Ελενα Ερμείδου
Σε λειτουργία έθεσε η Howden, τον κόμβο ψηφιακής καινοτομίας Howden Resilience Laboratory με στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίον οι πελάτες και οι επενδυτές περιουσιακών στοιχείων αξιολογούν και διαχειρίζονται τους κλιματικούς κινδύνους.
Ο νέος κόμβος ψηφιακής καινοτομίας που επιτρέπει στους πελάτες της Howden να μοντελοποιούν σενάρια για το κλίμα και να αξιολογούν τις οικονομικές συνέπειες σχεδιάστηκε από την Howden και υποστηρίζεται από τις υπηρεσίες cloud της Microsoft – Azure, Microsoft 365 και Dynamics 365.
Η πλατφόρμα επεξεργάζεται μεγάλους όγκους σύνθετων δεδομένων, όπως είναι τα δεδομένα για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία, ώστε οι ασφαλισμένοι και οι επενδυτές να μπορέσουν να κατανοήσουν και διαχειριστούν καλύτερα του κινδύνους που απειλούν την περιουσία τους.
Προβλέψεις για τις οικονομικές επιδόσεις των πελατών
Η Howden Resilience Laboratory προσφέρει άριστη μοντελοποίηση του κλιματικού κινδύνου, τέτοια που να μπορεί να προσδιορίσει τους κινδύνους που διατρέχουν οι πελάτες, τις οικονομικές τους αποδόσεις και τις ασφαλιστικές λύσεις που χρειάζονται για την κάλυψη των κινδύνων αυτών.
Εργαλείο για συγχωνεύσεις
Η πλατφόρμα βοηθά επίσης τους πελάτες να αναπτύξουν προσαρμοσμένα μοντέλα «what-if» που προσομοιώνουν πιθανά αποτελέσματα στρατηγικών αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των συγχωνεύσεων, των προσπαθειών απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές ή των νέων επεκτάσεων της αγοράς.
Ασφαλιστικές επιλογές
Επιπλέον, βελτιστοποιεί τις επενδυτικές και ασφαλιστικές στρατηγικές, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις αλλαγές στον κίνδυνο, την έκθεση και την ευπάθεια, ενώ μπορεί να αξιολογήσει τα οικονομικά οφέλη των επενδύσεων στην ανθεκτικότητα, από τις αλυσίδες εφοδιασμού έως τη βιοποικιλότητα και τις κοινωνικές επιπτώσεις.
Climate Week NYC 2024
Στη σύνοδο Climate Week NYC 2024, η Howden και η Microsoft θα παρουσιάσουν την αυτοματοποιημένη προσέγγιση μοντελοποίησης και η οποία επιτρέπει στους επενδυτές περιουσιακών στοιχείων να κατανοήσουν, τις επενδύσεις που προτίθενται να κάνουν και να γνωρίζουν τον αντίκτυπο των κινδύνων στα περιουσιακά τους στοιχεία. Η προσέγγιση αυτή τέλος λαμβάνει υπ’ όψιν τις στρατηγικές ανθεκτικότητας και τις οικονομικές τους συνέπειες.
Η σχετική λύση έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τη Μεθοδολογία Εκτίμησης Κινδύνου Φυσικού Κλίματος (PCRAM) που επιμελείται η Ομάδα Θεσμικών Επενδυτών για την Κλιματική Αλλαγή (IIGCC) και είναι η πρώτη που αναφέρει χρηματοοικονομικές μετρήσεις, όπως οι συνέπειες στις ταμειακές ροές, αλλάζοντας τον τρόπο αξιολόγησης των κινδύνων.