Tο ταχύτερο τείχος προστασίας παγκοσμίως

Εν μέσω της ετήσιας αύξησης των κυβερνοεπιθέσεων κατά 50%, ο διευθύνων σύμβουλος της Check Point Software, Gil Shwed, παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της πρόληψης απειλών.

Η Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), κορυφαίος πάροχος λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως, διοργάνωσε πρόσφατα την ετήσια σειρά εκδηλώσεων CPX 360 για τους πελάτες και συνεργάτες της. Στην τριήμερη διαδικτυακή εκδήλωση παρουσιάστηκε η νέα τεχνολογία της Check Point, Quantum Lightspeed, η οποία συνιστά το ταχύτερο πλέον firewall στον κόσμο, παρέχοντας 20 φορές καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τις τιμές των ανταγωνιστικών προμηθευτών. Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν επίσης, το πρώτο rebranding της Check Point μετά από σχεδόν 30 χρόνια και μια ανασκόπηση των προγραμματισμένων καινοτομιών για το 2022.

Στην ομιλία του με τίτλο: “Αξίζετε την καλύτερη ασφάλεια”, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Gil Shwed άνοιξε την εκδήλωση μιλώντας για τον σημαντικό μετασχηματισμό της εταιρείας, ο οποίος προέκυψε ως απάντηση στη νέα – μετά COVID – εποχή και την αυξανόμενη εξάρτηση του κόσμου από το δίκτυο. “Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το διαδικτυακό παζλ πρέπει να είναι ασφαλές. Το επίπεδο πολυπλοκότητας των επιθέσεων αυξάνεται συνεχώς. Οι επιθέσεις γενιάς V είναι κάτι που βιώνουμε καθημερινά: επιθέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού, απειλές ransomware που μπορούν να θέσουν εκτός λειτουργίας ένα ολόκληρο νοσοκομείο ή έναν ολόκληρο πετρελαιαγωγό που προμηθεύει τις ΗΠΑ κατά το ήμισυ και ευπάθειες όπως η Log4j που είδαμε μόλις τον περασμένο μήνα. Κοιτώντας πίσω, το 2021 ήταν ένα από τα πιο δύσκολα έτη όσον αφορά τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. ”

“Αξίζετε την καλύτερη ασφάλεια” είναι επίσης το tagline στο νέο λογότυπο της εταιρείας και σηματοδοτεί τη νέα στρατηγική κατεύθυνση της Check Point, να παροτρύνει τους οργανισμούς να εφαρμόσουν ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειας “με προτεραιότητα την πρόληψη”, ικανές να αντιμετωπίσουν την πανδημία στον κυβερνοχώρο: “Όλες οι επιθέσεις μέχρι το 2021, από την Solar Winds μέχρι την Log4J, ήταν επιθέσεις πολλαπλών φορέων Gen V. Μπροστά σε τέτοιες απειλές, οι οργανισμοί δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια να συμβιβάζονται όσον αφορά στην ασφάλεια. Το δεύτερο καλύτερο δεν είναι αρκετό. Το δεύτερο καλύτερο δεν λειτουργεί. Το δεύτερο καλύτερο θα επιτρέψει την παραβίασή σας”, δήλωσε ο Shwed.

Στη συνέχεια εξήγησε πώς η αρχιτεκτονική Check Point Infinity αποτελεί τη βάση για ό,τι κάνει η Check Point. Πως παρέχει μια ενιαία λύση για κάθε πιθανή απειλή, βασισμένη σε τρεις πυλώνες: Quantum για την ασφάλεια του δικτύου, CloudGuard για την πλήρη ασφάλεια του cloud και Harmony για την ασφάλεια των χρηστών και της πρόσβασης, όπου κι αν βρίσκονται, σε όλες τις πλατφόρμες και με όποιον τρόπο κι αν συνδέονται. Όλα αυτά βασίζονται στο λογισμικό διαχείρισης Infinity Vision και στο ThreatCloud, το οποίο είναι ο “εγκέφαλος” που συνδέει όλα τα στοιχεία και εξασφαλίζει προστασία από όλες τις απειλές σε πραγματικό χρόνο σε όλους τους φορείς. Ο Shwed πρόσθεσε ότι το Check Point Infinity είναι η μόνη αρχιτεκτονική στον κλάδο που παρέχει την ευρύτερη δυνατή κάλυψη ασφάλειας για όλους τους φορείς επιθέσεων: κινητά, δίκτυο, εταιρικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, διακομιστές ιστού, τελικό σημείο και cloud. Και είναι η μόνη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που μπλόκαρε το Log4j σε μηδενική ημέρα”.

Η νέα τεχνολογία firewall της εταιρείας, Quantum Lightspeed για κέντρα δεδομένων, σηματοδοτεί την πρόθεση της Check Point να αντιμετωπίσει το εξελισσόμενο τοπίο των απειλών υπό το πρίσμα της ετήσιας αύξησης των κυβερνοεπιθέσεων κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η οποία αποκαλύφθηκε στην έκθεση ασφαλείας της εταιρείας για το 2022. Η νέα λύση ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας με την εταιρεία ανάπτυξης ASIC Nvidia, μια εταιρεία που έχει μακροχρόνια σχέση με την Check Point.

