Η τεχνολογία που θα φέρει επανάσταση στην Υγεία

Του Γιώργου Κλέτσα, Manager Technology, Greece & Balkans, IQVIA

Τα κρυπτονομίσματα έγιναν ευρέως γνωστά το 2017 μέσα από τις μεγάλες αποδόσεις και τα κεφάλαια που γρήγορα προσέλκυσαν. Πίσω από αυτά κρύβεται μια επαναστατική τεχνολογία, η τεχνολογία blockchain, που υπόσχεται να φέρει την επανάσταση σε πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς είναι και η Υγεία.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από το 2nd Health Innovation Conference εδώ.

Η τεχνολογία blockchain επιτρέπει την αποθήκευση και διαμοιρασμό δεδομένων από πολλούς χρήστες με ένα πιστοποιημένα ασφαλή τρόπο. Αυτή η νέα μέθοδος μπορεί να βοηθήσει σε σύνθετα προβλήματα όπως ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς, τα πλαστά φάρμακα και η αλυσίδα εφοδιασμού των φαρμάκων αλλά και να λειτουργήσει ως καταλύτης για την εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης σε ακόμα περισσότερες εκφάνσεις της Υγείας.

Η IBM Watson Health υπέγραψε μια ερευνητική πρωτοβουλία με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) με στόχο τον καθορισμό ασφαλούς, αποτελεσματικής και κλιμακούμενης ανταλλαγής δεδομένων για την υγεία, χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain. Η IBM και o FDA θα διερευνήσουν την ανταλλαγή δεδομένων με μεσολάβηση ιδιοκτήτη από διάφορες πηγές, όπως ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία, κλινικές δοκιμές, γονιδιωματικά δεδομένα και δεδομένα υγείας από κινητές συσκευές, φορητά και το “Διαδίκτυο των πραγμάτων” σχετικά με την ογκολογία.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*