back to top
34.1 C
Athens
Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026

Swiss Re: Στα 60 δις. δολ. οι ασφαλισμένες ζημίες από φυσικές καταστροφές φέτος

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στα 60 δις. δολ. θα ανέλθουν οι ασφαλισμένες ζημίες από φυσικές καταστροφές φέτος, σύμφωνα με τη Swiss Re.

- Advertisement -

Όπως δήλωσε ο Dan Ryan, επικεφαλής του τμήματος ερευνών του ομίλου, παρά την μακρά αλυσίδα φυσικών καταστροφών του β’ εξαμήνου του τρέχοντος έτους (τυφώνες Florence και Michael στις ΗΠΑ, τυφώνες Jebi και Mangkhut στην Ασία, καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια κ.α.), οι ασφαλισμένες ζημίες θα είναι της τάξης των 60 δις. δολ. Πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό, που είναι ωστόσο λιγότερο από το μισό σε σύγκριση με τον δυσβάσταχτο λογαριασμό» των 144 δις. δολ. του 2017.

Ο κ. Ryan έκανε επίσης λόγο για αυξήσεις στα αντασφάλιστρα κατά την περίοδο ανανεώσεων των συμβολαίων (renewals) της 1ης Ιανουαρίου 2019, τονίζοντας όμως ότι θα περιοριστούν σε πολύ συγκεκριμένους κλάδους δραστηριοτήτων όπου εντοπίζονται υψηλές ζημίες.

- Advertisement -

Η Swiss Re προέβλεψε επίσης –μέσω της τελευταίας της έκθεσης Sigma Report-  ότι τα ασφάλιστρα στους κλάδους υγείας και περιουσίας-ατυχημάτων θα αυξηθούν ετησίως κατά 3% την περίοδο 2019-2020 σε πραγματικούς όρους, με κινητήρια δύναμη την ισχυρή ζήτηση για ασφάλιση από τις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας, όπου ο ρυθμός αύξησης των ασφαλίστρων εκτιμάται στο 9%, τριπλάσιος δηλαδή του παγκόσμιου μέσο όρου.

“Καθώς η τάση μετατόπισης του κέντρου βάρους της παγκόσμιας οικονομίας από τη Δύση προς την Ανατολή συνεχίζεται, η Κίνα και οι υπόλοιπες αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας θα αναδειχθούν ως βασική πηγή ζήτησης για ασφάλιση τα επόμενα χρόνια», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Swiss Re Jerome Haegeli. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης Sigma, το μερίδιο της Κίνας στα ασφάλιστρα διεθνώς αυξήθηκε από 0,8% το 2000 στο 9,7% το 2017 και το ποσοστό αυτό αναμένεται να ανέλθει στο 16% φέτος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τι μαθαίνουν να κάνουν οι Ελβετοί, τι θα κάνουν οι ασφαλιστές

Η συνεχής αύξηση της θερμοκρασίας φέρνει αλλαγές στον τρόπο ζωής και μπορεί να αυξήσει τη θνησιμότητα, με επιπτώσεις σε ιατρικές, ασφαλιστικές και εργατικές αξιώσεις

Swiss Re: Πώς οι ακριβές κατασκευές αυξάνουν το κόστος των αποζημιώσεων

Η τάση των παγκόσμιων ασφαλισμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές να αυξάνονται κατά μ.ό. 5-7% ετησίως παραμένει αμετάβλητη

Η Swiss Re μπαίνει με ιστορική συμφωνία στην αμερικανική αγορά συντάξεων

Τι σηματοδοτεί το ντιλ 2 δισ. δολαρίων με την Athene για τη μεταφορά κινδύνου μακροζωίας

Swiss Re: Στα 118 δισ. δολ. οι ασφαλισμένες ζημιές το 2025 από 151 δισ. το 2024

J.J. Haegeli: «Οι ασφαλισμένες ζημίες συνεχίζουν να αυξάνονται – Απαραίτητη η ενίσχυση της πρόληψης, της προστασίας και της ετοιμότητας»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο ιστός της αράχνης απλώνεται σε όλον τον κόσμο, μεγάλα θύματα της ΤΝ και ιδιώτες

Τα ευρήματα της έρευνας «Munich Re Global Cyber ​​Risk and Insurance Survey 2026» υποδεικνύουν ότι ένας στους δύο ανθρώπους έχει ήδη πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Η ασφαλιστική αγορά δίνει το πρώτο της φθινοπωρινό ραντεβού στο ετήσιο κάλεσμα του ΣΕΜΑ

Με την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή του, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) δίνει το έναυσμα για τη νέα ασφαλιστική χρονιά...

Το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης: Ιδιαίτερη η αναφορά από πολιτικούς εκπροσώπους στα ζητήματα που έθεσε η ΕΑΔΕ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) συμμετείχε στον δημόσιο διάλογο που διοργάνωσε η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του αποκλειστικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Executive Sales Insurance Program” στο Ε.Κ.Π.Α.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του 5ου κύκλου του επαγγελματικού προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Executive Sales Insurance

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

H Πειραιώς συμμετέχει στο πιλοτικό ψηφιακό ευρώ

Η Πειραιώς συγκαταλέγεται στους 36 παρόχους υπηρεσιών πληρωμών που επέλεξε το Ευρωσύστημα και ανακοίνωσε στις 14/7 ότι συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα

Ο ιστός της αράχνης απλώνεται σε όλον τον κόσμο, μεγάλα θύματα της ΤΝ και ιδιώτες

Τα ευρήματα της έρευνας «Munich Re Global Cyber ​​Risk and Insurance Survey 2026» υποδεικνύουν ότι ένας στους δύο ανθρώπους έχει ήδη πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Η ασφάλεια των παιδιών στις διακοπές ξεκινά από τον χώρο διαμονής

Με αφορμή σχετική ανάρτηση της AIG Greece στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύεται ένα ζήτημα που συχνά

Τα πιο συχνά λάθη στο πρώτο 24ωρο των διακοπών – Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Με την έναρξη της θερινής περιόδου, οι ειδικοί στον τομέα της ασφάλισης και της οδικής ασφάλειας υπενθυμίζουν ότι τα περισσότερα μικρά ή μεγαλύτερα

Στο MDRT ο Απόστολος Σιαμπάνης – Διεθνής διάκριση για τον ασφαλιστικό σύμβουλο της Apollon Insurance  

Μια σημαντική επαγγελματική διάκριση ανακοίνωσε η Apollon Insurance, γνωστοποιώντας την ένταξη του ασφαλιστικού συμβούλου Απόστολου Σιαμπάνη