Πρόγραμμα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο από την KPMG

Το βραβευμένο πρόγραμμα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο “KPMG Global Cyber Day” πραγματοποιεί η KPMG στην Ελλάδα σε μαθητές

Για τρίτη χρονιά οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο εκπαιδεύουν μαθητές στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφάλειας και της κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “KPMG Global Cyber Day” (Ήμερες για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο) που πραγματοποιείται με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Μήνα Κυβερνοασφάλειας (ECSM) επιστρέφει για τρίτη φορά φέτος τον Οκτώβριο στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας, παγκόσμιας εμβέλειας της KPMG, η οποία στόχο έχει την εκπαίδευση των μαθητών δημοτικού και γυμνασίου, αλλά και των ενηλίκων του περιβάλλοντός τους, σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Τo πρόγραμμα που παρακολούθησαν τα προηγούμενα έτη περισσότεροι από 1 000 παιδιά και γονείς, βραβεύθηκε στην κατηγορία Ψηφιακή Εκπαίδευση και Δεξιότητες στα Hellenic Responsible Business Awards το 2019. 

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται παγκοσμίως για πέμπτη χρονιά ενώ μόνο μέσα στο 2019 ενημερώθηκαν περισσότεροι από 127 000 μαθητές σε πάνω από 450 σχολεία σε 51 χώρες. Με δεδομένη την πανδημία, το 2020 η δράση δεν πραγματοποιήθηκε στον μέγιστο βαθμό, ωστόσο φέτος το πρόγραμμα ανανεώθηκε, εμπλουτίστηκε και έγινε ακόμα πιο ευέλικτο με αποτέλεσμα η φετινή δράση να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο φτάνοντας έτσι τις 62 χώρες. Η KPMG στην Ελλάδα έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία από το 2018 και αποτελεί μέρος των δράσεων της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της KPMG για τη δια βίου μάθηση και την εκπλήρωση του τέταρτου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Θοδωρής Στεργίου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Cyber Security της KPMG δηλώνει σχετικά «Η ευαισθητοποίηση για την κυβερνοασφάλεια αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα διαμόρφωσης της κατάλληλης κουλτούρας – «υγιεινή κυβερνοασφάλειας» – ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους οι οποίοι χρησιμοποιούν κατά κόρον το διαδίκτυο και σχετικές εφαρμογές. Με δεδομένη τη συνθήκη της τηλε-εκπαίδευσης που βιώσαμε λόγω της πανδημίας, οι νέοι εκτέθηκαν ακόμα περισσότερο στον κυβερνοχώρο, ενώ πολλές οικογένειες έπεσαν θύματα απάτης από επιτήδειους. Βάσει επίσημων ερευνών, οι κυβερνοεπιθέσεις με στόχο ανυποψίαστους χρήστες γνώρισαν αύξηση της τάξης του 400% το προηγούμενο 1.5 έτος. Θέλοντας να βοηθήσουμε ουσιαστικά τους νέους στο να αποκτήσουν στέρεες βάσεις για την πλοήγησή τους στον κυβερνοχώρο, η KPMG, για ακόμα μια χρονιά, συνδράμει με την εκτενή της εμπειρία και τεχνογνωσία στην ενημέρωση μαθητών και ενηλίκων του περιβάλλοντός τους σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, μέσα από καθημερινά διδάγματα και ρεαλιστικά παραδείγματα.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*