back to top
12 C
Athens
Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026

Πόσο φιλικοί ήταν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην ασφαλιστική αγορά

Κάναμε ένα μικρό γκάλοπ ανάμεσα σε στελέχη ασφαλιστικών και διαμεσολαβητές για την απόψή τους σχετικά με την φιλικότητα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην ασφαλιστική αγορά.

Οι απαντήσεις ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες για τους δύο πρώτους υποψηφίους σε φιλικότητα αλλά άλλαζαν στους υπόλοιπους –λιγότερους φιλικούς- ως προς την ασφαλιστική δραστηρικότητα. 

- Advertisement -

Ας ξεκινήσουμε με την διαπίστωση ότι τουλάχιστον ΔΕΝ υπάρχει κάποιος εχθρικός απέναντι στην ασφαλιστική αγορά όπως ήταν καθολικά ο ΣΥΡΙΖΑ.  Από εκεί και πέρα, ξεκινώντας από την φιλικότητα, μακράν μπροστά είναι η Αννα Διαμαντοπούλου.  Η κα Διαμαντοπούλου έχει εξαιρετικές σχέσεις και με στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς και έχει γίνει κατά καιρούς αποδέκτης αιτημάτων ή και παραπόνων τους. 

Ακολουθεί ο κ. Γερουλάνος , ο οποίος έχει αρκετούς φίλους στην ασφαλιστική αγορά αν και ο ίδιος δεν παραλείπει να εστιάζει στην προσέγγιση Κράτους-Ασφαλιστικών όπου χρειάζεται. 

- Advertisement -

Στην 3η θέση, τοποθετείται ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος και αυτός γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα μέσα στην ασφαλιστική αγορά.  Επίσης η επαφή του με τις ευρωπαικές εξελίξεις τον έχει βοηθήσει να αντιληφθεί το μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα. Βέβαια ο κ. Ανδρουλάκης δεν θέλει να χάσει το ‘σοσιαλιστικό’ στέμμα που του έχουν δώσει οι οπαδοί του, οπότε είναι εξαιρετικά συγκρατημένος. 

Στην ίδια θέση θα μπορούσαμε να βάλουμε και την κα Γιαννακοπούλου, η οποία μάλλον δεν ακούστηκε στα media όσο θα έπρεπε οπότε οι θέσεις της για την ιδιωτική ασφάλιση είναι σχεδόν άγνωστες. 

Την τελευταία θέση, τουλάχιστον στη μίνι δημοσκόπηση, έλαβε ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας.  Ο κ. Δούκας έχει αρκετές συμπάθειες μέσα στην ασφαλιστική αγορά αλλά ο ίδιος υπερασπίζεται το κρατικό μοντέλο ασφάλισης όχι μόνο στις συντάξεις και την υγεία αλλά και στις φυσικές καταστροφές. Ωστόσο, ως ευφυής άνθρωπος, βλέπει ότι μπορεί να υπάρχουν συνέργειες ανάμεσα στο Κράτος και στην Ιδιωτική Ασφάλιση. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κάποιοι μένουν, κάποιοι φεύγουν από την ασφαλιστική αγορά

Στόχος, η εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου εργασίας από την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης

Στην αναμπουμπούλα οι ασφαλιστικοί λύκοι χαίρονται

Συμφωνείτε ότι η τακτική του διαίρει και βασίλευε βγάζει έναν, δύο, τρεις το πολύ κερδισμένους και πολλούς χαμένους;

ΕΑΕΕ: Η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα το 2024

Δείτε τα αναλυτικά στοιχεία του 2024 για την εγχώρια ασφαλιστική αγορά αλλά και το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον

Παρέμβαση στο δικαίωμα συμβολαίου

Αν είχε λυθεί αυτό, θα είχαμε χρόνο να ασχοληθούμε άλλα, σοβαρά, όπως η ασφαλιστική συνείδηση που δεν έχει (;) ο Έλληνας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Μεγάλη δωρεά του ΕΕΑ στη δοκιμαζόμενη Αίγινα

«Για εμάς, επιχειρήσεις και κοινωνία πορεύονται δίπλα δίπλα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου κατά την παράδοση της ποσότητας εμφιαλωμένου νερού

Ασφάλιστρα πολέμου: Ποιες καλύψεις ακυρώνονται από αύριο

Ακυρώσεις καλύψεων από τις 00:00 GMT στις 5 Μαρτίου 2026

25 χρόνια Carglass®, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα με τη φιλοσοφία «Repair First»

Η επιλογή της επισκευής αποτελεί έμπρακτη δέσμευση αξιοπιστίας, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης πρώτων υλών και ενέργειας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας: Ένας κοσμος με 8 δισεκατομμύρια λόγους για δράση

Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center ενσωματώνει ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες για να βοηθήσει τους ασθενείς να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους

Μεγάλη δωρεά του ΕΕΑ στη δοκιμαζόμενη Αίγινα

«Για εμάς, επιχειρήσεις και κοινωνία πορεύονται δίπλα δίπλα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου κατά την παράδοση της ποσότητας εμφιαλωμένου νερού

Ασφάλιστρα πολέμου: Ποιες καλύψεις ακυρώνονται από αύριο

Ακυρώσεις καλύψεων από τις 00:00 GMT στις 5 Μαρτίου 2026

25 χρόνια Carglass®, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα με τη φιλοσοφία «Repair First»

Η επιλογή της επισκευής αποτελεί έμπρακτη δέσμευση αξιοπιστίας, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης πρώτων υλών και ενέργειας