Τσιόδρας: Κοντά στην σταθεροποίηση όχι στο τέλος της πανδημίας

Δρόμο έχουμε για το τέλος της πανδημίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. Η  παραλλαγή όμικρον όμως φαίνεται ότι θα φέρει την σταθεροποίηση.

Κατά την τοποθέτησή του σε ημερίδα με θέμα «Δύο χρόνια πανδημίας Covid-19: Προκλήσεις και διδάγματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις», ο κ.Τσίοδρας  σημείωσε ότι με βάση τα υπάρχοντα επιδημιολογικά στοιχεία η μετάλλαξη Όμικρον θα επιφέρει σταθεροποίηση της κατάστασης. Ωστόσο, απέχουμε από τέλος της περιπέτειας του κορωνοϊού, αλλά ενδεχομένως είμαστε στο τέλος της «επείγουσας φάσης».

Αισιόδοξος  ήταν ο  καθηγητής  για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Βέβααια, οι υγειονομικές αρχές  θα είναι υπ’ άτμον για  την δράση του ιού. Ιδιαίτερα για την χώρας μας ο κ. Τσιόδρας  επεσήμανε σχετικά με τον αριθμό της μετάδοσης  ότι δείχνουν αυξημένοι, ενώ  δεν αντιστοιχεί στον αριθμό θανάτων κάτι που οφείλεται στην παραλλαγή Όμικρον, η οποία προκαλεί ηπιότερη νόσο. Ενθαρρυντικό είναι ότι ταυτόχρονα αυξάνεται ο ρυθμός των εμβολιασμών.

διαβάστε περισσότερα στο virus.com.gr