back to top
33.3 C
Athens
Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025

Τι σχέση έχουν το Brexit και ο πύργος της ΑΧΑ στο Λονδίνο;

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος περιμένει η AXA προτού αποφασίσει εάν θα δρομολογήσει την υλοποίηση του φιλόδοξου project της ανέγερσης του υψηλότερου ουρανοξύστη στο City του Λονδίνου.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον Pierre Vaquier, διευθύνοντα σύμβουλο της AXA Investment Managers – Real Assets, τον βραχίονα real estate του γαλλικού ασφαλιστικού ομίλου, η ΑΧΑ έχει εξασφαλίσει όλες τις σχετικές άδεις για την ανέγερση του 62ώροφου συγκροτήματος γραφείων στην διεύθυνση 22 Bishopsgate, αλλά θα «επανεξετάσει τις επιλογές της» σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Η ΑΧΑ αγόρασε πέρυσι το οικόπεδο όπου θα ανεγειρόταν ο ουρανοξύστης Pinnacle (οι εργασίες σταμάτησαν το 2012) και στη συνέχεια εξήγγειλε σχέδια για την ανέγερση ενός πύργου ύψους 278 μέτρων, που θα φιλοξενούσε γραφεία, εστιατόρια και καταστήματα. Μέχρι στιγμής, ο υψηλότερος ουρανοξύστης του City είναι το Leadenhall Building, γνωστότερο στη βρετανική πρωτεύουσα ως… «τρίφτης τυριού» (Cheesegrater).

- Advertisement -

Οι επενδύσεις στην αγορά εμπορικών ακινήτων του Λονδίνου κινούνται πτωτικά το τελευταίο διάστημα υπό το βάρος των ανησυχιών για Brexit – μεταξύ άλλων. Στελέχη των κτηματομεσιτικών εταιρειών Great Portland Estates και Land Securities προβλέπουν ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα έπληττε καίρια την αγορά real estate του Λονδίνου.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της AXA Investment Managers υπολογίζεται στα 65 δις ευρώ, με τη συντριπτική πλειονότητα των ακινήτων και οικοπέδων να βρίσκεται επί ευρωπαϊκού εδάφους. Το 5% βρίσκεται στις ΗΠΑ και λιγότερο από το 1% βρίσκεται στην Ασία. Ο κ. Vaquier σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιο των επενδύσεων στην Ασία στο 15% του συνολικού χαρτοφυλακίου ακινήτων σε βάθος τετραετίας.

Η ΑΧΑ σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει μια νέα μονάδα επενδύσεων στην Ασία για να εκμεταλλευθεί την αναπτυξιακή δυναμική στις περισσότερες χώρες της περιοχής. Αυτή τη στιγμή διαθέτει επενδυτικές πλατφόρμες σε Ιαπωνία και Σιγκαπούρη, και θα ήθελε να προσθέσει άλλη μια στην Κίνα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ολοκληρώθηκε η πώληση της AXA IM στην BNP Paribas

AXA IM και BNP Paribas συναποτελούν έναν ευρωπαϊκό κολοσσό με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1,5 τρισ. ευρώ

Ασφαλιστικές: Δουλειά, εμπιστοσύνη ή greenwashing;

Δεν υπάρχει κάτι άλλο από πράσινο στην ζωή μας;

Όμιλος Affidea: Σχεδιάζοντας την Υγειονομική Περίθαλψη του Αύριο με τους Ειδικούς της Ασφάλισης στον κλάδο Υγείας

40 κορυφαίοι ειδικοί σε Ελλάδα και εξωτερικό συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου «The Future of Healthcare in Greece» 2024

AM BEST: Τοπ 30 των ασφαλιστικών

Tις 30 κορυφαίες ασφαλιστικές για το 2022 ανέδειξε η ΑΜ BEST, με βάση τους κύκλους εργασιών που κατέγραψαν οι εταιρείες. Πρώτη στην κατάταξη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τι έχουμε μπροστά μας αυτό το καλοκαίρι

Οι επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ, Κίνας και Γαλλίας

Νέο deal στον ασφαλιστικό κλάδο

Η ΜΑΡΤΕΝ Insurance Risk Consultants εξαγοράστηκε από το SRS Group που ανήκει στον Όμιλο Ardonagh Group.

Ο John Neal των Lloyd’s νέος πρόεδρος της AIG, σε μια κίνηση-έκπληξη

Ο J. Neal ήταν CEO των Lloyd's από το 2018 μέχρι πρόσφατα - Προηγουμένως είχε ανακοινωθεί η μετακίνησή του στην Aon

Brokers Union Συνέδριο & Βραβεύσεις Συνεργατών: Μια βραδιά αφιερωμένη σε όσους χτίζουν το αύριο

Με κεντρικό μήνυμα το #προτεραιότητά_μας_οι_συνεργάτες_μας, η Brokers Union πραγματοποίησε το Συνέδριο – Βραβεύσεις Συνεργατών 2024

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

11th ΜedTech: Ποιες μεταρρυθμίσεις έχει ανάγκη η αγορά ιατροτεχνολογικών

Ζητήματα εκκρεμή, αλλά και θέματα που έχουν δρομολογηθεί, αναδείχθηκαν...

Τι έχουμε μπροστά μας αυτό το καλοκαίρι

Οι επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ, Κίνας και Γαλλίας

Insurance Europe, Solvency II: Ισορροπία για να συμβάλουμε στους ευρωπαϊκούς στόχους

Η ομοσπονδία διαβλέπει ευκαιρία αντιμετώπισης μιας υπερβολικά συντηρητικής εποπτείας, ώστε να απελευθερωθούν πολύτιμα κεφάλαια

Νέο deal στον ασφαλιστικό κλάδο

Η ΜΑΡΤΕΝ Insurance Risk Consultants εξαγοράστηκε από το SRS Group που ανήκει στον Όμιλο Ardonagh Group.

Yπ. Πολιτικής Προστασίας: Ενισχύει την πρόληψη με 100+ πυροσβεστικά οχήματα, drones, ψηφιακά εργαλεία

Ο Γ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι η χώρα ενισχύει τον επίγειο και εναέριο στόλο της, ενώ προχωρά στη θωράκιση της πρόληψης μέσω του ΑΙΓΙΣ