back to top
32.8 C
Athens
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026

Μητσοτάκης: Εξήγγειλε μπόνους σε 100.000 υγειονομικούς

Για οικονομική ενίσχυση των υγειονομικών που αγωνίζονται στο νοσοκομειακό μέτωπο  κατά της πανδημίας δεσμεύτηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Το μπόνους στους υγειονομικούς ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την ακρίβεια.

- Advertisement -

Ειδικότερα, έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 υγειονομικούς και εργαζόμενους ΕΚΑΒ υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση στη Βουλή πραγματοποιείται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών μετά από πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος τόνισε ότι προτίθεται να επαναλάβει την επικρότηση του έργου των υγειονομικών ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως συνέβη και το 2020.

Συγκεκριμένα, 100.000 ενεργοί υγειονομικοί που προσφέρουν υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ θα λάβουν «ένα μέσο ποσό ύψους 900 ευρώ». Το μπόνους θα τους καταβληθεί άμεσα εντός Δεκεμβρίου». Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και την στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων και αναπήρων, αφήνοντας αιχμές για τα σχόλια τις αντιπολίτευσης «Η μεγάλη υπερπροσπάθεια στήριξης εν μέσω του κορωνοιού δημιούργησε και στην Ελλάδα σημαντικά αλλά πρόσκαιρα ελλείμματα. Γι’ αυτό και οι από εδώ και στο εξής οι κινήσεις μας πρέπει να είναι σημαντικές και μετρημένες» είπε ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή. «Πληρώσαμε πολύ ακριβά ως χώρα τις παροχές. Και λυπάμαι που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να λέει στο δημόσιο διάλογο πλήρως ακοστολόγητα μέτρα» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

- Advertisement -

πηγή: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ταμείο Ανάκαμψης: Ποια είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση που άλλαξε το σύστημα υγείας

Η αναπληρώτρια Υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη δημοσίευσε έναν εκτενή απολογισμό των δράσεων που υλοποιήθηκαν

Πτώση με ηλεκτρικό πατίνι: 12χρονος μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο και διασωληνώθηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Το παιδί οδηγούσε χωρίς κράνος όταν έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εκπλήξεις(;) τιμών με τις συμβάσεις νοσηλίων

Nέες διαπραγματεύσεις των διοικήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τα ιδιωτικά νοσοκομεία ενόψει, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί

Ταμείο Ανάκαμψης: Ποια είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση που άλλαξε το σύστημα υγείας

Η αναπληρώτρια Υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη δημοσίευσε έναν εκτενή απολογισμό των δράσεων που υλοποιήθηκαν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Παράταση προθεσμίας εγγραφής στο πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Group Insurance and Corporate Risk Underwriting»

Δυνατότητα εγγραφής έως Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 14:00 αλλά και έκπτωσης μέσω εγγραφής στην EIAS Alumni Society

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market