“Το Quantum Lightspeed αντιπροσωπεύει την πιο πρόσφατη καινοτομία στο χαρτοφυλάκιό μας Quantum και μέσω της αυξημένης απόδοσης, της εξαιρετικά χαμηλής καθυστέρησης και της καλύτερης απόδοσης τιμής, στοχεύει να δώσει το έναυσμα για τη μεγαλύτερη επανάσταση στην ασφάλεια δικτύων εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία”, δήλωσε ο Shwed.

H Chief Product Officer της Check Point, Dr. Dorit Dor, θεωρεί την εισαγωγή της GPU της Nvidia, με την ενισχυμένη επεξεργαστική της ισχύ, ως βασικό μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να κάνει μεγάλη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην ασφάλεια των δικτύων, ώστε να παρέχει την καλύτερη πρόληψη των επιθέσεων Gen V σε πραγματικό χρόνο. Η ίδια σχολίασε: “Η εταιρεία έχει την ευκαιρία να προσφέρει μια πολύ αποτελεσματική λύση για την ανάπτυξη της αγοράς. Πρέπει να είμαστε μπροστά από τις αναδυόμενες απειλές και για αυτό χρειαζόμαστε εξελισσόμενη τεχνολογία που μπορεί να εντοπίζει και να αναδύεται παράλληλα με τις απειλές. Έτσι, σχεδιάζουμε την τεχνητή νοημοσύνη στο τείχος προστασίας επόμενης γενιάς. Βλέπουμε τους εαυτούς μας να εξελίσσονται όσον αφορά τον τρόπο αξιοποίησης των GPU για την επιτάχυνση των υπολογισμών AI”.

Ο Itai Greenberg, Head of Check Point Product management, μίλησε για τα σχέδια του 2022 για τους τρεις πυλώνες προϊόντων. Από την πλευρά του δικτύου περιέγραψε τις εξελίξεις στην οικογένεια προϊόντων Quantum, εστιάζοντας στη νέα πύλη Quantum Lightspeed, σχολιάζοντας: “Η Quantum Lightspeed επαναπροσδιορίζει την απόδοση της τιμής. Σας παρέχουμε πάνω από πέντε φορές μεγαλύτερη απόδοση από την προηγούμενη γενιά gateway”. Όσον αφορά το CloudGuard, εξέτασε τις τελευταίες εξελίξεις στην ασφάλεια του περιβάλλοντος DevOps στο cloud, ενώ τόνισε το γεγονός ότι η Check Point ήταν ο μόνος προμηθευτής ασφάλειας cloud που έδωσε προληπτική προστασία ασφαλείας έναντι της ευπάθειας Log4j τον Δεκέμβριο του 2021. Για την πρόσβαση των τελικών χρηστών τόνισε ότι το Check Point Harmony είναι στην πραγματικότητα πέντε λύσεις σε μία, δίνοντας μια συνεπή εμπειρία ασφάλειας, όταν άλλοι προσφέρουν πολλαπλά προϊόντα για διαφορετικούς τύπους απειλών και φορέων τελικών σημείων. Εξήγησε επίσης πώς η λύση SASE Harmony Connect είναι ιδανική για μικτά περιβάλλοντα ασφαλείας με δίκτυα υποκαταστημάτων, απομακρυσμένους χρήστες και εργολάβους που χρησιμοποιούν μη διαχειριζόμενες συσκευές, οι οποίοι χρειάζονται το καλύτερο επίπεδο προστασίας.

Η Maya Horowitz, VP Research της Check Point Software, συζήτησε τη δυνητική ” cyber power ” που ασκούν οι ερευνητές ασφάλειας στην κεντρική ομιλία της, “Hacking Like a White Hat Witch”, και πώς η Check Point χρησιμοποιεί αυτή τη δύναμη για καλό σκοπό. Συζητώντας για τις εταιρείες που κάνουν τα στραβά μάτια στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η Horowitz δήλωσε: “Αν το αγνοείτε, αν δεν μαθαίνετε γι’ αυτό, δεν θα μπορέσετε να προστατευτείτε από αυτό”.

Ο Oded Vanunu, Head of Product Vulnerability Research, συζήτησε όλα τα θέματα blockchain και non-fungible tokens (NFTs) στην ομιλία του με τίτλο “Inside Your Crypto Wallet”. Σχολίασε ότι το blockchain “σίγουρα δεν είναι μια περαστική τάση” και “από πολλές απόψεις, είναι μια επανάσταση παρόμοια με το Διαδίκτυο όταν πρωτοσυστάθηκε”.

Το φετινό CPX 360 καλωσόρισε επίσης εξωτερικούς ομιλητές, όπως ο Roland Coultier, Chief Security Officer της TikTok, και ο οκτώ φορές Ολυμπιονίκης Usain Bolt, ο οποίος έδωσε μια κεντρική ομιλία για το τι χρειάζεται για να είσαι ο καλύτερος. Το τελευταίο πρωινό της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίσης μια συζήτηση με τον γνωστό παράγοντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ακτιβιστή, George Takei, όπου μοιράστηκε τις δικές του απόψεις για την ασφάλεια και τη νηματοειδή φύση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*