Πράσινο φως από ΤτΕ για το deal ΝΝ – MetLife

Μετά την σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τώρα η Τράπεζα της Ελλάδος ανάβει το πράσινο φως για την εξαγορά της MetLife Ελλάδος απο το NN Group. Αυτο αποφάσισε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τραπέζης της Ελλάδος, ανοίγοντας πρακτικά το δρόμο για τη δημιουργία ενός από τους ισχυρότερους πόλους στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά.

Συγκεκριμένα, η ΝΝ καθίσταται η κορυφαία ασφαλιστική Ζωής στην χώρα με μερίδιο αγοράς στο 18% και 31% στον κλάδο Ζωής και Υγείας κατά προσέγγιση.

Παράλληλα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ομαδικά προγράμματα υγείας και επένδυσης και θα επεκτείνει το ελκυστικό χαρτοφυλάκιο υγείας και ατυχημάτων που διαθέτει ήδη στην Ελλάδα.

Η σημασία της συμφωνίας για τη πορεία της NN στις δραστηριότητες της στη χώρα είναι σημαντική σε πρακτικό και επικοινωνιακό επίπεδο επίσης, αν αναλογιστεί κανείς πως η MetLife δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1964 και υπήρξε από τις εταιρείες που καθιέρωσαν τον θεσμό της ασφάλειας Ζωής στη χώρα μας. Διαθέτει μια ευρεία γκάμα ευέλικτων ατομικών και ομαδικών Ασφαλιστικών Προγραμμάτων, καλύπτει αποτελεσματικά τους κλάδους Ζωής, Προσωπικών Ατυχημάτων, Υγείας και Συνταξιοδότησης

Την ίδια ώρα, η συμφωνία περιλαμβάνει ένα δίκτυο με περισσότερους από 400 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, προσθέτοντας έτσι πάνω από 50% δυναμικό στο υφιστάμενο δίκτυό της, εμπλουτίζοντας περαιτέρω τις δυνατότητες διανομής της, προσθέτοντας επιπλέον κανάλια απευθείας διανομής και μεσιτών.