Η INTERAMERICAN εξάγει στην Κύπρο ψηφιακή ασφαλιστική τεχνογνωσία

Πριν πέντε χρόνια η INTERAMERICAN είχε πραγματοποιήσει το πρώτο βήμα εκτός Ελλάδος, μετά την ένταξή της στον ασφαλιστικό οργανισμό ολλανδικών συμφερόντων ACHMEA, ξεκινώντας την απευθείας ασφάλιση οχημάτων στην Κύπρο με την Anytime. Τόσο για την εταιρεία, όσο και για την κυπριακή ασφαλιστική αγορά, το επιτυχημένο στην Ελλάδα πρωτοποριακό μοντέλο της Anytime βρήκε ώριμες συνθήκες για την ανάπτυξη ψηφιακής διανομής.  Ήδη, το brand διαγράφει πολύ καλή πορεία στην Κύπρο, έχοντας ξεπεράσει τα 36.000 ασφαλισμένα οχήματα, ενώ έχει περάσει από πέρυσι και στην ασφάλιση κατοικίας.

Η επιτυχία της Anytime Κύπρου, σε συνδυασμό με τη μοναδική ψηφιακή ασφαλιστική τεχνογνωσία που διαθέτει ο οργανισμός, ενθάρρυναν την INTERAMERICAN να προχωρήσει σε ένα σημαντικό βήμα συνεργασίας στην τοπική αγορά, με τη θυγατρική εταιρεία ασφαλιστικής πρακτόρευσης της Universal Life, την Universal Insurance Agency (UIA). «Βρεθήκαμε στον ίδιο δρόμο με τη Universal Life γιατί εδώ μας έφερε η προοπτική της ανάπτυξης, που σχηματίζεται μέσα από την ψηφιοποίηση και τις συνεργασίες», εξηγεί ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, σε κοινή συνέντευξη με την ηγεσία της συνεργαζόμενης κυπριακής εταιρείας που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα στην Κύπρο.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της  INTERAMERICAN, η εταιρεία στην Κύπρο προσδοκά να προσθέσει αξία στο εξαιρετικό δίκτυο διαμεσολαβητών της Universal Insurance Agency, με ένα ψηφιακό εργαλείο για την ασφάλιση αυτοκινήτου και κατοικίας. «Η ψηφιακή πλατφόρμα, που διαθέτει η INTERAMERICAN στην κυπριακή εταιρεία, παρέχει σημαντικό πλεονέκτημα αυτοματισμού, δηλαδή ουσιαστικό κέρδος στον χρόνο της ασφαλιστικής διαδικασίας, υπέρ του πελάτη αλλά και του συνεργάτη» τονίζει ο κ. Καντώρος.

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της ψηφιακής πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ ασφαλιστή και πελάτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN υπογραμμίζει τη σημασία της καινοτομίας στις σύγχρονες πρακτικές και της νέας εμπειρίας του πελάτη μέσα στο καταλυτικά αναπτυσσόμενο τεχνολογικό περιβάλλον, που έρχεται να αλλάξει την καθημερινότητά του. Η πλατφόρμα αφορά σε μια πλήρως αυτοματοποιημένη μέθοδο, με εργαλεία που παρέχουν τη δυνατότητα της άμεσης τιμολόγησης και έκδοσης συμβολαίων, απλά και γρήγορα. Ο κ. Καντώρος δηλώνει ότι η συνεργασία αναδεικνύει το γενικότερο ενδιαφέρον της INTERAMERICAN για ανάπτυξη εργασιών στην Κύπρο, που «είναι μια αγορά μικρή μεν, αλλά σταθερής προοπτικής, εκπαιδευμένη στην αξία της ασφάλισης». 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*