Γ. Χατζηθεοδοσίου: Χρειάζεται άμεση κυβερνητική παρέμβαση για την ακρίβεια

“Καμπανάκι” στην κυβέρνηση έκρουσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου,  κληθείς να σχολιάσει το κύμα ακρίβειας που παρατηρείται στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra χθες, ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναγνώρισε ότι πρόκειται για ανατιμήσεις που υφίστανται παγκοσμίως, ωστόσο στάθηκε στην παρεμβατικότητα των κυβερνήσεων για την αναχαίτισή τους, ενώ εκτίμησε ότι οι αυξήσεις δεν θα έχουν παροδικό χαρακτήρα.

Προκειμένου οι τιμές να μην εκτοξευθούν, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επανέλαβε τις προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας για μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, το λεγόμενο καλάθι της νοικοκυράς, από το 13% στο 6%, μη επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στο προσαυξημένο ποσό που θα προκύψει από τις ανατιμήσεις, κατάργηση του ΕΦΚ στον καφέ, υπαγωγή στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την επιδότηση ρεύματος και για τους καταναλωτές μεσαίας τάσης καθώς και ειδική μέριμνα για τους καταναλωτές υψηλής τάσης.

Ερωτηθείς σχετικά με τη στήριξη των μισθών, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εδώ και 4 χρόνια έχει ταχθεί υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ με ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*