back to top
16.3 C
Athens
Τετάρτη 23 Απριλίου 2025

Ν. Αντιμησάρης: Ανοιχτή και έτοιμη για deal στην Ελλάδα η ERGO

του Νίκου Κωτσικόπουλου

«Ανοιχτή και έτοιμη να συμμετάσχει» στις ανακατατάξεις και τα deals στον ασφαλιστικό κλάδο είναι η ERGO Ασφαλιστική, «αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον». Η τοποθέτηση του CEO της ελληνικής εταιρίας Νίκου Αντιμησάρη έχει άλλη βαρύτητα από το στόμα ανθρώπου που μετρά πολύ τα λόγια του και έχει προφίλ χαμηλών τόνων, όπως άλλωστε και η ίδια η εταιρία, η οποία όμως είναι μία μεγάλη και υπολογίσιμη δύναμη που θέλει να επεκταθεί.

- Advertisement -

H ERGO Ασφαλιστική είναι δυναμική εταιρία με σημαντικό μερίδιο στις Γενικές Ασφαλίσεις, τζίρο 250 εκατ. ευρώ ετησίως και περισσότερους από ένα εκατ. ασφαλισμένους στην Ελλάδα. Είναι μέλος του διεθνούς Ομίλου ERGO με παρουσία σε 30 και πλέον χώρες στις οποίες θέλει να εμβαθύνει καθώς έχει ήδη επενδύσει και όχι να επεκταθεί σε άλλες αγορές αυτή την περίοδο.

Η εταιρία εμπιστεύεται την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξής της. Αυτό φάνηκε όχι μόνο από τη σχετική δήλωση του κ. Αντιμησάρη, αλλά συνολικά από τη στάση των υψηλόβαθμών στελεχών της εταιρίας όπως ο Δημήτρης Σπανός  Διευθυντής του Τομέα Ασφαλιστικών Λειτουργιών, Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας της ERGO, που παρουσίασε αναλυτικά τα νέα προϊόντα Unit Linked στην ελληνική αγορά, τα οποία έχουν πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και παρέχουν μεγάλη ευελιξία και δυνατότητα στον πελάτη όχι μόνον να «χτίσει», μέσα από 5 Αμοιβαία Κεφάλαια, αλλά και να διαφοροποιεί το –ουσιαστικά- προσωπικό χαρτοφυλάκιό του δύο φορές ετησίως.

- Advertisement -

Με 19 δισ. ευρώ ασφάλιστρα πέρυσι, ο διεθνής Όμιλος ERGO κατέβαλε 17 δισ. ευρώ ως παροχές στους πελάτες του. Καθώς ανήκει στον κολοσσό Munich Re, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως αντασφαλιστές και φορείς ανάληψης ασφαλιστικού κινδύνου, η ERGO που ασφαλίζει και στην Ελλάδα από κοινού με σοβαρούς συνεργάτες, μεγάλα έργα υποδομών, τραίνα, γέφυρες και μετρό, αλλάζει το προφίλ της για να επεκταθεί στον κλάδο Ζωής και Υγείας στη χώρα μας.

Είναι σαφές ότι η ERGO δεν ξεκινά να κάνει προσφορές δεξιά και αριστερά ούτε θα κάνει βιαστικές κινήσεις. Αλλά όπως είπε ο κ. Αντιμησάρης «παρακολουθούμε στενά τις ανακατατάξεις. Δεν θα σταματήσουν τα deals και η ERGO είναι ανοιχτή και έτοιμη να συμμετάσχει».

Η εταιρία παραμένει προσηλωμένη στη βιώσιμη κερδοφορία, αλλά ενδιαφέρεται να αναπτυχθεί κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με τους δύο τρόπους, είτε οργανικά, είτε με deals τα οποία, υπό προϋποθέσεις, είναι καλοδεχούμενα για την ERGO, όπως είπε ο κ. Αντιμησάρης.

Πλέον η εταιρία έχει ως βασικό στόχο τη δυναμική της επέκταση και στον κλάδο Ζωής & Υγείας, προσφέροντας πλήρη γκάμα προϊόντων, καλύπτοντας πλέον όλες τις ασφαλιστικές ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Τα νέα προϊόντα Unit Linked και η εμπιστοσύνη

Παρουσιάζοντας τα δύο νέα Unit Linked,προϊόντα της ERGO ο κ. Σπανός, εξήγησε ότι πρόκειται για προϊόντα που προσφέρουν εξατομικευμένες επενδυτικές και ασφαλιστικές λύσεις και αποτελούν στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης στη δραστηριότητα των ασφαλίσεων Ζωής για την ERGO.

Το Flex Plan συνδέεται με συνταξιοδοτικές παροχές και οι εισφορές είναι είτε εφάπαξ ή τμηματικές, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα να μη χαθεί η ασφάλεια να διακοπούν για ένα διάστημα οι εισφορές ή καταβληθούν εκτάκτως αυξημένα ποσά. Το Invest Plan είναι επενδυτικό πρόγραμμα και προσφέρει μεγάλη ευκολία αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίου.

Και στις δύο περιπτώσεις το συνδεδεμένο προϊόν, «χτίζεται», με ένα έως 4 Αμοιβαία Κεφάλαια, από τα 5 Αμοιβαία Κεφάλαια της MEAG που είναι μεγάλος διεθνής παίκτης με σημαντική εμπειρία και παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες σε θεσμικά κεφάλαια.

