deal, συμφωνία, χειραψία στο παράθυρο, στατιστικά, ηλιοβασίλεμα

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Η λύση παρατείνεται για τον Σεπτέμβριο

του Νίκου Σακελλαρίου

«Ραντεβού τον Σεπτέμβρη» δίνουν πλέον οι δύο πλευρές (αγοραστής και πωλητής) του σήριαλ της πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής σύμφωνα με πληροφορίες του  I.W.   H παρατεταμένη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα  τόσο στις συμβάσεις  εργασίας όσο και στο καθεστώς πωλήσεων.  Προφανέστατα  ο αγοραστής θέλει να υιοθετήσει τα νέα εργασιακά μέτρα τα οποία θα ψηφιστούν και θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο 2016 προκειμένου να επιτύχει ακόμη χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.  Υπενθυμίζεται ότι η  Τράπεζα Πειραιώς και η γερμανική Ergo (Ντύσσελντορφ)  είχαν  συμφωνήσει τον Αύγουστο 2014 στην πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από την Πειραιώς στην Ergo έναντι 92 εκατ. Ευρώ.  Οι γερμανοί προέβαλαν διάφορες αξιώσεις (απεμπλοκή από τη Ρουμανία) , να υπάρξει σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα (Ιούνιο 2015)   προχώρησαν σε  ενδελεχή έλεγχο των λογιστικών καταστάσεων και των αποθεμάτων  και από τον Δεκέμβριο 2015 ασχολούνται με ασήμαντες λεπτομέρειες.  Το ερώτημα είναι ποιους εξυπηρετεί η κωλυσιεργία αυτή, εάν θα ισχύσει τελικά το αρχικό τίμημα και πως θα προστατευθούν οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από την αλλαγή των συνθηκών.

Τα ίδια Κεφάλαια της Εταιρείας στις 31 Δεκεμβρίου 2015 ανήλθαν σε 112,7 εκατ. Ευρώ ., έναντι  88,9 εκατ. Ευρώ.  στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Tα Μικτά Δουλευμένα Ασφάλιστρα ανήλθαν σε 125,8 εκατ. Ευρώ   έναντι  139,6 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης  περυσινής περιόδου, σημειώνοντας μείωση 9,9%. Αυτό οφείλεται κυρίως στην μείωση της παραγωγής  των ασφαλίσεων κατά ζημιών. Ειδικότερα, από τα συνολικά μικτά δουλευμένα ασφάλιστρα, τα  31,3 εκατ. ευρώ αντιστοιχούσαν στις ασφαλίσεις Ζωής (2014: Ευρώ 32,8 εκ.) και  94,5 εκατ. Ευρώ  αντιστοιχούσαν στις  ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*