Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας με το οποίο επιδιώκεται η ευαισθητοποίηση του κοινού για το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της προσφοράς αίματος, στην οποία η Ελλάδα είναι ουραγός.
Το αμφιλεγόμενο σποτάκι που «ανέβηκε» στην επίσημη σελίδα του φορέα στο Facebook, με τίτλο «Τώρα μπορείς κι εσύ να γίνεις Ήρωας!», βλέπουμε αρχικά έναν πυροσβέστη να σώζει ένα γατάκι από μια πυρκαγιά και στη συνέχεια έναν ναυαγοσώστη να σώζει μια κοπέλα από τα κύματα και να της δίνει το φιλί της ζωής. Αμέσως μετά ένας γιατρός σώζει τη ζωή ενός ασθενή και στο τέλος ένας άντρας δίνει αίμα για να σώσει με τη σειρά του τη ζωή ενός συνανθρώπου του. Αυτό που δίχασε την κοινή γνώμη, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι πρωταγωνιστές των ηρωικών πράξεων περιτριγυρίζονται από αιθέριες παρουσίες που τους κοιτούν με… θαυμασμό. Έτσι, συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο άντρας που αποφασίζει να δώσει αίμα παρακινήθηκε από αυτό ακριβώς το γεγονός.
Το βίντεο, που έγινε πολύ σύντομα viral, μετρώντας χιλιάδες προβολές ήδη από τα πρώτα λεπτά δημοσίευσής του, καθώς και εκατοντάδες κοινοποιήσεις, προκάλεσε διφορούμενες αντιδράσεις. Άλλοι χρήστες του διαδικτύου το χαρακτήρισαν χιουμοριστικό και άλλοι σεξιστικό.
Την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας για την απόσυρση του συγκεκριμένου σποτ αξιώνει ο Συλλόγος Εργαζομένων στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το Νοσηλευτικό προσωπικό καθημερινά με ήθος, σεβασμό, αυταπάρνηση και ψυχικό σθένος στέκεται δίπλα στον ασθενή που δοκιμάζεται με ταπεινότητα και αξιοπρέπεια και όχι όπως θέλουν να το παρουσιάσουν με το συγκεκριμένο βιντεάκι. Eίναι αρωγός και συνεργάτης του Ιατρικού προσωπικού, για την εκτέλεση και εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και όχι για να λύνει τις γραβάτες ή να πραγματοποιεί κάθε είδους επιθυμίες του. Είναι υποτιμητικό και προκλητικό επίσης για τις οικογένειες των Νοσηλευτριών, οι οποίες στερούνται διαρκώς τους ανθρώπους τους, είτε νύχτα είτε αργίες είτε Σαββατοκύριακα, με κόστος τη διατάραξη της οικογενειακής συνοχής, να βλέπουν από έναν επίσημο φορέα να αντιμετωπίζονται τόσο χυδαία οι άνθρωποι τους και να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη».