Ασφάλιση ζωής: μια επένδυση που επιστρέφει αξία

*Γράφει η Θάλεια Αγγελίδη, Head of Communications and Marketing, MetLife Greece

Για πολλούς ανθρώπους η συζήτηση για ασφάλιση της ζωής από μελλοντικούς κινδύνους, είναι από μόνη της δυσάρεστη και συνηθίζουν να την αποφεύγουν. Και καλά κάνουν, αν έχουν φροντίσει για αυτό το ενδεχόμενο… αν δηλαδή, έχουν κάποιο σχέδιο για το τι θα κάνουν αν συμβεί κάποιο αναπάντεχο γεγονός στη ζωή τους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά στις υποχρεώσεις που θα προκύψουν για τους ίδιους ή τις οικογένειες τους, από αυτό το γεγονός.

Αν όμως δεν έχουν κάποιο έτοιμο σχέδιο;

Ένα σοβαρό ατύχημα που μπορεί να μας κρατήσει μακριά από την εργασία μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μία αναποδιά στη δουλειά ή ακόμη μία απρόσμενη συνθήκη, όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές ή η πανδημία, είναι καταστάσεις που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, αλλά ούτε και να αποκλείσουμε ή να αγνοήσουμε, καθώς πάντα αποτελούν μία πιθανότητα στη ζωή μας.

Όταν, μάλιστα, στη ζωή αυτή δεν πορευόμαστε μόνοι και μόνες μας, αλλά έχουμε στην ευθύνη μας να φροντίσουμε και άλλους ανθρώπους, οι οποίοι βασίζονται σε εμάς και στη δυνατότητά μας να τους προσφέρουμε τα απαραίτητα, τότε είμαστε υποχρεωμένοι/ες να σκεφτούμε με ποιον πρακτικό τρόπο θα προστατεύσουμε τους δικούς μας, ώστε να μην αλλάξει δραστικά ο τρόπος ζωής και η καθημερινότητά τους, στην περίπτωση που τύχει κάτι απρόοπτο. Τι θα γίνει δηλαδή, με τα σχολεία και τις σπουδές των παιδιών, με το δάνειο που πήραμε για το σπίτι, πώς θα καλύπτει τις βασικές, καθημερινές ανάγκες της η οικογένειά μας;

Αν λοιπόν δεν έχουμε άλλα, επαρκή έσοδα ή αποδοτικές επενδύσεις, τότε την καλύτερη λύση μάς τη δίνει η ιδιωτική ασφάλιση ζωής, η οποία μπορεί να εξασφαλίσει ένα σημαντικό κεφάλαιο και ένα πολύτιμο εισόδημα για εμάς και την οικογένειά μας, για τη στιγμή που θα το χρειαστούμε.

Και αν δεν το χρειαστούμε ποτέ; Μακάρι! Αχρείαστο να είναι, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση όμως, η επένδυσή τους δεν πάει χαμένη. Αντίθετα, ανάλογα με το πρόγραμμα που διαθέτουν, μπορεί να αποφέρει όφελος, με τη μορφή της επιστροφής μέρους των χρημάτων που επένδυσαν.

Αυτή τη δυνατότητα προσφέρει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα Life Cover Plus της MetLife. Το πρόγραμμα προβλέπει καταβολή κεφαλαίου σε περίπτωση διάγνωσης σοβαρής ασθένειας και απώλειας ζωής. Ειδικά στην περίπτωση ατυχήματος, το κεφάλαιο κάλυψης καταβάλλεται διπλό στους δικαιούχους. Ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το ύψος του κεφαλαίου κάλυψης, το οποίο μπορεί να φθάνει μέχρι το ποσό των 50.000 ευρώ. Επιλογή υπάρχει και ως προς τη διάρκεια του προγράμματος, η οποία μπορεί να διαμορφωθεί στα 15, στα 20 ή στα 25 έτη. Το ασφάλιστρο είναι σταθερό σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ενώ προβλέπεται απαλλαγή πληρωμής των ασφαλίστρων, σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας για εργασία.

Επιπλέον, όμως, το Life Cover Plus παρέχει το σημαντικό πλεονέκτημα της επιστροφής ασφαλίστρων, εάν δεν γίνει χρήση του κεφαλαίου. Ειδικότερα, εάν στη λήξη του προγράμματος δεν έχει καταβληθεί κάποια παροχή, ο ασφαλισμένος έχει το δικαίωμα να λάβει το 25% των καθαρών ασφαλίστρων που έχει πληρώσει. Έτσι, ανάλογα με τη διάρκεια του προγράμματος και το ύψος του κεφαλαίου που έχει επιλέξει, θα έχει στη διάθεσή του ένα ποσό, το οποίο θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει όπως ο ίδιος θέλει.

Ας  ευχηθούμε να είμαστε πάντα γεροί/ες, να έχουμε πάντα κοντά μας τους δικούς μας ανθρώπους και να απολαμβάνουμε μόνο χαρές και ξένοιαστες στιγμές. Η ζωή όμως έχει μέσα στην εξίσωσή της και αγνώστους παράγοντες που μπορούν να μας την κάνουν άνω κάτω. Το να προνοούμε για να προστατεύσουμε αυτούς που δίνουν νόημα στη ζωή μας από κάθε κίνδυνο που μπορεί να τους αγγίξει, δεν είναι μία αχρείαστη επένδυση, αλλά μία επένδυση που επιστρέφει πολλαπλά την αξία της!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*