Συνοριακή ασφάλιση σε οχήματα με ουκρανικές πινακίδες για 1 μήνα δωρεάν

Σε ένδειξη αλληλεγγύης και έμπρακτης βοήθειας προς τους ουκρανούς πολίτες που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τους λόγω του πολέμου και εισέρχονται στην Ελλάδα με τα αυτοκίνητα τους, το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης παρέχει συνοριακή ασφάλιση, διάρκειας 30 ημερών, δωρεάν.

Η διάρκεια των 30 ημερών προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία και η ασφάλιση καλύπτει την αστική ευθύνη από την κυκλοφορία του οχήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλη χώρα του Ε.Ο.Χ.

Η ενέργεια αυτή αποφασίστηκε σε πλήρη εναρμόνιση με την πολιτική της Ελληνικής πολιτείας για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους από το πόλεμο ουκρανούς πρόσφυγες αλλά και με την πολιτική και πρακτική, ειδικά στο θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης των ουκρανικών οχημάτων, που ακολουθούν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την έκδοση της συνοριακής ασφάλισης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο μας από Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00 π.μ. – 15:00 μ.μ., τηλ. 210-3238455, e-mail: akourouvani@mib-hellas.gr.

Η έκδοση της συνοριακής ασφάλισης μπορεί να διεκπεραιωθεί εξ αποστάσεως με αποστολή των απαιτούμενων εγγράφων με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Το πιστοποιητικό της συνοριακής ασφάλισης στην περίπτωση αυτή αποστέλλεται με courier.

Επίσης, είναι δυνατή η προμήθεια της συνοριακής ασφάλισης από τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς εισόδου της χώρας μας. Για περισσότερες πληροφορίες και για οποιοδήποτε θέμα αφορά στη συνοριακή ασφάλιση μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 210- 3238455.