Πρόστιμα 5.000 ευρώ για τους πλαστούς εμβολιασμούς – Νέα τροπολογία Πλεύρη

Με τροπολογία, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον Θάνο Πλεύρη, θεσπίζεται πρόστιμο 5.000 ευρώ για τους πλαστούς εμβολιασμούς. Το πρόστιμο αφορά τόσο τους υπαλλήλους που ευθύνονται όσο και τα άτομα, τα οποία αφορά το πλαστό πιστοποιητικό.

Ειδικότερα, η τροπολογία αναφέρει επί λέξει:

“Σε όποιον αποπειράται ή πετυχαίνει την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ δεν έχει εμβολιαστεί, ή βεβαίωσης νόησης, ενώ δεν έχει νοσήσει, πέρα από τις τυχόν επιβληθησόμενες ποινικές κυρώσεις, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ. Στον υπάλληλο του Δημοσίου ή σε οποιοδήποτε άλλο τρίτο, συμμετέχει καθ’οιονδήποτε τρόπο στις πράξεις του πρώτου εδαψίου, επιβάλλεται, πέρα από τις τυχόν επιβληθηοόμενες ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις, διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ για κάθε πράξη”.

Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία επεκτείνεται η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού έναντι της covid-19 σε φοιτητές και σπουδαστές, οι οποίοι συμμετέχουν σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διεξάγεται σε νοσοκομεία και ιδιωτικές δομές υγείας. Η προθεσμία για τον εμβολιασμό τους με πρώτη δόση λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως ορίζεται: “Η υποχρέωση καταλαμβάνει και τους Φοιτητές προγραμμάτων σπουδών α’ και β’ κύκλου των Σχολών Επιστημών Υγείας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), καθώς και τους σπουδαστές των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (1ΕΚ.) και των Κολλεγίων, οι οποίοι συμμετέχουν σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διεξάγεται σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία και σε ιδιωτικές δομές υγείας”.

Σύγχυση για ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς

Η τροπολογία προκαλεί σύγχυση για το τι θα ισχύσει για τους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι:

αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*