back to top
26.7 C
Athens
Σάββατο 22 Αυγούστου 2026

Η ισότητα ως μοχλός ανάπτυξης στο Women Forward Summit του ΣΕΒ – Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Φ. Μιχάλη

Σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας και των ευρωπαϊκών θεσμών θα συμμετάσχουν στο Women Forward Summit, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) την Τρίτη 10 Μαρτίου 2026 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανοίγοντας έναν ουσιαστικό διάλογο για τη θέση των γυναικών στην οικονομία και τη συμβολή της ισότητας στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή.

- Advertisement -

Το συνέδριο θα φιλοξενήσει περισσότερους από 35 διακεκριμένους ομιλητές από τον χώρο της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας, των ευρωπαϊκών θεσμών, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε ομιλίες και θεματικά πάνελ με αντικείμενο τις σύγχρονες προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές ενίσχυσης της ισότητας στην αγορά εργασίας και την επιχειρηματική ηγεσία. Ιδιαίτερη βαρύτητα στο συνέδριο θα έχει η παρουσία της Φιλίππας Μιχάλη, Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της NN Hellas, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας και Συμπερίληψης του ΣΕΒ.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Νίκη Κεραμέως, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, η Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρώην Ευρωπαία Επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου, η Deputy Director General της BusinessEurope Thérèse de Liedekerke, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, η Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Αγάπη Σμπώκου και η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Χριστίνα Κουλούρη.

- Advertisement -

Τον ΣΕΒ συνολικά θα εκπροσωπήσουν τα μέλη ΔΣ Ράνια Αικατερινάρη, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής, Γιάννης Καραγιάννης, Πρόεδρος Olympia Group, Φιλίππα Μιχάλη, Πρόεδρος & CEO NN Hellas, Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου, Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ TITAN SA, και Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Accenture Greece.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με τον Διάλογο Ηγεσίας «Θεσμοί, Ηγεσία και Ισότητα σε έναν Μεταβαλλόμενο Κόσμο», μια συζήτηση για τον ρόλο των θεσμών και της οικονομίας στην ενίσχυση της ισότητας, της κοινωνικής συνοχής και της εμπιστοσύνης στην κοινωνία. Θα συμμετάσχουν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

Σε μια περίοδο δημογραφικής συρρίκνωσης, τεχνολογικών μεταβάσεων και κρίσης εμπιστοσύνης, η πλήρης αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας αποτελεί προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής, ανταγωνιστικότητας και δημοκρατικής ωριμότητας.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει χαμηλότερη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και σε θέσεις ευθύνης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η μη αξιοποίηση του 51% του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας δεν είναι μόνο θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Αποτελεί στρατηγικό μειονέκτημα για την οικονομία μας.

Μέσα από θεματικές ενότητες που καλύπτουν:

  • τον ιστορικό ρόλο των γυναικών, τη σημασία των προτύπων, αλλά και τη διαχρονική επίδραση των στερεοτύπων
  • τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την ισότητα
  • την εταιρική διακυβέρνηση και την επιχειρηματική ηγεσία ως καταλύτες αλλαγής
  • την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα ως μοχλούς ανάπτυξης και παραγωγικότητας
  • τις πρακτικές ενδυνάμωσης και εξέλιξης των γυναικών στους χώρους εργασίας,
    καθώς και τη διασύνδεση δημόσιων κοινωνικών πολιτικών, θεσμικής εποπτείας και επιχειρηματικών πρακτικών

ο ΣΕΒ επιδιώκει να μετατοπίσει τη συζήτηση από μεμονωμένες επιτυχημένες διαδρομές σε συστημικές λύσεις με μετρήσιμο αντίκτυπο.

  • Τρίτη 10 Μαρτίου 2026, 9:30-19:30
  • Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Banquet

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες & βιογραφικά ομιλητών

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων στο επίκεντρο του διαλόγου για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας

Σε εκδήλωση της Insurance Europe συμμετείχαν εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών, της ασφαλιστικής αγοράς και της επενδυτικής κοινότητας

40 Χρόνια ΕΣΑΠΕ: Στις 16 Ιουλίου η κεντρική επετειακή εκδήλωση

Μια βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να διαμορφώνουν το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Περισσότερα από 400 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς συγκέντρωσε η καλοκαιρινή εκδήλωση του ΣΕΣΑΕ

Η μεγάλη ανταπόκριση ανέδειξε τον διαχρονικό ρόλο του ΣΕΣΑΕ ως σταθερού σημείου συνάντησης, διαλόγου και συνεργασίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης – Τι αλλάζει για τους οδηγούς ενημερώνει η INTERLIFE

Με το SAFE BIKE η εταιρεία προσφέρει κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων, αλλά και πρόσθετες καλύψεις

Στα 30 χτίζεται η υγεία του αύριο – Η πρόληψη γίνεται επένδυση ζωής

Η Generali αναδεικνύει τον μακροπρόθεσμο ρόλο που έχουν οι καθημερινές επιλογές στην υγεία, στην ευεξία και στη μακροζωία μας

Ασφάλεια ακινήτου. Ο μη πλούσιος τη χρειάζεται, ο πλούσιος την κάνει πάντα. Ποιος είναι το κορόιδο;

Στην Ελλάδα των «αρνητών της λογικής», εκατομμύρια ιδιοκτήτες «κάνουν οικονομία» κάθε χρόνο και «στη στραβή» βρίζουν το κράτος…

Χ. Γεωργίου: Αναμένουμε ανάπτυξη των ΤΕΑ, μαζί και των ομαδικών ασφαλιστηρίων

Δήλωση του Διευθυντή Χαρτοφυλακίου και Προέδρου Allianz ΑΕΔΑΚ στο περιθώριο του #ocin26

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«Αύγουστος είναι… να χαρίζεις ζωή»: Τριήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σύνταγμα 25-27 Αυγούστου

Μερικά λεπτά από τον χρόνο μας μπορούν να μετατραπούν σε ανεκτίμητη προσφορά ζωής, ιδίως σε μια περίοδο όπου τα αποθέματα μειώνονται σημαντικά

Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης – Τι αλλάζει για τους οδηγούς ενημερώνει η INTERLIFE

Με το SAFE BIKE η εταιρεία προσφέρει κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων, αλλά και πρόσθετες καλύψεις

Στα 30 χτίζεται η υγεία του αύριο – Η πρόληψη γίνεται επένδυση ζωής

Η Generali αναδεικνύει τον μακροπρόθεσμο ρόλο που έχουν οι καθημερινές επιλογές στην υγεία, στην ευεξία και στη μακροζωία μας

Ασφάλεια ακινήτου. Ο μη πλούσιος τη χρειάζεται, ο πλούσιος την κάνει πάντα. Ποιος είναι το κορόιδο;

Στην Ελλάδα των «αρνητών της λογικής», εκατομμύρια ιδιοκτήτες «κάνουν οικονομία» κάθε χρόνο και «στη στραβή» βρίζουν το κράτος…

Χ. Γεωργίου: Αναμένουμε ανάπτυξη των ΤΕΑ, μαζί και των ομαδικών ασφαλιστηρίων

Δήλωση του Διευθυντή Χαρτοφυλακίου και Προέδρου Allianz ΑΕΔΑΚ στο περιθώριο του #ocin26