Two 3d partners - puppets, installing the diagram. Objects over white

Επενδύουν οι ασφαλιστικές στην τεχνολογία ή όχι;

της Ελενας Ερμείδου

Σε πολύ χαμηλό επίπεδο κινούνται οι επενδύσεις των ασφαλιστικών εταιρειών σε ό,τι αφορά της εφαρμογές της νέας τεχνολογίας σε σχέση με άλλους τομείς του χρηματοοικονομικού κλάδου ή και άλλους κλάδους της οικονομίας σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο IW υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης εταιρείας τεχνολογίας.

Ο κλάδος των ασφαλειών δείχνει «δυσκαμψία» και επιφυλακτικότητα, με αποτέλεσμα να μην προχωρά εύκολα σε ουσιαστικές επενδύσεις. Επιχειρεί ο ίδιος τονίζει και κάνει κάποια βήματα, αλλά πολύ μικρά ώστε να φέρουν το αποτέλεσμα που ο ίδιος ο κλάδος επικαλείται ότι θέλει.

Αναφερόμενος σε ασφαλιστικές που δουλεύουν σε πολύ παλαιά συστήματα τονίζει ότι αυτές και ιδιαίτερα οι μεγάλες θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να αναμορφωθούν και να φτάσουν στο «σήμερα».

Μιλώντας για το κόστος και την απόσβεση, υπογραμμίζει ότι η απόσβεση για να γίνει θέλει πολλά χρόνια και τις επενδύσεις αυτές αξίζει να τις πραγματοποιήσουν μόνο όσες ασφαλιστικές βάζουν στόχους μακροπρόθεσμους.

Παράλληλα τονίζει ότι θα πρέπει πρώτα να έχουν λυμένα τα θέματα τους με το ανθρώπινο δυναμικό να μην υπάρχουν προβλήματα στις περιγραφές θέσεων εργασίας και οι ρόλοι να είναι ξεκάθαροι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*