Προτάσεις Μόσιαλου κατά την αναγόρευση του ως επίτιμου διδάκτορα του ΕΚΠΑ

Η πανδημία ανέδειξε τα όρια και τις ανεπάρκειες του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του συστήματος υγείας, τόνισε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της αναγόρευσης του σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ.

Ο καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Imperial College London αναγορεύτηκε σε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην προσφώνηση  του ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιο-Αθανάσιο  Δημόπουλος έκανε λόγο για έναν πρωτοπόρο ερευνητή και μια πολυσχιδή προσωπικότητα, «που σε κερδίζει με την απλότητά του, το χαμόγελό του και την οπτική του σε όλα τα θέματα, γενικότερα».

Κατά την ομιλία του με τίτλο: «Το σύστημα υγείας μετά την πανδημία»   ο κ. Μόσιαλος,  επεσήμανε την αναγκαιότητα σχεδιασμού ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους και ενός αποτελεσματικού σύστηματος υγείας. «Ένα σύστημα που να βελτιώνει το επίπεδο υγείας του ελληνικού πληθυσμού, να εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας και πρόληψης και σε νοσηλευτικές υπηρεσίες. Αλλά, ταυτόχρονα να έχει ως συστατικά στοιχεία του DNA του την αξιοκρατία και την διαφάνεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατόπιν προσέθεσε πως η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ πρέπει να στηριχθεί στις 9 κάτωθι παρεμβάσεις

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*