back to top
33.2 C
Athens
Σάββατο 9 Αυγούστου 2025

Βροχή προστίμων για παραβίασεις δεδομένων

της Ελενας Ερμείδου

Βροχή προστίμων πέφτει από τις Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές για συνεχείς παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων. Οι καταναλωτές δεν δέχονται εμπαιγμούς, ενώ οι Αρχές δεν αστειεύονται.

- Advertisement -

Η Σουηδική Εποπτική Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων IMY επέβαλλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3 εκατομμυρίων περίπου ευρώ κατά της εταιρείας Trygg-Hansa Insurance Δέκτης μηνύματος της Ασφαλιστικής μετά από μήνυμα προσφορών για ασφαλίσεις Περιουσίας που είχε λάβει, διαπίστωσε ότι στην σελίδα προσφορών υπήρχαν σύνδεσμοι με URL  έδιναν πρόσβαση σε δεδομένα ασφαλισμένων.

Τα αποτελέσματα της έρευνα της IMY απέδειξαν ότι ότι η πρόσβαση  ήταν ανοικτή σε προσωπικά δεδομένα 650.000 πελατών (ικονομικές πληροφορίες, στοιχεία επικοινωνίας, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, ασφαλιστική συμμετοχή, πληροφορίες για την κατάσταση υγείας) στο χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2021.

- Advertisement -

Στην Γερμανία δικαιώθηκε πελάτισσα καταστήματος από δικαστήριο του Baden-Baden μετά από αγωγή που είχε κάνει και αφορούσε επικοινωνία υπαλλήλου του καταστήματος με αυτήν μέσω των social media. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Amtsgericht Bühl,– 3 C 210/22) έκρινε πως οι υπάλληλοι δεν αποτελούν αποδέκτες των δεδομένων, κατά την έννοια του άρθρου 4 στοιχ. 9 ΓΚΠΔ, ως εκ τούτου τα στοιχεία τους δεν μπορούν να γνωστοποιούνται σε υποκείμενο που ασκεί δικαίωμα πρόσβασης.

Στην Ιταλία, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων επέβαλλε πρόστιμο 20.000 ευρώ σε νοσοκομείο της Τοσκάνης για την δημοσίευση αφίσας στην οποία εμφανίζονταν προσωπικές πληροφορίες ασθενούς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ιταλία: Πονοκέφαλος τα πατίνια (και) για τις ασφαλιστικές

Η νέα, αυστηρότερη νομοθεσία για τα ηλεκτρικά πατίνια φέρνει αλλαγές στον δρόμο, πιθανότατα και στην ασφαλιστική τιμολογιακή πολιτική

Allianz-Trade, Γερμανία: Στροφή σε αμυντικές επενδύσεις με αύξηση χρέους

Η πλειοψηφία των δύο τρίτων στην Bundestag εξαίρεσε τις αμυντικές δαπάνες από τον κανονικό προϋπολογισμό, επιτρέποντας νέο χρέος άνω

Ένα καλο παράδειγμα από την Ιταλία για την ασφάλιση φυσικών καταστροφών

Μία νομοθετική ρύθμιση ασφάλισης φυσικών καταστροφών από την γειτονική Ιταλία μας βάζει εδώ στην Ελλάδα σε σκέψη

Συντάξεις: Πώς θα αυξήσετε τον αριθμό των ατόμων που αποταμιεύουν

Ο ρόλος των ασφαλιστών εκτείνεται πέρα από τις απλές προσφορές και πωλήσεις προϊόντων.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

«Και Αν Συμβεί…»: Το Podcast που αλλάζει το παιχνίδι στον Ασφαλιστικό Κλάδο

Με χιούμορ, σοφία και αληθινές ιστορίες, το νέο επεισόδιο της σειράς φωτίζει πτυχές της διαμεσολάβησης που σπάνια αναδεικνύονται

Jefferies: Στα 90 δισ. οι ασφαλισμένες ζημιές το πρώτο εξάμηνο 2025

Υπερέβησαν τα 58 δισεκατομμύρια που καταγράφηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2024 όσο και τον πενταετή μέσο όρο των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

P. Donnet, Generali: Θετική επίδοση σε όλους τους κλάδους με το σχέδιο «Lifetime Partner 27: Driving Excellence»

Ισχυρή ανάπτυξη στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, Ζωής και Διαχείρισης Κεφαλαίων - Δείτε τα αποτελέσματα 6μήνου

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Διεθνής συμμαχία: Η Mega Brokers με τον Όμιλο Unilink

Ηγετικό ρόλο στην Acrisure για Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη αναλαμβάνει ο Τ. Χατζηθεοδοσίου - Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Το ταξίδι συνεχίζεται – πιο ισχυρό από ποτέ!»

Η ΕΑΕΕ προωθεί την ασφάλιση Αστικής Ευθύνης για επαγγελματίες και ανοίγει ξανά τη συζήτηση!

Δείτε τη νέα καμπάνια της ένωσης για την επαγγελματική ασφάλιση

Μήνυμα κοινωνικής ευθύνης από τη ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική: «Η ασφάλειά σας είναι και δική μας ευθύνη»

Η ΔΥΝΑΜΙΣ συνιστά πριν το ταξίδι μικρές κινήσεις με μεγάλο αντίκτυπο, καθώς μπορούν να αποτρέψουν ατυχήματα και να σώσουν ζωές

Υδρογειος Ασφαλιστική: Επενδύοντας στη διαπολιτισμική συνεργασία για την ελληνική αγορά

Εκπαιδεύοντας το δυναμικό της στην ενσυναίσθηση και κατανόηση των πολιτισμικών διαφορών, η Υδρογειος ενισχύει την απόδοση σε διεθνές περιβάλλον