Μαργαρίτα Αντωνάκη στο iifo21: Πωλήσεις και διανομή θα επηρεαστούν από την τεχνολογική εξέλιξη

Στο Insurance Intermediaries Forum 2021 μίλησε η κα. Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (E.A.E.E).

“Με μεγάλη χαρά να συμμετέχω σε μία αξιόλογη εκδήλωση για τον ασφαλιστικό κλάδο με ένα θέμα, πιο επίκαιρο από ποτέ. Είμαστε στο μέσο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, η τεχνολογία οδηγεί τις εξελίξεις και ο ασφαλιστικός κλάδος, δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω”, τόνισε.

“Στη χώρα μας κάποιες εταιρείες είχαν ξεκινήσει να ψηφιοποιούν τις εργασίες τους, αξιοποιώντας την τεχνολογία. Η τάση επιταχύνθηκε με την πανδημία. Ο κλάδος είναι εξοικειωμένος με τους κινδύνους, τα απρόοπτα. Η ασφαλιστική αγορά κατέφερε και ανταποκρίθηκε στα σκληρά μέτρα του πρώτου κύματος, λειτουργώντας στο ακέραιο” είπε η κα. Αντωνάκη.

Παράλληλα τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ούτε αποτελεί επιχειρηματική επιλογή, είναι αναγκαιότητα. 

“Έχει εξελιχθεί σε μία σημαντική παράμετρο για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Πωλήσεις και διανομή θα επηρεαστούν από την τεχνολογική εξέλιξη. Όσοι διαμεσολαβούντες στράφηκαν στην τεχνολογία είχαν συγκριτικό πλεονέκτημα. Η χρήση της τεχνολογίας είναι θετική. Το νόμισμα έχει δύο όψεις (ταχύτητα, κόστος) αλλά και (κίνδυνοι κυβερνοχώρου, αποπροσωποποίηση σχέσεων με πλάτες).

Πιστεύω στην φυσική επαφή με τον πελάτη. Κατά την γνώμη μου όσο και να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, δεν θα εκλείψει η ανάγκη της προσωπικής επαφής” είπε η Γενική Διευθύντρια.

Διαβάστε επίσης:

Ι. Χατζηθεοδοσίου στο iifo21: Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*