24.7 C
Athens
Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026

Οι 600 άνθρωποι που ορίζουν την ασφαλιστική αγορά

Οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά αλλά και στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας είναι ραγδαίες. Νέες τεχνολογίες καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών, άγνωστες απειλές αναδύονται στο περιβάλλον, ενώ οι πελάτες γίνονται πιο απαιτητικοί. Τα τελευταία χρόνια νέοι παίκτες και εναλλακτικά δίκτυα διανομής προσδοκούν μερίδια από την “πίτα” της ασφαλιστικής αγοράς και οι διφορούμενες απόψεις για το τι μέλλει γενέσθαι στον κλάδο πληθαίνουν.

του Βάιου Κρόκου

- Advertisement -

Ωστόσο τα σημερινά στοιχεία αποκαλύπτουν την αλήθεια: Το 70% της παραγωγής στην ασφαλιστική αγορά οφείλεται στο Δίκτυο και την διαμεσολάβηση. Όπερ σημαίνει περίπου 600 άνθρωποι επικεφαλής/συντονιστές κρατούν τα ηνία της αγοράς και καλούνται να διαμορφώσουν την επόμενη μέρα.

Αυτό ανέδειξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αθανάσιος Κατσιγιάννης, πρόεδρος της GAMA Hellas, στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την περασμένη Παρασκεύη και θέμα το «Holistic Leadership»: «Δεν μου αρέσει το συντονιστής, προτιμώ το ηγέτης. Αν αγαπήσουμε την Εκπαίδευση, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα». Κατά την ομιλία του ο κ. Κατσίγιαννης περιέγραψε την πρόοδο της GAMA από το 2013 ως σήμερα, την αξία της συνεχούς προσπάθειας για κατάρτιση, προλογίζοντας το μεγάλο συνέδριο στη Μέκκα της Εκπαίδευσης, στο Ορλάντο.

- Advertisement -

Τα δεδομένα που δημιουργούνται στην αγορά περιέγραψε εν συντομία στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στο πλαίσιο του Συνεδρίου. Από την μια πλευρά δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον, ωστόσο υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις στον αντίποδα. “Από τη στιγμή που είμαστε όρθιοι μετά από τέτοια κρίση, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα”, πρόσθεσε.

Τόνισε για μια ακόμη φορά πως η ελληνική κοινωνία παραμένει ανασφάλιστη σε πολλούς τομείς και επεσήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την έλευση νέων παικτών (κολοσσοί όπως η Google και η Amazon), σε ένα εντελώς νέο τοπίο που διαμορφώνεται.

Διαβάστε αναλυτικά: Αλ. Σαρρηγεωργίου: Το επάγγελμα του ασφαλιστή να μείνει κλειστό

«Μπορεί στην δουλειά μας να θεωρούμαστε ανταγωνιστές, οι συνθήκες που υπάρχουν στον κλάδο είναι καλύτερες από οποιονδήποτε άλλο. Στόχος παραμένει η συνοχή, η συνεργασία προς όφελος όλων», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

«Η συνεργασία του Επιμελητηρίου με την ΕΑΕΕ και την Πολιτεία για τα θέματα του κλάδου μας είναι πολύ καλή», σημειώνοντας πως πλέον ο κλάδος με μία ενιαία φωνή θα μπορεί να διεκδικηθεί αυτά που του αναλογούν, όπως συνέβη με IDD, GDPR και νέους ΚΑΔ.

Το Επιμελητήριο συνεχίζει τις προσπάθειες του με νέες μελέτες και ψηφιοποίηση παρέχοντας στήριξη προς όλους.
Στόχος θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, η διαμεσολάβηση να διεκδικήσει περαιτέρω μερίδιο αγοράς από το internet και το bancassurance.

