back to top
14.5 C
Athens
Κυριακή 1 Μαρτίου 2026

Στην αντίπερα όχθη η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Της Ελενας Ερμείδου

Η σημερινή ημέρα δεν θα ξανάρθει ποτέ στον αιώνα τον άπαντα σε εκείνον που αρνείται να φάει, να πιεί, να ανταλλάξει ιδέες, να οσφρανθεί, να αγγίξει, να δώσει, να πάρει.

- Advertisement -

Αν εξετάσουμε την ζωή μας θα δούμε ότι πολλές φορές έχουμε συμπεριφερθεί, να πω ά-λογα, παράλογα, άσκεπτα, αναποφάσιστά, απροσανατόλιστα;  Στην περίπτωση μας και στην περίπτωση αυτής της αγοράς μάλλον ταιριάζει το ‘αναποφάσιστα’ αλλά και το ‘απροσανατόλιστα’. Τι λέτε;, εγώ θυμάμαι αρκετές τέτοιες περιπτώσεις που η αγορά δεν μπήκε στο τραίνο και το έχασε.

Για χρόνια έχεις μάθει να ακούς τα ίδια πράγματα. Οι ίδιες συμβουλές, οι ίδιες ‘καλές’ πρακτικές. Τίποτα άλλο δεν χωράει στο καλάθι μας. Ότι άλλο υπάρχει προσπαθούμε να το αμφισβητήσουμε, να το μειώσουμε, να ξορκίσουμε και να ‘χτίσουμε’ οπαδούς.  Ο προσανατολισμός μας έχει ένα σημείο αναφοράς, λοιπό.

- Advertisement -

Κάποια στιγμή, στην αντίπερα όχθη, σκιαγραφείται και ένα δεύτερο σημείο. Ορθώνεται και δυναμώνει. Ξεκινά να γίνεται ένα σημείο προσανατολισμού.

Πηγαίνουμε ερχόμαστε μεταξύ των δύο σημείων, ξεκινά το πηγαινέλα από την μία πλευρά στην άλλη, πλησιάζουμε, αλλά δεν αγγίζουμε ποτέ το δεύτερο σημείο για τον προσανατολισμό μας, μέχρι που χάνουμε τις δυνάμεις μας και χανόμαστε στο μέσο της διαδρομής.

Τι σημαίνει αυτό; Ούτε καταλήγουμε σε ένα σημείο μηδέν, γλαφυρά θα έλεγα στο πάτο του ποταμού χωρίς να έχουμε δοκιμάσει τους καρπούς που μας προσφέρουν για να πάρουμε δυνάμεις.

Όλα αυτά γράφονται μεταφορικά.

Θέλουν να δείξουν τι σημασία που έχει για την αγορά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και όλη της αγοράς, η  αποφασιστικότητα, η πίστη, η σκέψης, η λογική. Πέρασαν πολλά χρόνια σκότους, και ασάφειας. Χρειάστηκαν λίγοι μήνες για να ξεκινήσουν κάποιες συγκροτημένες προσπάθειες για την αναβάθμιση της αγορά. Εκδόθηκε μία μελέτη για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, έγινε το πρώτο βήμα, θα υπάρξει και δεύτερο που θα ‘σκαλίσει’ ακόμα περισσότερο τον κλάδο. Γίνονται ακόμα προσπάθειες για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, για οικονομικές ενισχύσεις, για κίνητρα που μπορεί να δοθούν σε αυτοαπασχολούμενους ασφαλιστές.

Όλα αυτά είναι θετικά, πίσω από αυτά υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τον κλάδο, θα πρέπει λοιπόν ο κλάδος να αφήσει πίσω του τις όποιες μεμονωμένες πρωτοβουλίες, τα παλιά τερτίπια, τεχνάσματα και να περάσει στην απέναντι όχθη. Όχι να μείνει στην μέση της διαδρομής επειδή δεν αποφασίζει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κύκλος σεμιναρίων «Χτίζοντας Βιώσιμη Ασφαλιστική Καριέρα» από το ΕΕΑ

Στις 2 Μαρτίου το 1o webinar, με θέμα «Συστάσεις – Οργάνωση – Προγραμματισμός»

Ευ. Καφφετζή: Στρατηγικές συμμαχίες στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, ασπίδα στα τραπεζικά δίκτυα, όλες οι απαντήσεις

Μια ξεχωριστή συνέντευξη παραχωρεί η Μanaging Partner της Oxygen Risk Consulting Partners, απαντώντας σε καίρια ερωτήματα με σαφήνεια και χωρίς ωραιοποιήσεις

Εξελίξεις που κόβουν την ανάσα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Αυξάνεται η ισχύς του κλάδου και η διαπραγματευτική του θέση

Γ. Παϊκόπουλος στο OPEN: Αναγκαία τα φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης

Χρόνιες παθογένειες της αγοράς αλλά και νέες προκλήσεις ανέδειξε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων του ΕΕΑ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οι ψηφιακές πληρωμές είναι εργαλείο ανάπτυξης για τις ΜμΕ

Η Ελλάδα, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, δεν έχει την πολυτέλεια να μένει πίσω

Αντίστροφη μέτρηση για το 4th Greek Corporate Governance Summit

Την Πέμπτη 26/2 με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο Divani Caravel και online μέσα από την πλατφόρμα LiveOn Events+

Η οικονομική ανεξαρτησία των νέων: Στήριξη με σκοπό, όχι μόνο αγάπη

Η Generali Greece προσφέρει πολύτιμους οδηγούς και εργαλεία για να βοηθήσουν γονείς και παιδιά να αναπτύξουν οικονομική συνείδηση και αυτονομία

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Νέα εφαρμογή για εντοπισμό ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

Οι χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν να εντοπίζουν σε πραγματικό χρόνο το ασθενοφόρο που έχουν καλέσει

Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2026: Φωνή σε μια αόρατη κοινότητα

Παρότι κάθε σπάνια πάθηση αφορά μικρό αριθμό ασθενών, συνολικά επηρεάζουν σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού

Οι γυναίκες στην Ελλάδα παραμένουν στο περιθώριο της επενδυτικής δραστηριότητας

Νέα ευρωπαϊκή μελέτη αναδεικνύει τις προκλήσεις, τις αντιλήψεις και τις ευκαιρίες για την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στις επενδύσεις

Kaspersky: Νέα εκστρατεία phishing κλέβει στοιχεία διασύνδεσης εταιρειών μέσω του Google Tasks

Τα θύματα λαμβάνουν μια ειδοποίηση που φαίνεται απολύτως αυθεντική, με θέμα «Έχετε μια νέα εργασία»

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού 2026 μέσω της πλατφόρμας Α21

Η AIG Greece υπενθυμίζει ότι ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας υποβολής και επικαιροποίησης των αιτήσεων