back to top
19.2 C
Athens
Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025

«Προσέξτε μην… ξεφύγετε τα Χριστούγεννα!»

Αυστηρή προειδοποίηση του επικεφαλής των Lloyd’s John Neal προς τους εργαζόμενους, στον απόηχο καταγγελιών για ανάρμοστες συμπεριφορές

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

- Advertisement -

«Προσέξτε τη συμπεριφορά σας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων !» Αυτό το μήνυμα έστειλε ο John Neal,  διευθύνων σύμβουλος των Lloyds of London, στον απόηχο των καταγγελιών τον τελευταίο χρόνο για παρενόχληση, σεξιστικές συμπεριφορές, κρούσματα μέθης και άλλα πολλά που σίγουρα δεν περιποιούν τιμή στην ιστορική ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου.

Μεταξύ των επεισοδίων που είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν οι απολύσεις δυο στελεχών της Tokio Marine Kiln (ιαπωνικής ασφαλιστικής συνεργαζόμενης με τα Lloyd’s) εν μέσω κατηγοριών για παρενόχληση γυναικών συναδέλφων τους, ενός άλλου εργαζομένου των Lloyd’s που  απομακρύνθηκε από τη θέση του για απρεπή σχόλια που έκανε όντας μεθυσμένος κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού και ενός μάνατζερ της Guy Carpenter που έχασε τη δουλειά του επειδή  χλεύασε γυναίκα συνάδελφό του σε e-mail που εστάλη σε όλους τους εργαζομένους της εταιρείας.

- Advertisement -

Οι «σκιές» στο εργασιακό περιβάλλον και στην κουλτούρα των Lloyd’s ήρθαν στο προσκήνιο τον περασμένο Μάρτιο, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του Τύπου που ανέδειξαν την ατμόσφαιρα «συνεχούς παρενόχλησης» -λεκτικής και σωματικής- των γυναικών που εργάζονται εκεί. Η ασφαλιστική αγορά έθεσε άμεσα σε εφαρμογή σχέδιο πέντε σημείων για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, εφαρμόζοντας δραστικά μέτρα όπως την απαγόρευση εισόδου στο κτίριο των Lloyd’s για τους κατ’ εξακολούθηση  «παραβάτες» εφ’ όρου ζωής (!)

Έρευνα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για την κουλτούρα της αγοράς που έγινε πρόσφατα για λογαριασμό των Lloyd’s έδειξε ότι μόλις το 45% των ερωτώμενων θα αισθάνονταν άνετα να μιλήσουν ανοιχτά αν γίνονταν μάρτυρες επεισοδίου σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία. 22%  των ερωτώμενων  είπε ότι έχουν δει συναδέλφους τους στην αγορά να «κάνουν τα στραβά μάτια» σε ανάρμοστες συμπεριφορές. Η προκάτοχος του John Neal, Inga Beale, δήλωσε μάλιστα σε συνέντευξή της ότι «δεν εκπλήσσεται και τόσο από τα αποτελέσματα».

 

Το Νοέμβριο του 2019, οι Lloyd’s ξεκίνησαν την εκστρατεία «SpeakUp” (Μιλήστε Δυνατά), με στόχο να ενθαρρύνει τους εργαζομένους να μιλούν αν γίνονται μάρτυρες ή υφίστανται ανεπίτρεπτες συμπεριφορές.  Με αφορμή την έναρξη της εκστρατείας, ο κ. Neal είχε δηλώσει ότι «Στα Lloyd’s περιμένουμε από όλους τους συμμετέχοντες στην αγορά να επιδεικνύουν ακεραιότητα και σεβασμό και να μη μένουν σιωπηλοί. Ελπίζω ότι η εκστρατεία αυτή θα ενθαρρύνει περισσότερους προς αυτή την κατεύθυνση. Θα σας ακούσουμε, θα σας υποστηρίξουμε και θα αναλάβουν δράση γιατί η παρενόχληση δεν είναι πότε ανεκτή, όποια μορφή και αν έχει», κατέληξε.

 

Υπενθυμίζεται τέλος ότι τον Φεβρουάριο του 2017, τα Lloyd’s εισήγαγαν κανόνα απαγόρευση χρήσης αλκοόλ κατά το ωράριο εργασίας, η παράβαση του οποίου επέσυρε ποινή απόλυσης.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Coface εγκρίνεται από το Lloyd’s για νέο συνδικάτο πιστωτικής ασφάλισης – Σημαντικές ευκαιρίες για την ελληνική αγορά

Η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του Lloyd’s ενισχύουν την εμπιστοσύνη των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς συνεργασίες

Τι είδαν τα Lloyds το 2024 και τι οραματίζονται για το 2025

O J. Neal εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα Lloyd’s βρίσκονται σε πολύ καλή θέση ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αλλαγές

Lloyds: Προσοχή στην αξία του κινδύνου και την υπό-ασφάλιση

Σοβαρές επιπτώσεις θα έχουν στους ασφαλιστές οι δασμοί που επέβαλλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την Lloyd’s Market Association. Οι προσαρμογές...

Εντεκα  InsurTechs μπαίνουν στην πλατφόρμα Lloyd’s Lab Accelerator

Τα Lloyd's χτες αποκάλυψαν ότι 11 InsurTechs  εξασφάλισαν μία θέση στην πλατφόρμα των Lloyds: ‘Lloyd's Lab Accelerator.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Όλη η εικόνα της Generali στο 9μηνο 2025, στο βάθος η Mediobanca

Διψήφια αύξηση κερδοφορίας, αλλά και δυσαρέσκεια για τον Philippe Donnet

Ρεκόρ σημείωσαν τα αποτελέσματα 3μήνου-9μήνου της Allianz – Βίντεο

Πλέον η εταιρεία αναμένει λειτουργικά κέρδη τουλάχιστον €17 δισ. για το σύνολο του έτους

Achmea: Βάζει 99 εκατ. για να περιορίσει την αύξηση των ασφαλίστρων

Τα ασφάλιστρα υγειονομικής περίθαλψης θα αυξηθούν το 2026, εν μέρει επειδή οι εν λόγω υπηρεσίες χρησιμοποιούνται περισσότερο

Αλλαγές στην οργανωτική δομή της Generali

Με τον διορισμό του Giulio Terzariol ως Γενικού Διευθυντή - Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Την Τρίτη 18/11 η Ημερίδα ΣΕΜΑ-ΕΑΕΕ για την Ασφάλιση Πιστώσεων και Εγγυήσεων

Η διαδραστική εκδήλωση έρχεται να συμβάλει στον διάλογο για έναν κρίσιμο κλάδο

Το ΕΕΑ στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας

Ο Σύνδεσμος τίμησε μεταξύ άλλων τους κ. Χατζηθεοδοσίου και Γαβαλάκη για τη συμβολή τους στην εξέλιξή του

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το νέο Υβριδικό Σεμινάριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης-Επαναπιστοποίησης από την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Ο Όμιλος επιβεβαιώνει τη μακρόχρονη δέσμευσή του στην επαγγελματική ανάπτυξη και στη διάχυση γνώσης

ERGO forMe: Ο καθημερινός σου ήρωας στην ασφάλιση

Η εφαρμογή της εταιρείας συνδυάζει ευκολία, ταχύτητα και πρακτικότητα - Νέος διαγωνισμός, για 3 δωροκάρτες 1.000 ευρώ

Η αξία της γνώσης στην πράξη: Ο Παύλος Συμπεράς στο βήμα του ΠΣΑΣ

Η εμπειρία του, σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, καθιστά την παρουσία του από τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος στην εκδήλωση της 20ής Νοεμβρίου