Κυβερνοασφάλεια: Η LG εξαγοράζει την ισραηλινή εταιρεία Cybellum

Πληθαίνουν τα επιχειρηματικά νέα γύρω από τη κυβερνοασφάλεια, ένα τομέα που και η ασφαλιστική βιομηχανία αναπτύσσει σημαντικό ρόλο.

Όπως έγινε γνωστό, το διοικητικό συμβούλιο της LG Electronics (LG) ενέκρινε την εξαγορά της Cybellum, ενός κορυφαίου παρόχου λύσεων εκτίμησης κινδύνων στον κυβερνοχώρο οχημάτων.

Η συμφωνία επιτρέπει στην LG να αναλάβει περίπου το 64% της τεχνολογικής εταιρείας, αξίας 140 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, μια στρατηγική κίνηση που θα ενισχύσει τις δυνατότητες κυβερνοασφάλειας της LG και θα επιταχύνει τις προσπάθειές της να γίνει συνεργάτης καινοτομίας για την κινητικότητα του μέλλοντος.

Οι υπόλοιπες μετοχές θα αποκτηθούν στο άμεσο μέλλον με την τελική αποτίμηση και το συνολικό ποσό επένδυσης να επιβεβαιώνονται εκείνη την περίοδο. Πέραν αυτής της αρχικής επένδυσης, η LG δεσμεύτηκε για μια συμφωνία για μελλοντικά ίδια κεφάλαια (SAFE) με μία επένδυση επιπλέον 20 εκατομμυρίων δολαρίων στην Cybellum μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης το τέταρτο τρίμηνο.

Ποια είναι η Cybellum

Η Cybellum Ιδρύθηκε το 2016 στο Τελ Αβίβ και είναι μια κορυφαία εταιρεία κυβερνοασφάλειας οχημάτων με περίπου 50 υπαλλήλους και αυτήν τη στιγμή συνεργάζεται με βασικούς παράγοντες της βιομηχανίας, παραδίδοντας με επιτυχία τα προϊόντα της σε κατασκευαστές και προμηθευτές οχημάτων παγκοσμίως. Εκτός από το Ισραήλ, η Cybellum δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ιαπωνία, τη Γερμανία και τη Βόρεια Αμερική. Η Cybellum θα παραμείνει ανεξάρτητη οντότητα και μάρκα, συνεχίζοντας να αναπτύσσεται και να υποστηρίζει τους πελάτες και τους συνεργάτες της με το ίδιο επίπεδο δέσμευσης και αξιών στα οποία έχουν συνηθίσει μέχρι τώρα.

Με τον αριθμό και τον τύπο των απειλών στον κυβερνοχώρο να αυξάνονται και την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία να μεταβαίνει στην εποχή των συνδεδεμένων αυτοκινήτων, όπου η ασφαλής συνδεσιμότητα είναι ουσιαστική, η ανάγκη για καλύτερη κυβερνοασφάλεια οχημάτων που πληροί τα διεθνή πρότυπα, δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη. Η κυβερνοασφάλεια των οχημάτων θα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική με την πάροδο του χρόνου, καθώς τα αυτοκίνητα εξελίσσονται σε οργανικά συνδεδεμένα συστήματα με πολύπλοκες αλληλοσυνδέσεις μεταξύ των διαφόρων εξαρτημάτων τους. Το Cybellum θα επιτρέψει στην LG να εξασφαλίσει προληπτικά έναν μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της κυβερνοασφάλειας αυτοκινήτων και να προσφέρει μεγαλύτερη αξία σε βασικούς τομείς, όπως ο σχεδιασμός εξαρτημάτων, η ανάπτυξη και η λειτουργία, βελτιστοποιώντας την ασφάλεια του λογισμικού.

Μία από τις πιο προηγμένες λύσεις της Cybellum για την προστασία των οχημάτων από απειλές στον κυβερνοχώρο είναι η πλατφόρμα Cyber ​​Digital Twins. Το Cyber ​​Digital Twins δημιουργεί μια λεπτομερή αναπαράσταση των στοιχείων λογισμικού ενός οχήματος χωρίς πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα και προβάλλει αυτόματα κινδύνους, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκύψουν. Η πλατφόρμα βασίζεται σε μια ροή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για τον έλεγχο των τρωτών σημείων και παρέχει πλήρη αξιολόγηση καθώς και παροχή προτεινόμενων λύσεων.

Αυτή η επένδυση αποτελεί την πρώτη εξαγορά της LG στο Ισραήλ και στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της γρήγορα αναπτυσσόμενης κατηγορίας. Συνιστά επίσης βασικό μέρος της στρατηγικής της LG, να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των επιχειρήσεών της μέσω στρατηγικών εξαγορών, συμμαχιών και συνεργασιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην επιχείρηση εξαρτημάτων οχημάτων. Τον Αύγουστο του 2018, η LG απέκτησε τον Αυστριακό Όμιλο ZKW, μια κορυφαία εταιρεία στην αγορά φωτισμού αυτοκινήτων. Τον Ιούλιο, η LG ξεκίνησε επίσης μια κοινή επιχείρηση με τη Magna International, τον τρίτο μεγαλύτερο προμηθευτή αυτοκινήτων στον κόσμο, για να δημιουργήσει το LG Magna e-Powertrain, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και τη μελλοντική δυναμική ανάπτυξης και των δύο εταίρων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτήν τη συνεργασία με την LG και τη μεγάλη απόδοση που καταφέραμε να προσφέρουμε στους ενδιαφερόμενους φορείς», δήλωσε ο Slava Bronfman, Διευθύνων Σύμβουλος της Cybellum. «Η Cybellum έχει αναπτύξει την πιο ολοκληρωμένη προσφορά διαχείρισης ασφάλειας προϊόντων στον κλάδο και η ένωση των δυνάμεών της με την LG θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε περαιτέρω την υλοποίηση του οράματός μας».

«Είναι ιδιαίτερα γνωστός ο κρίσιμος ρόλος που παίζει το λογισμικό στην αυτοκινητοβιομηχανία και μαζί με αυτόν προκύπτει η ανάγκη για αποτελεσματικές λύσεις στην κυβερνοασφάλεια», δήλωσε ο Δρ Κιμ Τζιν Γιονγκ, πρόεδρος της LG Electronics Vehicle component Solutions Company. «Η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω τη σταθερή βάση της LG στην κυβερνοασφάλεια, επιτρέποντάς μας να είμαστε ακόμη πιο προετοιμασμένοι για την εποχή των συνδεδεμένων αυτοκινήτων».

Η LG VS Company, που ιδρύθηκε το 2013, κατέγραψε το 2020 πωλήσεις 5,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 6,1% σε σχέση με το 2019. Μέσω της επένδυσής της στην κυβερνοασφάλεια των οχημάτων, η LG δεσμεύεται να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των συστημάτων ψυχαγωγίας, των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και των δυνατοτήτων φωτισμού οχημάτων, τους τρεις πυλώνες της βιομηχανίας εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*