Έχουμε όλοι την ευθύνη να πάμε κοντά στον πελάτη, με καινοτόμα προϊόντα και νέες δράσεις. Για την AXA είναι μια νέα αρχή με την GAMA, σ’ ένα «ταξίδι» που θα κρατήσει για καιρό», σημείωσε ο Διευθυντής Δικτύων Πωλήσεων της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, κ. Νίκος Σακελλαρίου.

«Ο έρωτας της Generali στα δίκτυα δεν κρύβεται. Για μια ακόμη χρονιά συμμετέχουμε με χαρά στην κορυφαία συνάντηση/ανάδειξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Για μας παραμένει στην κορυφή της ατζέντας μας η σχέση με το Δίκτυο», τόνισε ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης, διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας.

«Πολλά και χρήσιμα είναι τα συμπεράσματα για όλους, με τόσο καταξιωμένους ομιλητές. H Prime Insurance στηρίζει στην GAMA Hellas», σημείωσε η εταιρεία από την πλευρά της.

«Ο συντονιστής είναι στάση και τρόπος ζωής», επεσήμανε ο κ. Μιχάλης Τάτσης, διευθυντής δικτύων πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής συγχαίροντας τον πρόεδρο του ΠΣΣΑΣ, κ. Ιωάννη Τοζακίδη και τον πρόεδρο της GAMA Hellas, κ. Αθανάσιο Κατσίγιαννη για τις προσπάθειες που συντελούν.

 

Βάζουμε το «εμείς» μπροστά για το μέλλον της διαμεσολάβησης και της ιδιωτικής ασφάλισης 

Την ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης με περαιτέρω εξειδίκευση για τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής ανέδειξε κατά την ομιλία του ο κ. Ιωάννης Τοζακίδης, πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ. Από την πλευρά του εξήρε τις προσπάθειες της GAMA Hellas. «H Ελλάδα και η Κύπρος είναι μικρές χώρες με κάποια προβλήματα, όμως μέσω της GAMA International καταφέραμε πολλά», τόνισε.

«Έχουμε αγαπήσει αυτό που γίνεται, θέλουμε καλύτερες υποδομές, εργαλεία…αλλά αυτό που θέλουμε είναι περισσότερη έμπνευση. Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας ώστε να μας εμπιστευτεί ο καταναλωτής»

Ανακοίνωσε επίσης ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα DIPLOMA για τον ΠΣΣΑΣ και τα μέλη του, ωστόσο κάθε ασφαλιστής (που δεν είναι μέλος) θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το πρόγραμμα με μια έξτρα συμμετοχή.

«Τα χρόνια περνάνε, ωριμάζουμε, γινόμαστε ποιοτικότεροι και αποτελεσματικότεροι. Το εκπαιδευτικό μας συνέδριο κλείνει 7 δημιουργικά χρόνια και 5 από το επίσημο παράρτημα στην Κύπρο. Ως ηγέτης, ο καθένας από εμάς, έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις. Όλοι μαζί, λειτουργώντας με το “εμείς” και όχι με το “εγώ”, είμαστε εθελοντές της γνώσης στο να μοιραζόμαστε τις ιδέες και τις πρακτικές μας», κατέληξε ο κ. Τοζακίδης.

Ξεχωριστές στιγμές στο Συνέδριο αποτέλεσαν και οι ομιλίες της κα Bonnie Godsman, Chief Executive Officer, GAMA International για τις νέες ανάγκες των καταναλωτών και τον ηγετικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει ο η GAMA στην εκπαίδευση του κλάδου.

Επίσης, του κ. J. Christopher Noonan, Executive Vice President AXA Advisors, ο οποίος περιέγραψε τα βήματα από το όραμα στην πράξη.

Τις δραστικές αλλαγές στον τομέα των νέων υπηρεσιών στην ασφαλιστική βιομηχανία, ανέλυσε από την πλευρά του ο κ. Troy Korsgaden, Πρόεδρος της Korsgaden International.

