Best Doctors, Interamerican: Απαντήσεις υγείας που αλλάζουν ζωές

Σας έχει τύχει ποτέ να χρειάζεστε απαντήσεις σε ιατρικής φύσεως θέματα ή να αναζητάτε εξειδικευμένη καθοδήγηση και να μην ξέρετε πού να απευθυνθείτε; Υπάρχει μία πλατφόρμα που σας φέρνει σε επαφή με τους καλύτερους γιατρούς.

Μέσω της ιστοσελίδας Best Doctors (bestdoctors.com), καθώς και μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μπορεί κάποιος εύκολα, γρήγορα και από την άνεση του σπιτιού του, να λάβει συμβουλές σχετικά με μία διάγνωση ή θεραπευτική αγωγή και να επικοινωνήσει με εξειδικευμένους επιστήμονες. Η ομάδα αποτελείται από 50.000 παγκοσμίου φήμης επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι καλύπτουν 450 ειδικότητες και στόχο έχουν να δώσουν στον καθένα την αυτοπεποίθηση να πάρει τις καλύτερες αποφάσεις για την υγεία του.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στις τρεις παρακάτω περιπτώσεις που σας παρουσιάζουμε, όπου η συμβολή των Best Doctors αποδείχτηκε καίρια:

Το 13χρονο αγόρι που απέφυγε μία περιττή επέμβαση στο ισχύο

Ο 13χρονος Michael πονούσε στο γοφό του. Η ιβουπροφαίνη που του συνταγογράφησε ο Παθολόγος του, δεν τον βοηθούσε. Σύντομα το ισχίο του έγινε άκαμπτο και τον έκανε να κουτσαίνει, μέχρι που ήταν αδύνατο να περπατήσει. Ένα βράδυ ξύπνησε με έντονο πόνο και έπρεπε να μεταφερθεί στα επείγοντα. Έκανε διάφορες εξετάσεις, αλλά καμία δεν έδειχνε τι το προκαλούσε. Μια επίσκεψη σε ορθοπεδική κλινική οδήγησε στο συμπέρασμα ότι υπέφερε πιθανότατα από αγγειακή νέκρωση, μια επώδυνη κατάσταση που εμφανίζεται όταν διακόπτεται η παροχή αίματος στην κεφαλή του μηριαίου οστού. Αυτό μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε, αλλά είναι πιο συχνό σε άτομα άνω των 40 ετών. Οι γιατροί συνέστησαν να εξεταστεί η αντικατάσταση ισχίου.
Ο Michael δεν μπορούσε πλέον να πάει στο σχολείο, να βγει με τους φίλους του ή να κάνει τις δραστηριότητες που του άρεσαν. Άρχισε να χάνει βάρος και έγινε μελαγχολικός. Ιδιαίτερα ανήσυχη, η μητέρα του επικοινώνησε με τους Best Doctors, στους οποίους είχαν πρόσβαση μέσω του ασφαλιστηρίου συμβολαίου τους, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι ο Michael είχε λάβει τη σωστή διάγνωση, πριν εξετάσουν την πιθανότητα αντικατάστασης ισχίου σε τόσο νεαρή ηλικία.
Ο ειδικός των Best Doctors εξέτασε την περίπτωση του Michael και είχε διαφορετική άποψη σε σχέση με την πρώτη διάγνωση. Πίστευε ότι ο πόνος προκαλείται από χονδρόλυση, μια κατάσταση που προκαλεί καταστροφή του χόνδρου και πόνο στις αρθρώσεις και συμβούλεψε τον Michael να δει επίσης έναν Ρευματολόγο εξειδικευμένο στις φλεγμονές των αρθρώσεων. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι τους συμβούλεψε να μην προχωρήσουν σε αντικατάσταση ισχίου και πρότεινε να κάνει ο Michael συγκεκριμένες ασκήσεις, ενώ έδωσε και νέες συστάσεις θεραπείας για αυτή την κατάσταση.
Ο Michael και η οικογένειά του ανακουφίστηκαν διαβάζοντας ότι τα συμπτώματα του είχαν διαφορετική αιτία και μπορούσε να αποφευχθεί η επέμβαση. Ο Michael θα ξεκινήσει τώρα νέα θεραπεία για να βελτιώσει την κατάστασή του, να επιστρέψει στο σχολείο και να ξαναγίνει ένας ευτυχισμένος έφηβος. «Ένιωσα ανακουφισμένη που ο Michael δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τόσο νέος. Είναι υπέροχο να γνωρίζουμε ότι με τη νέα διάγνωση υπάρχουν και άλλες επιλογές θεραπείας που θα τον βοηθήσουν να ανακάμψει», δήλωσε η μητέρα του, Bianca.

Περισσότερα στο interamerican blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*