Τι μας «διδάσκει» το Ισραήλ για την αντιμετώπιση νέων στελεχών

Οι επιστήμονες εξετάζουν την στρατηγική χορήγησης ενισχυτικής δόσης για την προφύλαξη από νέες παραλλαγές. Η επιστημονική επιθεώρηση The New England Journal of Medicine αναφέρει στοιχεία για την λήψη αναμνηστικής δόσης του BNT162b2 στο Ισραήλ.

Από το παράδειγμα του Ισραήλ που εμβολίασε έγκαιρα το πληθυσμό του σε σχέση με άλλες χώρες, προέκυψε κατά τη ανάδυση και  επικράτηση του στελέχους Δέλτα του SARSCoV-2, ότι η μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου BNT162b2  μετά την πάροδο ενός χρονικού διαστήματος επέτρεψε την αύξηση των κρουσμάτων και σε λοιμώξεις ακόμα και σε εμβολιασμένους.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, το Ισραήλ ενέκρινε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης στις 30 Ιουλίου 2021  με στόχο να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της πανδημίας COVID-19. Τα  νεότερα δεδομένα της δημοσίευσης των R. Arbel και συνεργατών στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση The New England Journal of Medicine (DOI: 10.1056/NEJMoa2115624) παρουσιάζουν συνοπτικά οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα ΨαλτοπούλουΓιάννης ΝτάνασηςΠάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ).

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr