Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να επιβάλλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

“Δεν μπορώ να υποχρεώσω όλους τους Έλληνες να εμβολιαστούν, αλλά δεν πρόκειται να επιβάλλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Με τα μέτρα, που έχουμε λάβει, επιβραβεύουμε όσους εμβολιάστηκαν και προστατεύουμε τους ανεμβολίαστους”.

Αυτό τόνισε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για τη διαχείριση της πανδημίας. Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες για την ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και ζήτησε από τον κ. Τσίπρα συγκεκριμένες προτάσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την κυβέρνηση ότι συμπεριφέρεται σαν να έχει τελειώσει η πανδημία, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει αξιοποιήσει την πανδημία για να μοιράσει χρήματα στα μέσα ενημέρωσης και να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Έκανε λόγο για αρνητική πορεία της πανδημίας, ειδικά από τον Αύγουστο και μετά με 300 θανάτους την εβδομάδα. Η χώρα, είπε, είναι στις χειρότερες θέσεις σε αριθμό νεκρών ανά 1.000.000 πληθυσμού στην Ευρώπη, ακόμη και σε σχέση με τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία. “Δημιουργείτε στους πολίτες κλίμα χαλαρότητας για την πανδημία και κρύβεστε για να κρύψετε την παταγώδη αποτυχία σας”.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*