Οι ψευδαισθήσεις είναι χαρές που κοστίζουν αλλά η καταστροφή των ψευδαισθήσεων κοστίζει περισσότερο. Και ρωτά ο Ανασφάλιστος ποιος φοβάται να αγκαλιάσει την πραγματική ζωή;
Για όσους δεν έχουν ακόμα μπει στο νόημα, ο Ανασφάλιστος στη στήλη θέλει να σχολιάσει όλους όσους στο όνομα της ελευθερίας του λόγου που χαρίζουν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης “στρέφονται με προσωπικές βολές εναντίον όσων διαθέτουν το κύρος και την ικανότητα να σηκώνουν το βάρος της υπεράσπισης των συμφερόντων του κλάδου, απομονώνονται από το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου και πέφτουν στο κενό”. Η στήλη το έβαλε αυτό σε εισαγωγικά γιατί προέρχεται από σημερινή ανακοίνωση της ΕΕΑΕ, συνέχεια της ανακοίνωσης της ΕΑΔΕ.
Μα καλά δεν έχει ακόμα καταλάβει ο κόσμος αυτός ότι η παντοκρατορία που έχουν δημιουργήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μία ψευδαίσθηση; ότι οι περισσότερες κριτικές διαβρώνουν την ταυτότητα τους και στήνουν ο ένας καρτέρι στον άλλον;
Και μην ακούσει ο Ανασφάλιστος ότι ‘είναι η δουλειά μας και πρέπει να ενημερωνόμαστε’ ! Πρέπει να υπάρχει πολύ ελεύθερος χρόνος για να κάθεσαι στο FB και σε όλα αυτά τα μορφώματα, όταν πέφτεις με τα μούτρα στην ανάγωση αδιασταύρωτων σχολίων και ανεξέλεγκτων επικρίσεων.
“Αντιλαμβανόμαστε την εναγώνια καθημερινή προσπάθεια για απόσπαση μεριδίου στην ενημέρωση, αλλά οι μέθοδοι αυτές δεν μπορούν να έχουν απόδοση όταν απευθύνονται σε Συναδέλφους που διαθέτουν ήθος, λογική και ικανότητα να διακρίνουν την αλήθεια από την εμμονική διαστρέβλωση των γεγονότων” λέει η ΕΕΑΕ.
Και έρχεται η σειρά του Ανασφάλιστου να ρωτήσει: Πιστεύετε δίνει κανείς σημασία σε μία επίθεση μέσω των Social Media, έστω και συντονισμένη; Κανείς δεν θυμάται αύριο τι γράψατε και ποιον αποφασίσατε να στοχεύσετε. Μόνο το πρόσωπο θα θυμάται, γυρνά λοιπόν μπούμερανγκ η προπάθεια Μήπως πιστεύετε ότι θα μείνει το πρόσωπο σας στην ιστορία και θα αλλάξει ο τρόπος ζωή σας έτσι; Κατά φαντασίαν νικητές; Κοστίζει πολύ αυτό γιατί την επόμενη ημέρα η ψευδαίσθση διαλύτεται.
Και καταλήγει η ΕΕΑΕ, “η αγορά μας είναι αρκετά μεγάλη για να βρίσκει ο καθένας τη θέση του, αλλά και αρκετά μικρή για να αποτυπώνει το στίγμα που αφήνει ο καθένας πίσω του”. Ετσι λοιπόν αυτό που είπαμε παραπάνω: Την επόμενη ημέρα η ψευδαίσθση έχει διαλυθεί.
Ας δούμε την ζημιά που έκαναν τα μέτρα για το lockdown που αντί να μειώνουνται τα κρούσματα αυξάνονταν, αν και η εξήγηση υπάρχει στον αριθμό των χιλιάδων τεστ που γίνονται. Ας επικεντρωθούμε στο τι μπορούμε να μαζέψουμε από την ζημιά και πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτά που θα δούμε μπροστά μας.
“Καθυστέρησε πολύ το άνοιγμα, πρέπει να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος” διαμηνύει σήμερα ο Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου ο οποίος σε όλο αυτό το διάστημα που έβλεπε την ζημιά να γίνεται προέτρεπε για δουλειά και αλλαγές.