back to top
7.4 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Υποτροφίες ΣΕΒ-ALBA για τη μετεκπαίδευση στελεχών μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων

Στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων – μελών του και ειδικότερα την ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους, ο ΣΕΒ προσφέρει και για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο Alba Graduate Business School. Οι υποτροφίες καλύπτουν το 50% των διδάκτρων και απευθύνονται σε στελέχη που εργάζονται σε επιχειρήσεις – μέλη του Συνδέσμου.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, νέες και νέοι αποκτούν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και να σπουδάσουν σε ένα κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Από το 2017, 28 υπότροφοι προερχόμενοι από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της αγοράς (εμπόριο, κατασκευές, αερομεταφορές, πληροφορική, τουριστικά, ασφαλιστικές υπηρεσίες, φαρμακευτικός κλάδος καθώς και κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου) έχουν ενταχθεί σε ένα από τα προγράμματα του Alba. Από αυτούς, 18 επέλεξαν το Alba MBA και οι υπόλοιποι κάποιο από τα MSc στα ακόλουθα αντικείμενα: Entrepreneurship, Risk Management, Strategic Human Resources Management,International Business & Management, Marketing.

- Advertisement -

Η συνεργασία ΣΕΒ-Alba υποστηρίζει την επαγγελματική εξέλιξη, κυρίως νεότερων στελεχών, καλύπτει πολυδιάστατη θεματολογία με γνώμονα τις σύγχρονες επιχειρηματικές προκλήσεις και συνδυάζει την οργανωσιακή εμπειρία με τη θεωρητική γνώση.

Το πρόγραμμα υποτροφιών αποτελεί πυλώνα της κοινής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας ΣΕΒ και Alba «ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ», η οποία ως στόχο έχει την ανάπτυξη κρίσιμων δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις βαθμίδες και σε όλο το φάσμα των ελληνικών επιχειρήσεων. Η κοινή αυτή πρωτοβουλία συνδυάζει την ακαδημαϊκή αριστεία του Alba με τον ρόλο και τη στρατηγική του ΣΕΒ για την ανάπτυξη και παραγωγική μεγέθυνση των επιχειρήσεων, μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης και της κατάρτισης, σε μια εποχή που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς.

- Advertisement -

Σχολιάζοντας τη νέα αυτή ευκαιρία που παρέχεται για τη μετεκπαίδευση στελεχών μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, ο Πρύτανης του Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece και καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων και Στρατηγικής, Κώστας Αξαρλόγλου, δήλωσε: «Η  εξέλιξη της τεχνολογίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και, πρόσφατα, η πανδημία επέφεραν ολικές ανατροπές στον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε. Σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον, η απάντησή μας είναι η συνεχής μάθηση ώστε να προσαρμοζόμαστε άμεσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που προκύπτουν και θα προκύπτουν στη νέα κανονικότητα. Το Alba και ο ΣΕΒ έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας σε μια συμμαχία γνώσης, «Μαζί στη Γνώση», δημιουργώντας ένα οικοσύστημα συνεχούς μάθησης για να βοηθούμε τα στελέχη και την επιχειρηματική κοινότητα να μαθαίνουν διαρκώς και να αναπτύσσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να προσαρμόζονται και να διαχειρίζονται με επιτυχία τις νέες επιχειρηματικές προκλήσεις».

Ο Αλέξανδρος Χατζόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, σημείωσε: «Στον ΣΕΒ πιστεύουμε στην Ελλάδα που επιμένει και πετυχαίνει με συλλογική προσπάθεια αλλά και που μειώνει τις ανισότητες, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους. Γι’ αυτό και έχουμε θέσει στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη διασύνδεσή της με τις επιχειρήσεις. Με δράσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση του θεσμού της πρακτικής εκπαίδευσης, στην καθιέρωση των βιομηχανικών διδακτορικών, στην αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και ψηφιακών δεξιοτήτων, στην αύξηση συνολικά  της ικανότητας της οικονομίας μας να παράγει νέα γνώση και να καινοτομεί. Σε μια δύσκολη συγκυρία και στο πλαίσιο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, όπου η ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου αποτελεί τον κρίσιμο παράγοντα για την εξέλιξη των επιχειρήσεων, πρωτοβουλίες – συνεργασίες όπως αυτή του ΣΕΒ με το Alba λειτουργούν για το αμοιβαίο όφελος των επιχειρήσεων, των στελεχών και της οικονομίας γενικότερα».

Οι υποτροφίες είναι ανοιχτές για τα ακόλουθα προγράμματα:

  • The Alba MBA
  • MSc in Finance
  • MSc in International Business & Management
  • MSc in Business for Lawyers
  • MSc in Strategic Human Resources Management
  • MSc in Marketing
  • MSc in Entrepreneurship

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Alba https://applications.alba.edu.gr/ με την ένδειξη στο πεδίο της αίτησης που αφορά στο Scholarship-Financial Aid: «SEV scholarship».

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 9 Ιουλίου 2021 και για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην κα. Αντωνίνα Καλκαβούρα, (210 8964531 -ext. 2253 email: Akalkavoura@alba.acg.edu) ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://bit.ly/AlbaSEVscholarhips.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τα μέλη του ΣΕΒ αναλαμβάνουν δράση για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας

Η έκταση της καταστροφής που έχει υποστεί η Θεσσαλία από τις πρόσφατες πλημμύρες είναι τεράστια, ωστόσο είναι ακόμη πολύ νωρίς για να υπολογιστεί με ακρίβεια. 

Συνεργασία ΣΕΒ και Junior Achievement Greece

Απώτερος στόχος του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη είναι να συμβάλει στην καλύτερη προσαρμογή της εκπαίδευσης στις ανάγκες μιας οικονομίας που μετασχηματίζεται και μιας αγοράς εργασίας που αλλάζει, για καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης και μια ανταγωνιστική ελληνική οικονομία στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης

Γιάννης Ρούντος: ΣΕΒασμός στον κόσμο της εργασίας, η κορυφαία προτεραιότητα

Η εργασία δεν είναι αγαθό μονοδιάστατα οικονομικό-παραγωγικό και βιοποριστικό αλλά πρωτίστως, “κλειδί” για την κοινωνική συνοχή, την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ: Πώς (δεν) αποτυγχάνουν οι μετασχηματισμοί των επιχειρήσεων

Ο ρόλος του μετασχηματισμού στις επιχειρήσεις, οι λόγοι αποτυχίας του, καθώς και οι προϋποθέσεις επιτυχίας του βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαδικτυακής εκδήλωσης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Epsilon Digital: Ηγέτης στην Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στον Ασφαλιστικό Κλάδο

Στον συνεχώς εξελισσόμενο ασφαλιστικό κλάδο, η ψηφιοποίηση των διαδικασιών αποτελεί προτεραιότητα για την αποδοτικότητα και τη...

Διεθνής διάκριση για την INTERAMERICAN

Ο Όμιλος INTERAMERICAN συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, κατακτώντας το Silver Medal από τον κορυφαίο ανεξάρτητο

Εθνική Ασφαλιστική: Προς ολοταχώς για επιστροφή στο κτίριο της Καραγεώργη Σερβίας

Χρονιά προκλήσεων για την Εθνική Ασφαλιστική, με πρώτη απ` όλες την αλλαγή έδρας όπου, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες

Η Generali ενισχύει την εμπειρία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων της με την ψηφιακή βοηθό Genie

Η Generali, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών της, διευρύνει τα κανάλια επικοινωνίας της, και παρουσιάζει την Genie

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου