33.5 C
Athens
Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026

Οι μη σωστές αποζημιώσεις στο αυτοκίνητο βλάπτουν το σύνολο της αγοράς

Η ασφαλιστική αγορά είχε ξεφύγει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από τις παλιές κατηγορίες των ασφαλισμένων περί ‘μη σωστής αποζημίωσης’. Όμως φαίνεται ότι οι υποτιμολογήσεις ασφαλίστρων και η αύξηση των ζημιών, έχουν αναζωπυρώσει ξανά τα παράπονα των ασφαλισμένων.

Από το καλοκαίρι του 2024 ακούμε συνέχεια παράπονα ασφαλισμένων ότι κάποιες ασφαλιστικές δεν αποζημιώνουν για ζημιές που έχουν προκληθεί από τροχαία ατυχήματα. Για για να είμαστε πιο σαφείς δεν είναι φερέγγυες ως προς τις υποχρεώσεις τους. Είτε αργούν να αποζημιώσουν, είτε αποζημιώνουν μερικώς τις ζημιές.

- Advertisement -

Δεν το ακούσαμε μία και δύο και τρεις, το ακούμε από το καλοκαίρι και το ίδιο αίτημα ή καλύτερα να το πούμε παράπονο επαναλαμβάνεται μέχρι και σήμερα που το γράφουμε.

Και αρχικά υποθέσαμε ότι κάποιοι ασφαλισμένοι μπορεί να μην γνωρίζουν ότι οι ζημιές στο αυτοκίνητο αποζημιώνονται στην αγοραία αξία του αυτοκινήτου και όχι στην αρχική του αξία που αντιπροσωπεύει την εργοστασιακή τιμή.

- Advertisement -

Παρακολουθήσαμε την ασφαλιστική ‘Χ’ που μας κατήγγειλαν, ελπίζοντας ότι δεν ήταν σωστό αυτό που υποθέσαμε. Πέσαμε παντελώς έξω. Η ασφαλιστική μας είπαν ότι δεν ήταν φερέγγυα, δεν ήθελε καν να αναγνωρίσει την ζημιά την οποία την είχε καταγράψει η τροχαία. Δεν ήθελε να αποζημιώσει και έτσι εφηύρε κάθε ημέρα και άλλες δικαιολογίες.

Το πρόβλημα όμως δεν αφορά, μία ή δύο ή τρεις ασφαλιστικές. Επηρεάζει ολόκληρη την αγορά, γιατί κάθε δυσαρεστημένος πελάτης μεταφέρει την δυσαρέσκειά του όχι μόνο για την εταιρεία αλλά για τις ‘ασφαλιστικές’. Επίσης δεν εστιάζει μόνο στο αυτοκίνητο αλλά ‘παίρνει η μπάλα’ όλους τους κλάδους. Τα άσχημα νέα είναι πιστευτά κυρίως γιατί είναι καλά ειπωμένα. Για τα καλά νέα δίνεις μάχη για να γίνουν πιστευτά.

Ας ελπίσουμε ότι οι λίγες εξαιρέσεις δεν θα βλάψουν την καλή εικόνα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Τώρα μάλιστα, που οι προοπτικές που ανοίγουν για τις ασφαλιστικές είναι τεράστιες. Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί για λίγους τυχάρπαστους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ψηφιακές κλήσεις και οδική ασφάλεια: Μια εξέλιξη που αφορά και την ασφαλιστική αγορά

Το ζητούμενο δεν είναι η αύξηση των κλήσεων, αλλά η μείωση των ατυχημάτων

Αλλαγή νοοτροπίας τώρα – πριν από την επόμενη καταστροφή

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με όρους «μετά την καταστροφή»

Μετρητά στο αυτοκίνητο: Τι πρέπει να ξέρουμε

Όσο μεγαλώνει το ποσό που μεταφέρετε τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον των Αρχών

Νέα δεδομένα για το συνολικό κόστος χρήσης αυτοκινήτου σε Ελλάδα και Ευρώπη

Tα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV) καθίστανται η πιο οικονομική επιλογή μίσθωσης σε ολοένα περισσότερες χώρες και κατηγορίες οχημάτων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Groupama Ασφαλιστική επέστρεψε σε θετικό προ φόρων αποτέλεσμα το 2025

Επιστρέφοντας σε θετικό προ φόρων αποτέλεσμα και καταγράφοντας σημαντική ανάπτυξη, η Groupama Ασφαλιστική ολοκλήρωσε το 2025 με περαιτέρω ενίσχυση

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8: «αν ήξερες!» ότι η ασφάλεια υγείας δεν είναι απλώς ένα χαρτί στο συρτάρι…

Αν ήξερες ότι η διαφορά ανάμεσα σε «καλύπτομαι» και «νομίζω ότι καλύπτομαι» μπορεί να κοστίζει χιλιάδες ευρώ…

Ψηφιακό σαφάρι της ΑΑΔΕ για τα ανασφάλιστα οχήματα – Πάνω από 87.000 παραβάσεις στον τελευταίο έλεγχο

Ο εντοπισμός γίνεται πλέον αυτοματοποιημένα, μέσω διασύνδεσης των ΒΔ της ΑΑΔΕ, του Υπουργείου Μεταφορών, της ΕΛΑΣ και των ασφαλιστικών εταιρειών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το φαρμακείο των διακοπών: Τι δεν πρέπει να λείπει από τις καλοκαιρινές αποδράσεις

Η σωστή προετοιμασία πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές δεν περιορίζεται στην οργάνωση των αποσκευών και των εισιτηρίων.

Allianz Greece: Οι καθημερινές αγορές γίνονται «έκπτωση» στα ασφάλιστρα

Σε ένα μοντέλο επιβράβευσης που συνδέει την καθημερινή κατανάλωση με την ασφαλιστική κάλυψη επενδύει η Allianz Greece, μέσω της κάρτας «Ασφαλιστικός Γονέας»

Η Groupama Ασφαλιστική επέστρεψε σε θετικό προ φόρων αποτέλεσμα το 2025

Επιστρέφοντας σε θετικό προ φόρων αποτέλεσμα και καταγράφοντας σημαντική ανάπτυξη, η Groupama Ασφαλιστική ολοκλήρωσε το 2025 με περαιτέρω ενίσχυση

Ξεκίνησε το Advisory Graduate Recruitment Program 2026 της KPMG για νέους επαγγελματίες

Απευθύνεται σε άτομα που χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα, ομαδικότητα, δυναμισμό και προσανατολισμό στο αποτέλεσμα

Στρατηγική Συνεργασία του Γραφείου Πίστης της Ελλάδας, Τειρεσίας Α.Ε. με το Γραφείο Πίστης της Κύπρου, Artemis Credit Bureau Ltd

Η Τειρεσίας Α.Ε., το Γραφείο Πίστης της Ελλάδας, ανακοινώνει την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Artemis Credit Bureau Ltd, το Γραφείο Πίστης της Κύπρου