Την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην καθημερινότητα ενός Ηγέτη, επεσήμανε παράλληλα ο κ. Νικόλαος Γκούβας, Ψυχίατρος, CEO της Melapus, πρόεδρος του κλάδου πληροφορικής και καινοτόμων τεχνολογιών Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία.

Τέλος, η κα Σοφία Θωμαϊδου, Certified NLP Trainer, περιέγραψε πως μπορεί να δημιουργήσει κανείς έξυπνους στόχους στην εργασία του.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

THE NEW ERA OF LEADERSHIP: Το 12ο Ετήσιο Συνέδριο της GAMA Hellas – Cyprus έρχεται ανανεωμένο

Σε συνεργασία με την ΕΣΑΠΕ, η εκδήλωση υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που οι επαγγελματίες του κλάδου σκέφτονται, ηγούνται και εμπνέουν τις ομάδες τους

LEAD THE WAY – Coaching & Leadership

Η ΕΣΑΠΕ www.esape.gr, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της, με την GAMA Global Hellas www.gamahellas.com, συνεχίζουν να συνεισφέρουν στην

Eurolife FFH: Αξία έχει να μας ενώνει η μουσική

Στις 28, 29 και 30 Απριλίου το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Eurolife FFH

Α. Σαρρηγεωργίου: Ο Κώδικας δημιουργεί νέες ευκαιρίες επανεκκίνησης

Παρουσιάστηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας για τη διασφάλιση του δικαιώματος στη λήθη (Right to be forgotten – RTBF)

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

NN Hellas & JA Greece: 8 χρόνια δίπλα στους νέους μέσα από το My Career

Το πρόγραμμα επέστρεψε στη νέα σχολική χρονιά με σημαντικές καινοτομίες...

Life Plan: Επετειακό ταξίδι στο Βιετνάμ και βραβεύσεις συνεργατών για τα 15 χρόνια λειτουργίας της

Με ένα ξεχωριστό ταξίδι στο Βιετνάμ, η Life Plan γιόρτασε μαζί με τους συνεργάτες της τα 15 χρόνια λειτουργίας της...

Τρεις διακρίσεις για την Εθνική Ασφαλιστική στα Peak Awards 2026

Τρεις διακρίσεις στα Peak Awards 2026 απέσπασε η Εθνική Ασφαλιστική για την πρωτοβουλία «Μπροστά στις Φυσικές Καταστροφές, Αλλάζουμε το Κλίμα Μέσα μας».

11 χρόνια Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών για τη MINETTA 

Για 11η χρονιά η MINETTA Insurance συμμετέχει στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, συνεχίζοντας μια παρουσία που ξεκίνησε το 2016

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Ναι στην ενίσχυση της βιομηχανίας. Πόσο δίκαιο είναι όμως να αποκλείονται από τα μέτρα στήριξης οι ενεργοβόρες ΜμΕ;»

Την απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει την ελληνική βιομηχανία με ένα ενεργειακό «πακέτο» ύψους 95 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε

Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική ταυτότητα της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική επέλεξε την Choose Α.Ε. για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση της επικοινωνίας που θα υποστηρίξει την ανανέωση της εταιρικής

NN Hellas & JA Greece: 8 χρόνια δίπλα στους νέους μέσα από το My Career

Το πρόγραμμα επέστρεψε στη νέα σχολική χρονιά με σημαντικές καινοτομίες...

Πώς βλέπουν οι Έλληνες την Αθήνα

Πώς αντιλαμβάνονται οι Έλληνες την πόλη της Αθήνας; Ποια είναι τα θετικά και ποια είναι τα αρνητικά της χαρακτηριστικά;

Life Plan: Επετειακό ταξίδι στο Βιετνάμ και βραβεύσεις συνεργατών για τα 15 χρόνια λειτουργίας της

Με ένα ξεχωριστό ταξίδι στο Βιετνάμ, η Life Plan γιόρτασε μαζί με τους συνεργάτες της τα 15 χρόνια λειτουργίας της...