Μ. Τζωρτζωρής στο iifo21: Επανερχόμαστε σε ρυθμούς 2019, έκρηξη ασφαλιστικής παραγωγής την επόμενη δεκαετία

Στο Insurance Intermediaries Forum 2021 μίλησε ο κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, πρόεδρος ΣΕΜΑ, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για την εξέλιξη της ασφαλιστικής αγοράς.

“Από το 2010 τα πράγματα δεν πήγαν καλά για την αγορά, λόγω της κρίσης. Οδηγηθήκαμε σε μεγέθη του 2003. Το 2019 είδαμε ένα διαφορετικό μομέντουμ, ξεκόλλησε και πήρε άνοδο η αγορά κατά 9%. Το πρώτο δίμηνο του 2020 είχαμε ανοδικούς δείκτες αλλά η πανδημία άλλαξε τα σχέδια. Το 2020 κλείσαμε σε μία απόδοση -4 τοις εκατό. Άπαντες προσαρμόστηκαν στις συνθήκες.

Το 2021 ξεκίνησε με ένα δυνατό επτάμηνο. Επανερχόμαστε στο ρυθμό του 2019. Η παραγωγή υπολείπεται από το 2009 που είμασταν στα 5,5 δισ. Ευρώ. Πρέπει όμως να δούμε τι έκανε εκείνη την περίοδο η παγκόσμια ασφαλιστική αγορά” είπε ο κ. Τζωρτζωρής. 

“Οι επενδύσεις στην τεχνολογία είναι μεγάλες. Η κλιματική αλλαγή αποτελεί κίνδυνο. Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη εξελίξεων. Η τεχνολογία επηρεάζει πολλούς τομείς του επαγγέλματος. Μας οδηγεί να συναντάμε τον πελάτη μέσα από ψηφιακά κανάλια” τόνισε.

Ο κ. Τζωρτζωρής επέμεινε σε τρία βασικά πράγματα:

Κανάλια επικοινωνίας:

Είμαι σίγουρος ότι το φαξ από πολλά γραφεία έχει καταργηθεί, αλλά τείνω να καταλάβω ότι το email είναι παρωχημένο. Viber και Whats up μπορούν να αποτελέσουν μία σημαντική δομή. Πρέπει να υιοθετηθούν νέα κανάλια επικοινωνίας. Να υπάρχει άμεση, γρήγορη επικοινωνία και γραπτή που αποτελεί εγγύηση.

Ψηφιοποίηση: Τα πάντα πρέπει να ψηφιοποιηθούν και να ακολουθηθούν προδιαγραφές cloud. Έτσι θα μειώνεται και το κόστος. Ακόμη και τα τηλεφωνικά κέντρα πρέπει να ανέβουν στο ίντερνετ. Να ψηφιοποιηθεί το γραφείο. Να εισαχθούν νέα συστήματα CRM. 

Ικανότητα προσαρμογής: Η τεχνολογία πρέπει να αποτελέσει σύμμαχο για όλους μας. 

Κλείνοντας είπε: “Προβλέπω έκρηξη ασφαλιστικής παραγωγής την επόμενη δεκαετία, ωστόσο όχι για όλους. Το μήνυμα μου είναι να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία”.

Μαργαρίτα Αντωνάκη στο iifo21: Πωλήσεις και διανομή θα επηρεαστούν από την τεχνολογική εξέλιξη

Ι. Χατζηθεοδοσίου στο iifo21: Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή

Περιηγηθείτε στο πρώτο 3D περίπτερο της ethosMEDIA στο iifo21. Ενημερωθείτε για δυνατότητες συνεργασίας και προβολής στο ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World, καθώς και το portal insuranceworld.gr, τα κορυφαία εργαλεία δουλειάς για τους επαγγελματίες της ασφαλιστικής αγοράς.

https://issuu.com/ethosmediasa/stacks/5031515b9b544297934fd3a57055043c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*