Πράσινο φως για την πώληση των δύο ασφαλιστικών της Unipol

της Ελενας Ερμείδου

Την αναδιάρθρωση της ασφαλιστικής της –UnipolSai καθώς και των τραπεζικών της επιχειρήσεων ενέκρινε η Ιταλική Unipol με στόχο να «ξεκαθαρίσει» τον ισολογισμό της.  Η ολοκλήρωση των σχεδίων αναδιάρθρωσης θα ενισχύσει το δείκτη φερεγγυότητας Solvency II στην Νο.2 ασφαλιστική της Ιταλίας κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το τέλος του 2017.

Η Unipol θα πωλήσει δύο ασφαλιστικές στην UnipolSai αντί του ποσού των 875 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας να περάσει όλες τις ασφαλιστικές της στα χέρια της βασικής θυγατρικής. Ο ασφαλιστικός Ομιλος, παράλληλα ανακοίνωσε την μεταφορά 3 δισεκ. επισφαλών δανείων από εκ της τραπεζικής μονάδας Unipol Banca σε ειδικό όχημα στην αγοραία τους αξία που είναι 20 λεπτά ανά ευρώ.

Η εν λόγω αναδιοργάνωση θα φέρει αρνητικό αντίκτυπο στα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου ύψους περίπου 780 εκατ., ωστόσο ο αντίκτυπος αυτός θα αντισταθμιστεί από την κεφαλαιακή ενίσχυση που θα δώσει η πώληση των δύο ασφαλιστικών μονάδωνστην UnipolSai.

Η κίνηση της Unipol αποφασίστηκε μόλις οι Βρυξέλλες άναψαν το πράσινο φως για ένεση 17 δισεκ. ευρώ σε δύο χρεοκοπημένες τράπεζες στην περιοχή του Βένετο της Ιταλίας.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*