Hellas Direct: Τι χρηματοδοτικές λύσεις προσφέρει το Wallet+

H Hellas Direct παρουσιάζει το wallet+, μία δέσμη ολοκληρωμένων λύσεων για τη χρηματοδότηση της κινητικότητας.

Το wallet+ είναι πρόγραμμα δόσεων χωρίς πιστωτική κάρτα, που δίνει τη δυνατότητα μια μεγάλη δαπάνη να μοιραστεί σε πιο μικρά και διαχειρίσιμα κομμάτια. Η αρχή γίνεται με πρώτο «πακέτο» τα τέλη κυκλοφορίας και την ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής. Σύντομα ωστόσο αναμένεται να διατίθενται κι άλλες υπηρεσίες, όπως σέρβις, αλλαγή ελαστικών, επισκευές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Η Hellas Direct συνεχίζει να καινοτομεί έχοντας ως προτεραιότητα την πληρέστερη και απλούστερη ψηφιακή εμπειρία των πελατών της και τη δημιουργία οικοσυστήματος που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες κινητικότητας. Με το wallet+ απευθύνεται σε καταναλωτές που επιδιώκουν καλύτερο έλεγχο των δαπανών τους και λιγότερες οικονομικές έγνοιες, παρέχοντας χρηματοδότηση των εξόδων του αυτοκινήτου ή της μηχανής τους. Tο wallet+ τους βοηθά να ανταπεξέλθουν σε ένα από τα πιο σημαντικά και πολλές φορές αναπάντεχα έξοδα, καθώς κατά μέσο όρο το κόστος χρήσης ενός οχήματος υπολογίζεται σε περίπου €800, χωρίς τα καύσιμα.

Έτσι, ο οδηγός που θα κληθεί ξαφνικά να αντιμετωπίσει κάποια βλάβη στο όχημά του, της τάξης, για παράδειγμα, των €500 ή €600, θα μπορεί να επωφεληθεί του wallet+ για να κάνει την απαιτούμενη επισκευή μοιράζοντας το ποσό σε πολύ πιο διαχειρίσιμες μηνιαίες δόσεις.

Το wallet+ υλοποιείται σε συνεργασία με μεγάλο πιστωτικό ίδρυμα. Στόχος της Hellas Direct είναι να επεκτείνει τη συνεργασία της με όλες τις μεγάλες τράπεζες στην Ελλάδα αλλά και με επιλεγμένα πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, παρέχοντας στους ασφαλισμένους της μεγαλύτερη γκάμα επιλογών.

«Ο στόλος των οχημάτων στην Ελλάδα έχει μέσο όρο τα οχήματα 15ετίας και είναι ο δεύτερος γηραιότερος στην Ευρώπη, πίσω μόνο από τη Λιθουανία. Ολοένα και περισσότεροι ασφαλισμένοι μάς εξέφραζαν την ανάγκη για μία υπηρεσία μιας στάσης (one-stop shop) για τη χρηματοδότηση των αναγκών της κινητικότητάς τους. Δεσμευτήκαμε να βρούμε τον τρόπο. Και με το wallet+ ερχόμαστε πιο κοντά στην υλοποίηση αυτής της δέσμευσης» τόνισε ο Αλέξης Πανταζής, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Hellas Direct.

«Ζούμε σε έναν κόσμο τεχνολογίας και data, στον οποίο οι καταναλωτές σκέφτονται με όρους οικοσυστημάτων και επίλυσης πραγματικών προβλημάτων, αντίθετα με τις μεμονωμένες λύσεις που προτείνουν τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες και διάφοροι πάροχοι υπηρεσιών. Με το wallet+ κάνουμε την αρχή για ένα μεγάλο και συναρπαστικό ταξίδι με στόχο την προσφορά οικονομικών υπηρεσιών, εκτός των ασφαλιστικών, μία τάση που παρατηρούμε ολοένα και συχνότερα σε εταιρίες fintech και insurtech του εξωτερικού» σημείωσε ο Αιμίλιος Μάρκου, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Hellas Direct.

Πώς λειτουργεί το wallet+

Εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα, όπως όλες οι διαδικασίες στην Hellas Direct, ο ενδιαφερόμενος παίρνει μέσω της ιστοσελίδας του wallet+ προσφορά για την ασφάλεια του οχήματός του και στο κόστος προστίθενται και τα τέλη κυκλοφορίας. Η αίτηση για τη χρηματοδότηση προωθείται στη συνεργαζόμενη τράπεζα και με την έγκρισή της πληρώνονται οι δύο υποχρεώσεις. Ο οδηγός λαμβάνει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και το αποδεικτικό πληρωμής τελών κυκλοφορίας στο email του και εξοφλεί τη δαπάνη σε 12 σταθερές μηνιαίες δόσεις.

Το wallet+ δίνει τη δυνατότητα πληρωμής των αναγκών κάθε οχήματος χωρίς πιστωτική κάρτα. Όλη η διαδικασία για τη χορήγηση της πίστωσης και την πληρωμή γίνεται αποκλειστικά online, μέσω κινητού τηλεφώνου ή υπολογιστή, χωρίς να χρειάζεται φυσική παρουσία ούτε σε κάποιο φυσικό κατάστημα ούτε σε τράπεζα.

Η χρηματοδότηση αφορά δαπάνες όπως η ασφάλεια αυτοκινήτου και τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά σύντομα θα μπορεί να καλύψει και πιο μεγάλες ανάγκες, όπως μηχανικές βλάβες και επισκευές, που συχνά δοκιμάζουν τον προσωπικό ή οικογενειακό προϋπολογισμό και προκαλούν πρόβλημα ρευστότητας.

Μέσα στο α’ τρίμηνο του 2022 στο πρόγραμμα αναμένεται να προστεθούν νέες υπηρεσίες, όπως χρηματοδότηση για σέρβις, επισκευές, αλλαγή ελαστικών, ΚΤΕΟ, αλλά και επιπλέον πιστωτικά ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα επόμενα βήματα της Hellas Direct

Η Hellas Direct, digital ασφαλιστική που βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία και τη χρήση advanced analytics, παρέχει ασφάλεια κατοικίας, αυτοκινήτου και μηχανής και δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει την υποστήριξη κορυφαίων επενδυτών, με τελευταία την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), και φέτος διακρίθηκε για δεύτερη φορά ως μία από τις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες της Ευρώπης από τους Financial Times. Στα άμεσα σχέδιά της είναι η επέκταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με πρώτη την αγορά της Ρουμανίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*