Ασφαλιστική αγορά: Πορεία στο μέλλον δίχως τα προσδοκώμενα κίνητρα

Δεν είναι κάτι κρυφό πως οι άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς έχουν μάθει να πορεύονται και να δημιουργούν υπεραξία παρά τις συνεχείς προκλήσεις. Αυτό αποδείχθηκε τη δύσκολη δεκαετία της οικονομίκης κρίσης, αυτό αναδεικνύεται και τώρα εν μέσω των νέων δεδομένων που έχει φέρει η πανδημία.

Είναι αλήθεια επίσης πως οι άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς “κρατούν μικρό καλάθι” σε εξαγγελίες από πλευράς Πολιτείας, διαχρονικά ανεξαρτήτως κυβερνήσεως. Θεσμικά, η αγορά έχει προτείνει λύσεις για μια σειρά κινδύνων: Για την υγεία, για τις συντάξεις και το δημογραφικό ή για το φλέγον ζήτημα των φυσικών καταστροφών και της κλιματικής κρίσης.

Είναι θέμα χρόνου, όπως λένε στελέχη του κλάδου που έχουν γνώση της ασφαλιστικής βιομηχανίας και των αναγκών διεθνώς, να επιτευχθούν οι απαιτούμενες συγκλίσεις, για ΣΔΙΤ και πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν την ιδιωτική ασφάλιση. Και κατ’ επέκταση την ίδια τη κοινωνία.

Οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν για ανακοίνωση κινήτρων (φοροαπαλλαγών στην ασφάλιση περιουσίας) στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ δεν ευοδώθηκαν. Θα μείνει η αγορά με “σταυρωμένα τα χέρια”

Όχι βέβαια. Η κοινωνία παραμένει αισθητά ανασφάλιστη. Είτε αναφερόμαστε σε ασφαλιστικές καλύψεις για τη προστασία της κατοικίας και της επιχείρησης μας. Είτε σε λύσεις που θωρακίζουν την υγεία μας ή σε προϊόντα που διασφαλίζουν μια αξιοπρεπή – συνολικά – σύνταξη.

Το μήνυμα για το οφέλη της ασφάλισης πρέπει να διαχυθεί σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Σύμμαχος της αγοράς θα είναι ο ίδιος ο ικανοποιημένος πελάτης – πολίτης.

Βάιος Κρόκος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*