Euroins: H σημαντική συμβολή της στην εμπόλεμη ζώνη

Η Euroins Insurance Group (EIG), μέλος της Eurohold Bulgaria AD, ασφάλισε το 2022 τα 2/3 από τις εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας. Η ουκρανική θυγατρική της EIG ασφάλισε σχεδόν 1.800 αποστολές σιτηρών, συνολικού ύψους 5 δισεκατομμυρίων USD, ποσότητα που αντιπροσωπεύει το 65% της αξίας των συνολικών εξαγωγών σιτηρών της Ουκρανίας , σύμφωνα με το Statista.

Το 2022, η Ουκρανία εξήγαγε σιτηρά αξίας 7,624 δισ. USD σε αυτές τις χώρες, σύμφωνα με τη Statista και συγκεκριμένα: Ρουμανία 1,27 δισ. USD, Κίνα 1,1 δισ. USD, Ισπανία 0,98 δισ. USD, Τουρκία 0,87 δισ. USD, Πολωνία 0,65 δισ. USD, Αίγυπτος 0,54 δισ. USD, Ιταλία USD 0,4 δισεκατομμύρια δολάρια, Ουγγαρία 0,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, Ολλανδία 0,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, άλλες χώρες 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Η EIG είναι σημαντικός παράγοντας στον τομέα της ναυτασφάλισης στην Ανατολική Ευρώπη. Μέσω της ουκρανικής θυγατρικής της, η εταιρεία έχει δημιουργήσει έναν μοναδικό σύνδεσμο μεταξύ των Ουκρανών εξαγωγέων τροφίμων και των Ευρωπαίων ασφαλιστών σε Βουλγαρία και  Ρουμανία.

Πέρυσι, σχεδόν 1.800 αποστολές τροφίμων ασφαλίστηκαν, με ενοποιημένη αξία σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Οι ζωοτροφές που ασφαλίζει η Eurohold είναι κυρίως σιτάρι, σόγια, καλαμπόκι και ακατέργαστο ηλιέλαιο. Οι αποστολές αυτές προέρχονταν από τα ουκρανικά λιμάνια Chornomorsk, Odesa και Pivdeniy, καθώς και από τα λιμάνια της Ρουμανίας στον Δούναβη, με προορισμούς κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

«Μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η διοίκηση της Eurohold κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για να διατηρήσει την ικανότητα να παρέχει ασφαλιστική κάλυψη για τέτοιες μεταφορές», σχολίασε ο Όμιλος σε πρόσφατο δελτίο τύπου. “Άλλες ασφαλιστικές εταιρείες στην αγορά δεν ανέλαβαν τον κίνδυνο να εργαστούν σε εμπόλεμη ζώνη, ούτε ήταν διατεθειμένες να παράσχουν οικονομική κάλυψη για αυτούς τους κινδύνους. Η βοήθεια που παρείχε η Eurohold ήταν απαραίτητη για τη διασφάλιση των εξαγωγών που ήταν τόσο σημαντικές για την ουκρανική οικονομία, για την οποία, αυτή τη στιγμή, οι εξαγωγές τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας».

«Δυστυχώς, η ανάκληση της άδειας Euroins στη Ρουμανία επηρέασε αρνητικά την ικανότητα της Eurohold να διατηρήσει την ικανότητα ως ασφαλιστής της ουκρανικής ναυτιλίας και απειλεί ακόμη και τις εξαγωγές από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της φετινής νέας συγκομιδής», τόνισε ο Όμιλος στο δελτίο τύπου.

Η παροχή ασφαλιστικής κάλυψης για τις εξαγωγές τροφίμων της Ουκρανίας δεν ήταν ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο βουλγαρικός όμιλος συμμετείχε στη στήριξη της χώρας.

Η European Travel Insurer (ETI), μια άλλη εταιρεία που ανήκει στη Eurohold Bulgaria AD, κατείχε περίπου το ήμισυ της αγοράς ταξιδιωτικής ασφάλισης πριν από τον πόλεμο. Μόλις ξεκίνησε η στρατιωτική εισβολή, η ETI επέτρεψε σε Ουκρανούς πολίτες πρόσφυγες στο εξωτερικό να ανανεώσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους και να αγοράσουν νέα. Έτσι, οι Ουκρανοί πολίτες δεν έμειναν χωρίς προστασία σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για αυτούς. Από την αρχή της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Ουκρανοί πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την χώρα τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πολιτικές ETI της για την ιατρική τους κάλυψη στις χώρες όπου βρήκαν προστασία κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Επιπλέον, σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης, η ουκρανική εταιρεία που ανήκει στην Eurohold διοργάνωσε την εκκένωση από τα οικοτροφεία παιδιών που βρίσκονταν στις περιοχές της πρώτης γραμμής. Παράλληλα, παρείχε ασφαλιστήρια συμβόλαια σε περισσότερα από χίλια παιδιά κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Τουρκία.

Με πληροφορίες από το xprimm.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*