Τα Αμοιβαία επιλογής, περιλαμβάνουν ένα ομολογιακό, 3 μικτά και ένα μετοχικό. Τα 4 από αυτά, είναι Funds of Funds και το ποσοστό συμμετοχής στο τελικό χαρτοφυλάκιο, διαμορφώνει χαρακτηριστικά custom made για τον ασφαλισμένο.

Σύμφωνα με τον κ. Σπανό, οι καταθέσεις δεν προσφέρουν αποδόσεις, ενώ μακροχρόνια οι κατάλληλες επενδύσεις θα αποδώσουν. Στις παρατηρήσεις για το bear market των ομολόγων, ο κ. Αντιμησάρης είπε ότι η αύξηση επιτοκίων έχει δύο πρόσωπα: Αρνητικό βραχυπρόθεσμα, αλλά θετικό μακροπρόθεσμα.

Τα προγράμματα συνδυάζουν την επένδυση με την ασφάλιση και αξιοποιούν την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση των Ομίλων Munich Re και ERGO. Είναι σχεδιασμένα με βάση τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, καλύπτοντας ολοκληρωμένα τις επενδυτικές και ασφαλιστικές ανάγκες των καταναλωτών, με απόλυτη διαφάνεια, ευελιξία και πληρότητα όσον αφορά στην παρακολούθηση της επένδυσής τους.

Η MEAG διαχειρίζεται σήμερα συνολικά κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 340 δισ. ευρώ, γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στις σημαντικότερες εταιρείες διαχείρισης θεσμικών και ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πάμε για μετάλλαξη ασφαλιστικών;

Ενα ερώτημα που θα χωρά δεκάδες απαντήσεις από εδώ και πέρα, πιθανά και αναθεωρήσεις, τι λέτε;

Το καυτό θέμα της υποχρεωτικότητας στην ασφάλιση περιουσίας για τους ασφαλιστές

Δεν είναι παράλογες οι ανησυχίες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και της ΕΑΔΕ. Εύλογα τους έβαλε σε σκέψη μίας και έχουν προηγούμενα...

Aυτές οι 8 ασφαλιστικές ήταν οι κορυφαίες σε παραγωγή το 2024

Τα 8 κορυφαία ασφαλιστικά brands, σε όρους παραγωγής ααφαλίστρων για το 2024 προκύπτουν από τα αρχικά στοιχεία που απορρέουν

Πέντε ασφαλιστικές ελέγχουν το 87% της αγοράς

Στις ασφαλίσεις κατά ζημιών, ο δείκτης ζημιών της αγοράς στις 30.9.2024 ανήλθε σε 52% των αντίστοιχων δεδουλευμένων ασφαλίστρων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ευρώπη Ασφαλιστική: Έτοιμη για εξαγορές στις ασφάλειες

Η Intracom θα παραχωρήσει μέρος των δικαιωμάτων προτίμησής της στον Νίκο Μακρόπουλο, ιδρυτή της Ευρώπη Ασφαλιστική, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα κατέχει το 13,4% της εισηγμένης.

Τι συζήτησαν Κ. Πιερρακάκης, Αλ. Σαρρηγεωργίου, Ελ. Παπασπυροπούλου

Τι είπε ο Κωνσταντίνος Πάντος Director Life Insurance της Groupama για τα θέματα ασφάλισης υγείας στην Ελλάδα....

“Eπενδυτική φρενίτιδα” για τα Αμοιβαία Κεφάλαια. Εισροές 18 δισ. ευρώ από τα τέλη του 2018

Αυξάνονται οι εισροές στα αμοιβαία κεφάλαια με αποτέλεσμα το ενεργητικό τους να διαμορφώνεται στα 24 δισ. ευρώ στο τέλος του πρώτου

Ευρώπη Holdings: Τα 68,3 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ και οι νέες εξαγορές στον ασφαλιστικό κλάδο 

Προ των πυλών βρίσκεται η κεφαλαιακή αύξηση των 68,338 εκατ. ευρώ, που δρομολογεί η Ευρώπη Holdings, θυγατρική εταιρεία της Intracom.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

SCOR, AXA XL, Marsh: Στηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση μέσω ενός mega-ναυτιλιακού project

Οι SCOR, AXA XL και Marsh ένωσαν τις δυνάμεις τους και την τεχνογνωσία τους για να υποστηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επιβεβλημένα τα μέτρα στήριξης, αναμένουμε όμως δράσεις και για τις ΜμΕ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είναι σίγουρα θετικά καθώς στηρίζουν πολίτες που δυσκολεύονται πολύ στην καθημερινότητα τους.

Κ. Π. Βοτσαρίδης: «Με τη θέσπιση και εφαρμογή της Πολιτικής Πολυμορφίας, η εταιρεία εστιάζει στην ενίσχυση της απασχόλησης γυναικών και νέων»

«Η INTERLIFE αναγνωρίζει την αξία της δημιουργίας και της αποτελεσματικής κάλυψης νέων θέσεων εργασίας, στοχεύοντας στην προσέλκυση

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου

Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις 25 Απριλίου 2025 στο πλαίσιο

NN Social Innovation Startup Award 2025

Ο διαγωνισμός που επιβραβεύει την κοινωνική καινοτομία, ξεκίνησε για 2η συνεχή χρονιά. H NN, πιστεύει στους ανθρώπους που οραματίζονται