back to top
32.6 C
Athens
Τρίτη 24 Ιουνίου 2025

Στην Baloise Group περνά η βελγική ασφαλιστική Fidea

Ο κινεζικός όμιλος Anbang, ιδιοκτήτης της Fidea, προχωρά σε κινήσεις αποεπένδυσης μετά τη βίαια κρατικοποίησή του

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

- Advertisement -

Ανακατατάξεις στη ασφαλιστική αγορά του Βελγίου προκαλεί η πώληση της ασφαλιστικής Fidea (η οποία ανήκει στον κινεζικό όμιλο Anbang), στον γερμανο-ελβετικό όμιλο Baloise Group, γνωστό στην Ελλάδα λόγω της μετοχικής σχέσης του με την Ατλαντική Ένωση.

Όπως έγινε γνωστό, η Baloise Group θα αποκτήσει την Fidea από την Anbang έναντι τιμήματος 480 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το β’ εξάμηνο το έτους και οι εργαζόμενοι της Fidea–με έδρα την Αμβέρσα- θα μεταφερθούν στην υφιστάμενη θυγατρική της Baloise στο Βέλγιο, Baloise Insurance Belgium.

- Advertisement -

Η Anbang εξέταζε την πώληση της βελγικής θυγατρικής της αφότου πέρασε στον έλεγχο της κινεζικής κυβέρνησης τον Φεβρουάριο του 2018. Η κρατικοποίηση της Anbang ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Η Fidea, της οποίας προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος JC Flowers, εξαγοράστηκε από την Anbang το 2015 έναντι 359 εκατ. ευρώ.  Σύμφωνα με τη Baloise, η συμφωνία  θα ενδυναμώσει τη θέση της στην αγορά του Βελγίου, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της στον κλάδο γενικών ασφαλειών κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 8,5% και στον κλάδο ζωής κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες, στο 4,2%. Υπενθυμίζεται ότι ο βελγικός όμιλος είχε διεκδικήσει και την θυγατρική της Generali στο Βέλγιο όταν «βγήκε στο σφυρί», η οποία τελικά κατέληξε στην Athora Holdingsμε έδρα τις Βερμούδες.

«Η εξαγορά της Fidea εναρμονίζεται με την στρατηγική μας «Απλά Ασφαλείς», τόσο όσον αφορά στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων  μας στις βασικές αγορές μας, όσο και για την καινοτόμο και πειραματική προσέγγισή της έναντι στην ψηφιοποίηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Baloise Group Gertde Winter. “Η εξαγορά και οι συνέργειες που θα προκύψουν θα δώσουν μακροπρόθεσμη ώθηση στην αναπτυξιακή μας δυναμική και θα αυξήσουν το μερίδιό μας στην ελκυστική αγορά του Βελγίου».

Ο Henk Janssen,  διευθύνων σύμβουλος της Baloise Insurance Belgium. πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που αυτή η εξαγορά –η τρίτη που κάνουμε στο Βέλγιο την τελευταία δεκαετία- θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε το δίκτυο πωλήσεών μας. Η Baloise Insuranceαποτελεί προτιμητέο συνεργάτη πελατών και μεσιτών. Μαζί με τους νέους συναδέλφους μας, θα μπορούμε να υπηρετούμε την αγορά ακόμα πιο αποτελεσματικά και να εξασφαλίσουμε ακόμα περισσότερους πελάτες και συνεργάτες για τις υπηρεσίες μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αναζητώντας καινοτόμες λύσεις και συμπράξεις για την ασφαλιστική κάλυψη των πανδημιών στο μέλλον

Καθώς η Ευρώπη σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19, έχει «ανάψει» και ο διάλογος στον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς για τον βαθμό κάλυψης των απωλειών που προκαλεί

Θωρακίζοντας τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες έναντι των διαταραχών

Η πανδημία του κορωνοϊού επιβεβαίωσε την ανάγκη των εταιρειών να προστατευθούν έναντι των διαφόρων τύπων διαταραχών. Οι διεθνείς εφοδιαστικές

Μελέτη ING για Solvency II: Πού επενδύουν τώρα, πού θα επενδύσουν μετά τα κεφάλαιά τους οι ασφαλιστικές

Η τριπλή πρόκληση των ασφαλιστικών εταιρειών, οι επενδύσεις σε τιτλοποιημένα δάνεια και ο μεγάλος κίνδυνος από την αύξηση των επιτοκίων.

Insurance Europe προς Κομισιόν: Βελτιώστε την Solvency II – Διευκολύνετε τις επενδύσεις

Κοινό κείμενο θέσεων με το οποίο καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις στη Solvency II ώστε να αρθούν τα μη απαραίτητα εμπόδια που υπονομεύουν την ικανότητα των ασφαλιστικών να επενδύουν μακροπρόθεσμα στις μετοχές.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Θ. Κοκκάλας, ERGO : Στόχος να μπούμε στην πεντάδα των πρώτων ασφαλιστικών

'Η σημερινή ανακοίνωση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην υλοποίηση της διεθνούς επιχειρηματικής μας στρατηγικής..''

H EAEE ενημερώνει για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Στις 13 Ιουνίου 2025 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Για πρώτη φορά στην Αθήνα το International Committee του Ομίλου Reale

Τη συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής (International Committee) του Ομίλου Reale φιλοξένησε για πρώτη φορά η Υδρόγειος Ασφαλιστική

Η Allianz πραγματοποίησε ταξίδι επιβράβευσης Συνεργατών στο Montreal και το Toronto

Οι κορυφαίοι συνεργάτες του Δικτύου Πωλήσεων Αποκλειστικής Συνεργασίας της Allianz, ταξίδεψαν για μία εβδομάδα σε δύο από τις σημαντικότερες ανατολικές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΟΑΣΕ: Ψήφισμα-καταγγελία κατά των πολέμων

Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει την επιθετικότητα της Ισραηλινής κυβέρνησης , που συνεχίζει να διαπράττει γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Σε €7,2 εκατ. οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς

Θ. Κοκκάλας, ERGO : Στόχος να μπούμε στην πεντάδα των πρώτων ασφαλιστικών

'Η σημερινή ανακοίνωση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην υλοποίηση της διεθνούς επιχειρηματικής μας στρατηγικής..''

H EAEE ενημερώνει για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Στις 13 Ιουνίου 2025 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται στην ασφαλιστική αγορά

Μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται, πλέον, για το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς, καθώς ο ασφαλιστικός κλάδος