Έρχονται μηνύσεις και αγωγές κατά του ΕΟΠΥΥ

Δεν έφταναν στο Θάνο Πλεύρη τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και οι αναστολή εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων στα νοσοκομεία, τώρα έρχονται μηνύσεις και αγωγές κατά του ΕΟΠΥΥ. Όπως αποκαλύπτουμε, οι υπηρεσίες του οργανισμού υπέπεσαν σε τραγικά λάθη στον υπολογισμό του clawback, τα οποία δεν διορθώνουν με συνέπεια να είναι μονόδρομος η προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση αφορά τις γενετικές εξετάσεις κατά του καρκίνου. Οι εξετάσεις αυτές δεν υπόκεινται στο μηχανισμό αυτόματης επιστροφής (clawback), διότι έχει γίνει διαπραγμάτευση μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών εταιρειών, που την προσφέρουν και έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση. Αίφνης όμως το Μάιο και τον Ιούνιο του 2021 οι υπηρεσίες του οργανισμού καταλόγισαν στις εταιρείες επιστροφές, που δεν προβλέπονται από πουθενά, κατά παράβαση της σύμβασης.

Όπως ήταν φυσικό, ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των εταιρειών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες αναγνώρισαν το σφάλμα, χωρίς όμως να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια θεραπείας. Οι υπάλληλοι του οργανισμού είπαν πως καταλογίστηκε προκαταβολή του clawback – ενώ δεν προβλέπεται – και πως θα γίνει εκκαθάριση για τις επιστροφές. Πράγμα που προφανώς δεν έγινε αποδεκτό από τους παρόχους, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών.

αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*