Το 35% των συνολικών δαπανών επιβαρύνει τους πολίτες. Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα απρόοπτα έξοδα υγείας;

*Γράφει η Θάλεια Αγγελίδη, Head of Communications and Marketing, MetLife Greece

Πρόκειται για μία αλήθεια που δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε –και είναι λογικό- αφού οι ασφαλιστικές εισφορές που καλούμαστε να πληρώσουμε και που κυμαίνονται περίπου στο 40% επί του μικτού μισθού των πλήρως απασχολούμενων μισθωτών αποτελεί ήδη ένα μεγάλο βάρος για εργοδότες και εργαζόμενους.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι επίσης λογικό να αισθανόμαστε ανασφάλεια για το μέλλον και τα έξοδα που θα προκύψουν, αν εμείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μας ασθενήσει ή χρειαστεί να νοσηλευθεί, ακόμη και για μία απλή επέμβαση, και να αναρωτιόμαστε πώς μπορούμε να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε επαρκώς αυτά τα πιθανά, απρόοπτα έξοδα υγείας;

Ένα από τα πιο αξιόπιστα και πλέον προσιτά προγράμματα της αγοράς είναι το ABC Health Care, το νοσοκομειακό πρόγραμμα της MetLife, το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε θέματα με την υγεία μας, σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος, παρέχοντάς μας ένα πολύτιμο κεφάλαιο τη στιγμή που το έχουμε ανάγκη, εμείς ή η οικογένειά μας. Το ABC Health Care καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας σε κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, με την κάλυψη λόγω ατυχήματος να ξεκινά άμεσα, ενώ για ασθένεια σε ένα μόλις μήνα από την έναρξη του συμβολαίου. Το κεφάλαιο κάλυψης φτάσει μέχρι τα 500.000€ ετησίως, με 100% κάλυψη στα νοσοκομεία που υπάγονται στο δίκτυο της MetLife. Το ABC Health Care μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε οικογένειας, παρέχοντας τη δυνατότητα επιλογής της θέσης νοσηλείας, καθώς και του ύψους συμμετοχής στα έξοδα νοσηλείας.

Ένα επιπλέον όμως πλεονέκτημα της MetLife είναι ότι όλα τα προγράμματα υγείας της, παρέχουν χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, άμεση πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα δωρεάν παροχών και προνομίων που αναβαθμίζονται συνεχώς, στο πλαίσιο του Advanced Benefit Club. Το ΑΒC είναι ένα δυναμικό δίκτύο το οποίο περιλαμβάνει νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και πάνω από 2.000 ιατρούς σε όλη την επικράτεια.

Μερικά από τα προνόμια που αποκτούν αυτόματα οι ασφαλισμένοι που είναι μέλη του δικτύου ΑΒC είναι, μεταξύ άλλων: δωρεάν ιατρικές επισκέψεις σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία, δωρεάν ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, απευθείας πληρωμή σε επιλεγμένα νοσοκομεία, σε περίπτωση νοσηλείας, έκπτωση στη συμμετοχή στο κόστος νοσηλείας, ειδικές προσυμφωνημένες τιμές για πακέτα check-up και διαγνωστικές εξετάσεις σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, καθώς και για ιατρικές επισκέψεις στο συνεργαζόμενο δίκτυο ιατρών.

Η ιδιωτική ασφάλιση επομένως, μπορεί να είναι, για τον καθένα και την καθεμιά από εμάς, ένας πολύτιμος σύμμαχος, ο οποίος είναι δίπλα μας τη στιγμή ακριβώς που τον χρειαζόμαστε για να μας κάνει να αισθανόμαστε ήσυχοι/ες πώς ό,τι και αν συμβεί θα μπορούμε να καλύψουμε το επιπλέον κόστος και να αντιμετωπίσουμε τα απρόβλεπτα έξοδα υγείας στη ζωή μας.

* Το ποσοστό 35% προέρχεται από τα στοιχεία που δημοσιεύονται σε άρθρο για την υγεία στην Ελλάδα, που περιλαμβάνεται στο τακτικό δελτίο για την ελληνική οικονομία του ΣΕΒ, που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2020. https://www.sev.org.gr/Uploads/Documents/23_01_2020_EconBulletin_V4.pdf

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*