Η INTERLIFE Χορηγός στη δημιουργία βιβλιοθήκης στον Έβρο

 Στους ακριτικούς Μεταξάδες του Έβρου βρέθηκε η INTERLIFE, υλοποιώντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εθελοντισμού του Δικτύου Journalists Acting για τη δημιουργία Βιβλιοθηκών σε ακριτικές ή απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας.

Η 6η δράση του Δικτύου αφορούσε στη δημιουργία μιας πλήρως εξοπλισμένης παιδικής και νεανικής Βιβλιοθήκης στο παραδοσιακό χωριό των Μεταξάδων και βρήκε σημαντικό αρωγό στην INTERLIFE, η οποία συγκέντρωσε, με κινητοποίηση εργαζομένων, συνεργατών και φίλων απ’ όλη την Ελλάδα εκατοντάδες  βιβλία καινούργια και μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση. Τα βιβλία παραδόθηκαν στο Δίκτυο και η INTERLIFE ταξίδεψε μέχρι το ακριτικό χωριό για να βρίσκεται εκεί στις όμορφες στιγμές των εγκαινίων της Βιβλιοθήκης.

Παρόντες ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE Γιάννης Βοτσαρίδης και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Έλενα Τοπάλη μαζί με δημοσιογράφους και φίλους του Δικτύου.

INTERLIFE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ 3

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δίκτυο Journalists Acting ιδρύθηκε από περίπου 25 δημοσιογράφους εθελοντές της Θεσσαλονίκης, με στόχο να υλοποιεί ανά διετία διάφορα projects εθελοντισμού. Η πρώτη πρωτοβουλία του Δικτύου που αφορούσε τη δημιουργία 10 πλήρως εξοπλισμένων  παιδικών και νεανικών βιβλιοθηκών σε ακριτικές ή απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας ολοκληρώθηκε ήδη με τη δημιουργία 6 βιβλιοθηκών, στην Κρανιά Γρεβενών, το Λιβάδι Ελασσόνας, τους Κουκλιούς Ιωαννίνων, τις Μουριές Κιλκίς, τα Δίκαια και τους Μεταξάδες Έβρου.

INTERLIFE ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ 2

Ουσιαστικά, το Δίκτυο παραλάμβανε άδειους χώρους, οι οποίοι -με τη βοήθεια χορηγών, που πραγματοποίησαν δωρεές απευθείας στους δικαιούχους- επιπλώθηκαν και διακοσμήθηκαν εξαρχής και μετατράπηκαν σε βιβλιοθήκες με τουλάχιστον 1500 βιβλία έκαστη, υπολογιστές, ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*