back to top
19.4 C
Athens
Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2026

Πάνω από 4 δισ. οι ασφαλισμένες ζημιές στην Ισπανία, αποζημιώνει η CCS

Θα ξεπεράσουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ οι ασφαλισμένες ζημιές από τα ακραία πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ανατολική Ισπανία για πρώτη φορά. Στην πλειοψηφία τους οι ζημιωθέντες θα αποζημιωθούν από την κρατική ασφαλιστική Consorcio de Compensación de Seguros (CCS).

Μέχρι στιγμής οι σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν την Ανατολική πλευρά της Ισπανίας από τις 29 Οκτωβρίου 2024 σε περιοχές όπως η Βαλένθια και το Αλικάντε, οδήγησαν σε 223 θανάτους, ενώ περισσότεροι από 20 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. Πρόκειται για μια από τις πιο θανατηφόρα καταστροφικά συμβάντα στην ιστορία της Ισπανίας και από τα πιο θανατηφόρα γεγονότα που έπληξαν την Ευρώπη αυτόν τον αιώνα.

- Advertisement -

Αναμένεται δε, πως οι οικονομικές και ασφαλισμένες ζημίες να είναι από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της Ισπανίας. Τεράστιος είναι ο αριθμός των καταστρεμμένων οχημάτων, των κατοικιών και των επιχειρήσεων καθώς και των αγροτικών – γεωργικών εκτάσεων σύμφωνα με την Morningstar DBRS.

Η Morningstar DBRS στην έκθεση της εξηγεί ότι οι έκτακτοι κίνδυνοι στην Ισπανία που περιλαμβάνουν ορισμένες κάποιες κατηγορίες φυσικών καταστροφών και τρομοκρατικές ενέργειες ασφαλίζονται μέσω ενός «μοναδικού συστήματος που διαχειρίζεται η κρατική ασφαλιστική Consorcio de Compensación de Seguros (CCS).

- Advertisement -

Στην πλειοψηφία τους οι αξιώσεις θα καλυφθούν από τον μηχανισμό  της κρατικής ασφαλιστικής CCS. Ωστόσο τα ασφάλιστρα  είναι πιθανό να αυξηθούν για να επιτρέψουν στην CCS να αναπληρώσει τα αποθέματά της.

Η CCS λειτουργεί ως ασφαλιστικός φορέας που υποστηρίζεται από το κράτος. Παρεμβαίνει ότι οι αντισυμβαλλόμενοι αντιμετωπίζουν ζημίες από έκτακτα γεγονότα. Αυτά τα γεγονότα περιλαμβάνουν φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες, σεισμούς, τσουνάμι, ηφαιστειακές εκρήξεις και τυφώνες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι 3 προτάσεις του Δ. Γαβαλάκη για την ασφάλιση των φυσικών καταστροφών – Τι προβλέπει ο νέος νόμος για τους πληγέντες

Το νέο πλαίσιο επιχειρεί να συγκεντρώσει σε ένα ενιαίο σύστημα τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις κρατικής αρωγής

Φυσικές καταστροφές: Νέο μοντέλο κρατικής αρωγής με το βλέμμα στην ασφάλιση

Στο e-Άδειες η αποκατάσταση, με στόχο τις ταχύτερες ενισχύσεις

Ασφάλεια ακινήτου. Ο μη πλούσιος τη χρειάζεται, ο πλούσιος την κάνει πάντα. Ποιος είναι το κορόιδο;

Στην Ελλάδα των «αρνητών της λογικής», εκατομμύρια ιδιοκτήτες «κάνουν οικονομία» κάθε χρόνο και «στη στραβή» βρίζουν το κράτος…

Η ERGO ανακηρύσσεται επίσημος συνεργάτης της Ατλέτικο Μαδρίτης

Η πολυετής συνεργασία ενισχύει την παγκόσμια παρουσία του ομίλου και υποστηρίζει την επιχειρηματική και εμπορική στρατηγική του στην Ισπανία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εν αναμονή της απάντησης της EIOPA για τα ισόβια ασφαλιστήρια υγείας

Η ΕΑΔΕ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ζήτημα τίθεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αναμένει την απάντηση της EIOPA

Νέο ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης

Η ασφαλιστική απάτη, είτε οργανωμένη είτε ευκαιριακή, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά διεθνώς.

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική επιβραβεύει τους κορυφαίους συνεργάτες της με VIP ταξίδι στο Costa Navarino

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική διοργάνωσε από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου ένα ξεχωριστό ταξίδι επιβράβευσης στο Costa Navarino για τους συνεργάτες

Γιατί ο Οδυσσέας εξακολουθεί να μας συναρπάζει;

Η Αγγελική Μουρατίδου μιλά στο ΧΡΗΜΑ για την ηγεσία, την αυτογνωσία και τις 12+1 διαδρομές προς μια ζωή με νόημα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εν αναμονή της απάντησης της EIOPA για τα ισόβια ασφαλιστήρια υγείας

Η ΕΑΔΕ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ζήτημα τίθεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αναμένει την απάντηση της EIOPA

Ετήσιο ταξίδι συνεργατών της Brokers Union στη Πολωνία 

Η Brokers Union πραγματοποίησε το ετήσιο ταξίδι συνεργατών της από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία

Νέο ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης

Η ασφαλιστική απάτη, είτε οργανωμένη είτε ευκαιριακή, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά διεθνώς.

Άλλα έξι βραβεία για τη Eurolife FFH και τη δέσμευσή της απέναντι στην υπογεννητικότητα και τη στήριξη της οικογένειας

Με έξι διακρίσεις συνολικά βραβεύτηκε η Eurolife FFH στα Hellenic Responsible Business Awards, για τη συνεργασία της με τη HOPEgenesis

Δημογραφικό και μητρότητα

Το Rise Motherhood Summit 2026 φέρνει στο επίκεντρο τη στήριξη της μητρότητας ως κρίσιμο μέρος της συζήτησης για το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας.