Ανακοίνωση ΟΑΣΕ για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της απόπειρας περαιτέρω αφελληνισμού της ασφαλιστικής  αγοράς. Μετά την Αγροτική Ασφαλιστική σειρά έχει η Εθνική Ασφαλιστική. Ύστερα από 8 χρόνια, η Εθνική Τράπεζα βγάζει πάλι την Εθνική Ασφαλιστική στο σφυρί. Άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι της ξαναβλέπουν  το ίδιο έργο με πρωταγωνιστές μεγάλα κερδοσκοπικά συμφέροντα.  Με εντολή της ΕΤΕ σύμβουλοι πώλησης έχουν βάλει στο στόχαστρο την μεγαλύτερη και ιστορικότερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας μας .

Έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη την κάθετη αντίθεσή μας στον ολοκληρωτικό αφελληνισμό του κλάδου μας και σε κάθε εξέλιξη που αποδυναμώνει την εθνική οικονομία.

Η πώληση αυτή όχι μόνο δεν θα αποφέρει νέα επενδυόμενα κεφάλαια στην οικονομία μας αλλά θα καταλήξει σε μια τεράστιου μεγέθους αποεπένδυση, καθώς δεν υπάρχει καμία διασφάλιση για την τύχη των ισχυρότατων ποσών από τα  αποθεματικά της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής, ύψους άνω των 1,6 δις €, που βρίσκονται τοποθετημένα στην ελληνική οικονομία. Εκτός των άλλων, τεράστια θα είναι και η ζημιά από την συνήθη τακτική  των διεθνών κερδοσκόπων,  που θα οδηγήσουν σε μείωση θέσεων εργασίας, πίεση στα εισοδήματα εργαζομένων και ασφαλιστών αλλά και  ελάττωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

Καταγγέλλουμε τις εμμονές των δανειστών και κυρίως του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΕ κ. Λ. Φραγκιαδάκη, που επιμένουν να συνεχισθεί η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, μολονότι δεν συντρέχουν πλέον ουσιαστικοί λόγοι, καθώς η ΕΤΕ έχει αποπληρώσει το χρέος της προς το ΤΧΣ ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016.

Καταγγέλλουμε την ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στις εξελίξεις και την καλούμε να σεβαστεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, να παραμείνει η Εθνική Ασφαλιστική θυγατρική της ΕΤΕ ως ελληνική ασφαλιστική εταιρεία και να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία πώλησης της.  Υπενθυμίζουμε στον πρωθυπουργό της χώρας την δήλωσή του: “όταν ιδρύθηκε η Εθνική Ασφαλιστική ένας από τους ιδρυτικούς της στόχους ήταν να μη φεύγει το εθνικό κεφάλαιο”. Ας μείνει συνεπής, έστω και την τελευταία στιγμή.

Η Ομοσπονδία μας στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων της  Εθνικής Ασφαλιστικής, τους στηρίζει ενεργά στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχτεί  την ΠΕΜΠΤΗ 23/02/2017 και θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στη δικαίωση του αγώνα τους.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρήστος    Παπαδόγιαννης                                        Μανώλης   Χατζάκης

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*