back to top
20.4 C
Athens
Δευτέρα 12 Μαΐου 2025

Ομαδικές Ασφαλίσεις και ασφαλιστική συνείδηση στην μετά COVID εποχή

του Βάιου Κρόκου

Την ώρα που το σύνολο της κοινωνίας προσπαθεί να ανακάμψει δειλά δειλά από το αιφνίδιο ξέσπασμα της πανδημίας, κάτι ανάλογο συμβαίνει σε οικονομίες και επιχειρήσεις.

- Advertisement -

Παρόμοια, μετά τις πρώτες επιτυχημένες αντιδράσεις η ασφαλιστική αγορά στοχεύει αφενός μεν τον περιορισμό των απωλειών λόγω της διαφαινόμενης ύφεσης, αφετέρου τον επαναπροσδιορισμό της σε κρίσιμους κλάδους και νέους τομείς στους οποίους ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι. Με νέες καλύψεις και καινοτόμα προϊόντα.

Είναι αλήθεια, ωστόσο πως το διακύβευμα για μια ακόμη φορά είναι μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς πως συνολική παραγωγή έρχεται σε πλήρη αναλογία με την πορεία της οικονομίας της χώρας. Αυτό αποτυπώθηκε και την περίοδο της πολυετούς κρίσης στην χώρα. Η καθηλωμένη μόνιμα – στα ίδια επίπεδα περίπου – συνεισφορά του κλάδου επί του συνολικού ΑΕΠ αποτελούσε πάντα πεδίο αντιπαράθεσης και προβληματισμού. Η έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης μόνιμο τροχοπέδη.

- Advertisement -

Θα περιοριστεί η διαβούλευση στο τι καλύφθηκε και τι όχι εν μέσω COVID-19 ή θα αναζητηθούν οι λύσεις και οι τρόποι επικοινωνίας για να αναδειχθούν τα οφέλη της ασφάλισης σε όλους τους κρίσιμους τομείς;

Υπό αυτό το πρίσμα, τα ομαδικά – συνταξιοδοτικά προγράμματα αποτελούν έναν τομέα που αναδεικνύουν την έννοια της ασφαλιστικής συνείδησης, προσφέροντας λύσεις σε εργοδότες και εργαζόμενους εκατέρωθεν.

Αυτό σημειώνει στέλεχος της αγοράς στο IW, υπενθυμίζοντας το θετικό αντίκτυπο που είχε για μια επιχείρηση να έχει ασφαλισμένους σε τέτοια προγράμματα τον καιρό της οικονομικής κρίσης.

Είναι γεγονός πως οι ομαδικές ασφαλίσεις υγείας και σύνταξης αποτέλεσαν μία εικόνα ελπίδας για την ελληνική ασφαλιστική αγορά ενώ βοήθησαν σημαντικά στην αύξηση της καλής εργασιακής εικόνας των επιχειρήσεων αλλά και στο “δέσιμο” των εργαζομένων με την επιχείρηση καθώς δείχνει  ότι η επιχείρηση εκτιμά και ανταμείβει τους εργαζομένους της.

Ας αποτελέσουν ξανά ένα ουσιαστικό στήριγμα στις διαφαινόμενες μεγάλες προκλήσεις σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΑΕE: Πώς διαμορφώθηκαν τα υπο διαχείριση κεφάλαια ατομικών και ομαδικών συμβολαίων στον κλάδο Ζωής

Στα 11.837.937.211 διαμορφώθηκαν τα κεφάλαια υπό διαχείριση των ασφαλιστικών για ατομικά και ομαδικά συμβολαια Ασφαλίσεων Ζωής

Ομαδικές Ασφαλίσεις: Συνάντηση ασφαλιστών με τον Τσακλόγλου τον Οκτώβριο για να σταματήσει η «αιμορραγία»

Στο τραπέζι το θέμα της φορολόγησης και της λειτουργίας των ομαδικών ασφαλίσεων...

ΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ομαδικών Ασφαλίσεων και αξιολόγησης εταιρικών κινδύνων

ΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ομαδικών Ασφαλίσεων και αξιολόγησης εταιρικών κινδύνων

Oλοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ομαδικών ασφαλίσεων και αξιολόγησης εταιρικών κινδύνων

Οι Ομαδικές Ασφαλίσεις αποτελούν εξαιρετικά ανερχόμενο Κλάδο Ασφαλιστικής Δραστηριότητας και συνιστούν έναν εκ των πλέον νευραλγικών «μοχλών»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ν. Γαβριήλης: Καθοριστικός ο ρόλος του μεσίτη στην ασφάλιση ΜμΕ

Ερωτώμενος, ο κος Γαβριήλης για το πώς οι επιχειρήσεις με υψηλό κίνδυνο θα μπορέσουν να ασφαλιστούν, απαντά ότι θα ......

Γ. Στουρνάρας στο 6ο Συνέδριο Επαγγελματικής Άσφαλισης: Να αναπτυχθεί ο θεσμός των ΤΕΑ

Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, τοποθετήθηκε στο κορυφαίο συνέδριο...

Ν. Κεραμέως στο Ocin25: Η επαγγελματική ασφάλιση είναι κρίσιμη και απαραίτητη

Χαιρετισμό απηύθυνε η Νίκη Κεραμέως, Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κ. Αλφιέρης:  Οι δύο κύριοι στόχοι του ΣΕΜΑ, τι συζητείται με MGA και Coverholders

Δύο κύριους στόχους θέτει για τον ΣΕΜΑ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συνδέσμου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Athens Insurance Brokers Κωστής Ι. Αλφιέρης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα στο IW.gr

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πόσο μετράνε οι ασφαλιστικές έξω;

Πότε οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις θα σηκώσουν το ανάστημα τους για να αποκατασταθεί η εμπιστοσυνη των ασφαλισμένων ;

Η αδυναμία προσαρμογής στις νέες τάσεις μπορεί να μας κάνει λιγότερο ελκυστικούς

Στόχος μας είναι να δώσουμε στο σύνολο της αγοράς την εικόνα με την οποία ο κλάδος βαίνει, σταδιακά, ολοένα και πιο κοντά στην αναγκαία ψηφιοποίησή του

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις του Ιουνίου

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουνίου 2025 ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες πληρωμής

Maxima Insurance: Μαζί για ένα Πράσινο Μέλλον

Με υπερηφάνεια η Maxima Insurance ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τη Διαπιστωτική Πράξη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής