back to top
9.5 C
Athens
Τρίτη 10 Μαρτίου 2026

Το ΕΕΑ στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας

Σε κλίμα χαράς, ενότητας και ελπίδας για το μέλλον πραγματοποιήθηκε στον Βόλο την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου η επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας.

- Advertisement -

 

Ως επίσημος προσκεκλημένος παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος εκφώνησε και χαιρετισμό. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου συνεχάρη τον Σύνδεσμο Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας για την 20ετή εξέλιξή του, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικό είναι να έρθει ο κλάδος των ασφαλιστών ακόμη πιο κοντά στον πολίτη.

- Advertisement -

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Για εμάς είναι πολύ καθοριστικό ο κλάδος των ασφαλιστών να φτάσει κοντά στον πολίτη. Πρέπει να θυμίσουμε ότι η ασφάλεια είναι προνόμιο των φτωχών, γιατί, αν συμβεί μια φυσική καταστροφή, ένας σεισμός ή παρουσιαστεί ένα πρόβλημα υγείας, ο φτωχός είναι αυτός που χρειάζεται την ιδιωτική ασφάλιση για να μπορέσει να ορθοποδήσει. Το να πείσουμε, λοιπόν τον κόσμο για την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης είναι πολύ σημαντικό.

»Βέβαια δεν μπορεί η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα να είναι στο 2,5% του ΑΕΠ και αντίστοιχα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο 7,5%. Όταν γίνεται μια φυσική καταστροφή στο εξωτερικό, ρωτάμε, πόσο κόστισε στις ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ μόνο στην Ελλάδα ρωτάμε, πόσο κόστισε στο κράτος. Αυτό δεν μπορεί να παραμείνει στο διηνεκές. Με τη στήριξη της πολιτείας και με μέτρα, όπως οι φοροαπαλλαγές, μπορεί να επεκταθεί στην κοινωνία ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι που έπαθαν ζημιές στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, να τα φτιάξουν ξανά».

Από το ΕΕΑ παρέστη επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας τίμησε με αναμνηστικό δώρο για τη συμβολή τους στην εξέλιξη του τοπικού Συνδέσμου τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τον Δημήτρη Γαβαλάκη.

Η επίδοση των τιμητικών δώρων έγινε από την Πρόεδρο Άννα Τσιτσιγιάννη και την Α’ Αντιπρόεδρο Ελένη Γαϊτανά.

Ακόμη στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ηλίας Τσολάκης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας Δώρα Καναβιτσά, ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος Τρύφων Πλαστάρας, το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Δανάη Χαριτάκη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων Σοφία Χαλκιά, καθώς και οι Πρόεδροι Συνδέσμων Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Ιωαννίνων, Βέροιας, αλλά και μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Λάρισας.

Στην όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία του κλάδου και για τις προκλήσεις που διανοίγονται μετά και τα νέα δεδομένα που έχει προσκαλέσει η κλιματική κρίση, με πολύ επίκαιρο παράδειγμα τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ακολούθησαν από πλευράς κυβέρνησης.

Το καλωσόρισμα των παρευρισκόμενων στην εκδήλωση έγινε αρχικά από τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας Νίκο Μητσάκη, ενώ στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας Άννα Τσιτσιγιάννη, η οποία αναφέρθηκε στη συμβολή του τοπικού συνδέσμου στην ενδυνάμωση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην περιοχή, στη διαρκή επιμόρφωση των επαγγελματιών του κλάδου και στην ενίσχυση της συνεργασίας με τους θεσμικούς φορείς.

Όπως είπε, «ο τοπικός σύνδεσμος διαθέτει 70 μέλη, ανήκει στην πανελλήνια ομοσπονδία ασφαλιστών και τυγχάνει της αμέριστης συμπαράστασης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ήταν μεγάλη χαρά για εμάς που ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας συμπλήρωσε 20 χρόνια από την ίδρυσή του και γιόρτασε αυτή τη στιγμή ορόσημο, με μια όμορφη επετειακή εκδήλωση, όπου παρευρέθηκαν πολλοί συνάδελφοι και επίσημοι προσκεκλημένοι από τους κλάδους της επιχειρηματικότητας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά».

Ακόμη αναφέρθηκε στο ρόλο των ασφαλιστών όλα αυτά τα χρόνια στην τοπική κοινωνία με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, την καλλιέργεια του αισθήματος της υπευθυνότητας και την ομαλή τήρηση των νομοθετικών αλλαγών.

Συγχρόνως στάθηκε στην νέα γενιά των ασφαλιστών, η οποία με ωριμότητα, γνώση και μεγάλη διάθεση έχει εισέλθει στον κλάδο για να προσφέρει και να δημιουργήσει ενισχύοντας την ασφαλιστική συνείδηση των πολιτών.

Και συμπλήρωσε πως «ο κλάδος της ασφάλισης στην Ελλάδα έχει μέλλον, δεδομένου μάλιστα ότι πλέον στο επίκεντρο τίθενται και νέες προκλήσεις, όπως από την κλιματική αλλαγή, ο ρόλος των ασφαλιστών γίνεται ακόμη πιο κομβικός. Ο καθημερινός στόχος του κλάδου μας είναι να βρίσκεται κοντά στις ανάγκες του πολίτη και με τις υπηρεσίες του να προσφέρει στην κοινωνία ένα λειτουργικό πλαίσιο ασφάλειας».

 

Στην εκδήλωση ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας τίμησε, επίσης, με αναμνηστικό δώρο για την συμβολή τους στην εξέλιξη του τοπικού Συνδέσμου τον Ηλία Τσολάκη, τον Σεραφείμ Μαουσίδη, τη Δώρα Καναβιτσά, τον Τρύφωνα Πλαστάρα.

Επίσης τιμήθηκαν για την καθοριστική συμβολή τους στην ίδρυση και εξέλιξη του τοπικού Συνδέσμου ο ασφαλιστής Απόστολος Παϊπάης, καθώς και ο σύζυγος και η κόρη της αείμνηστης ασφαλίστριας Αναστασίας Κωνσταντίνου-Μαγιόγλου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδας Ηλίας Τσολάκης ανέφερε πως «η Ομοσπονδία μας διαθέτει 18 τοπικά σωματεία πανελλαδικά τα οποία παράγουν ένα σημαντικό έργο. Τα σωματεία δίνουν το όραμα του επαγγέλματος του ασφαλιστή και αυτό ισχύει και για τον Σύνδεσμο διαμεσολαβούντων Ασφαλειών. Ο ρόλος του ασφαλιστή ήταν πάντα σημαντικός, αλλά σήμερα με τις νομοθεσίες που έχουν ψηφιστεί από το κράτος, γίνεται ακόμη πιο κομβικός, γιατί προσπαθούμε να περάσουμε στον Έλληνα ιδιώτη πολίτη και επαγγελματία, ότι το να ασφαλίσει την περιουσία του δεν είναι προνόμιο, αλλά αναγκαιότητα».

Η επετειακή εκδήλωση χρωματίστηκε από το κλίμα ζεστασιάς, ενότητας και σφυρηλάτησης των σχέσεων μεταξύ των ασφαλιστών και με το μήνυμα ότι ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας θα βρίσκεται κοντά τους για την προώθηση και διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Mega Brokers: Αξέχαστο ταξίδι επιβράβευσης στο Λας Βέγκας για τους κορυφαίους συνεργάτες

Oι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τον παλμό της πόλης, συνδυάζοντας ψυχαγωγία, εξερεύνηση και μοναδικές εμπειρίες

Πανελλήνιος Εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 7/3 στην Αίγλη Ζαππείου

Ημερίδα ενημέρωσης, ενδυνάμωσης και ευαισθητοποίησης, με ελεύθερη είσοδο, συνδιοργανώνουν το ΕΕΑ και η ΕΜΓΕ

EEA: Προσφορά εξοπλισμού γραφείου σε ΠΣΑΣ και ΣΕΥΑΠΠ

Μέσα από μια μακρά σειρά ανάλογων ενεργειών, το ΕΕΑ προάγει τη συνεργασία μεταξύ των φορέων και ενδυναμώνει την επαγγελματική κοινότητα

«Γυναίκα και μαστός, μια σχέση ζωής»: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης στις 9/3 με κεντρική ομιλήτρια τη Ν. Παζαΐτη

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και τον Σύλλογο Επιστημόνων Χαλανδρίου «Ευριπίδης»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Παράπονα σε ασφαλιστικές και αναπάντητα ερωτήματα

Είναι η ψηφιακή τεχνολογία αυτοσκοπός; Πού είναι οι άνθρωποι από τους κλάδους παραγωγής για να διαχειριστούν τα προβλήματα και να κρατήσουν τον πελάτη;

EDPB: Το Πρόγραμμα Εργασιών για την περίοδο 2026-2027

Πρωτοβουλίες για την προστασία δεδομένων που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιδιωτική ασφάλιση

«Elevator Stories»: Όταν η ουσιαστική στήριξη μετατρέπει το I CAN σε πράξη για τις γυναίκες της Interamerican

Η ασφαλιστική δεν μένει στα συνθήματα, αλλά δημιουργεί τις συνθήκες ώστε κάθε γυναίκα να μπορεί να εξελίσσεται, να ηγείται και να ξεκινά ξανά με αυτοπεποίθηση

2+1 βασικά σενάρια για την εξέλιξη της κρίσης στη Μ. Ανατολή και οι επιπτώσεις

Οι τριγμοί στη ναυτιλία είναι ήδη εμφανείς, με το κόστος της ασφάλισης πολεμικού κινδύνου να έχει εκτοξευθεί

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Παράπονα σε ασφαλιστικές και αναπάντητα ερωτήματα

Είναι η ψηφιακή τεχνολογία αυτοσκοπός; Πού είναι οι άνθρωποι από τους κλάδους παραγωγής για να διαχειριστούν τα προβλήματα και να κρατήσουν τον πελάτη;

EDPB: Το Πρόγραμμα Εργασιών για την περίοδο 2026-2027

Πρωτοβουλίες για την προστασία δεδομένων που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιδιωτική ασφάλιση

Γιαννάκος για την 8η Μαρτίου: «Οι γυναίκες του ΕΣΥ παραμένουν αόρατες για την Πολιτεία»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναδεικνύει τις δύσκολες συνθήκες εργασίας και την ανάγκη θεσμικής μέριμνας για τα δικαιώματά τους

«Elevator Stories»: Όταν η ουσιαστική στήριξη μετατρέπει το I CAN σε πράξη για τις γυναίκες της Interamerican

Η ασφαλιστική δεν μένει στα συνθήματα, αλλά δημιουργεί τις συνθήκες ώστε κάθε γυναίκα να μπορεί να εξελίσσεται, να ηγείται και να ξεκινά ξανά με αυτοπεποίθηση

2+1 βασικά σενάρια για την εξέλιξη της κρίσης στη Μ. Ανατολή και οι επιπτώσεις

Οι τριγμοί στη ναυτιλία είναι ήδη εμφανείς, με το κόστος της ασφάλισης πολεμικού κινδύνου να έχει εκτοξευθεί