Eurolife FFH: Οφείλουμε να γίνουμε πιο ανοιχτοί σε θέματα ψυχικής υγείας

Tην ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας όλων μας τονίζει η Eurolife FFH με αφορμή την Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, χθες 25 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Eurolife FFH:

 Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε ότι το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών είναι σοβαρό και χρήζει άμεσης δράσης. Όχι μόνο την ημέρα αυτή, αλλά καθημερινώς. 

 Τα δεδομένα δείχνουν, ότι παρά τα προοδευτικά βήματα της κοινωνίας, ένας μεγάλος αριθμός γυναικών υφίσταται βία, με το φαινόμενο αυτό να παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω της πανδημίας του COVID-19. 

 Η βία δεν είναι μόνο σωματική αλλά υπάρχει και η ψυχολογική. 1 στις 2 γυναίκες έχει βιώσει ψυχολογική βία από τον σύντροφό της, σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε. 

Η ψυχολογική βία είναι μία ύπουλη μορφής βίας καθώς είναι δυσδιάκριτη και γι’ αυτό τυγχάνει λιγότερης αναγνώρισης τόσο σε νομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

 Οφείλουμε ως κοινωνία να γίνουμε πιο ανοιχτοί και ενήμεροι σε θέματα ψυχικής υγείας ώστε να μπορούμε να αναγνωρίζουμε σημάδια ψυχολογικής κακοποίησης τόσο στον εαυτό μας όσο και στους γύρω μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*