Ι. Χατζηθεοδοσίου στο iifo21: Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή

Θεσμική ομιλία κατά το άνοιγμα του Insurance Intermediaries Forum 2021 έκανε ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος ΚΕΕΕ & ΕΕΑ – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Mega Brokers AE . 

“Ειδικά σε αυτήν την χρονική στιγμή υπάρχει φως στο τούνελ και πρέπει να μπουν οι βάσεις για την επόμενη μέρα. Μιλώντας για το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου, μιλάμε για το μέλλον της οικονομίας. Ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο”, τόνισε στην εισαγωγή του.

Και επεσήμανε: Πρέπει δραστικά να αναβαθμιστεί το γνωστικό πεδίο των διαμεσολαβητών, πρέπει να μάθουν τις νέες τεχνολογίες, καθώς για ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον πρέπει να χειρίζονται καλά την τεχνολογία.

Η επιτυχία εξαρτάται από την επικοινωνία με τον καταναλωτή. Ένα επάγγελμα που έπρεπε να προχωρήσει στην digital εποχή. Να εξετάσουμε με σοβαρότητα πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, πήραμε μάθημα από την πανδημία, κληθήκαμε σε μία νύχτα να προσαρμοστούμε. Η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πελατών επέβαλλε την καλή λειτουργία των ψηφιακών εργαλείων. Οι ψηφιακοί αναλφάβητοι έμειναν στο περιθώριο. Η πανδημία ανέβασε τον πήχη και πρέπει να δούμε την επιμόρφωση των διαμεσολαβητών. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα επιμελητήρια, είχαμε διαγνώσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, οπότε κινηθήκαμε σε δύο κατευθύνσεις και με εκπαιδευτικά webinars, δράσεις e learning κτλ.

“Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή. Τα επιμελητήρια θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον κλάδο”.

Παράλληλα παρέθεσε στοιχεία έρευνας, σύμφωνα με τα οποία, το 80% απάντησε ότι θα συνδυάσει παλιές με νέες μεθόδους, το 48% θέλει εκπαίδευση και το 33% λέει ναι στη λειτουργία νέων σάιτ.

“Έχουμε πιάσει τον παλμό των συναδέλφων. Είναι ένας κλάδος που εξελίσσεται συνεχώς. Ξεκάθαρα δηλώνω ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι απρόσκοπτα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της στήριξης των συναδέλφων, για το καλό της οικονομίας” τόνισε κλείνοντας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*