back to top
34 C
Athens
Τρίτη 4 Αυγούστου 2026

Moody’s: Σε κίνδυνο η φήμη των ασφαλιστικών

της Ελενας Ερμείδου

Ελάχιστες θα είναι οι επιπτώσεις στους ασφαλιστές του Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας και Γερμανίας σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις Διακοπής Επιχειρησιακών Λειτουργιών από τον πανδημικό ιό τονίζει σήμερα σε ανάλυση της η Moody’s, καθώς η περίπτωση της πανδημίας εξαιρείται των περισσοτέρων περιπτώσεων, εξηγεί.

- Advertisement -

Στις 17 Μαρτίου 2020 η ΑΒΙ διευκρίνισε οι πολιτικές διακοπής επιχειρησιακών λειτουργιών τυπικά καλύπτουν διακοπή εργασιών λόγω φυσικών απωλειών και οι επιχειρήσεις για να απαιτήσουν να αποζημιωθούν όφειλαν να είχαν πρόσθετες καλύψεις. Τις παραπάνω διευκρινίσεις έδωσε η ΑΒΙ, αμέσως όταν η κυβέρνηση συνέστησε προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις συναθροίσεις σε θέατρα, pub, καφέ σε χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης.

Παρόμοιες οδηγίες ισχύσουν για την Γαλλία και την Γερμανία.

- Advertisement -

Στην Γαλλία η FFA επεσήμανε ότι οι βασικές πολιτικές καλύψεων έναν διακοπής επιχειρησιακών λειτουργιών δεν διαφέρουν σημαντικά μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών, ωστόσο η κυβέρνηση της Γαλλίας με την FFA βρίσκεται πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνία με τις ασφαλιστικές που θα περιλαμβάνει μέτρα αλληλεγγύης των ασφαλιστικών προς το κράτος για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας.

Στην Γερμανία τα συμβόλαια επιχειρησιακής συνέχειας παρέχουν καλύψεις έναντι πυρκαγιάς, κλοπής και καταστροφών. Ότιδήποτε άλλο πρέπει να αγοραστεί έξτρα ενημέρωση η GDV.

Σύμφωνα με την Moody’s ενώ o κλάδος  δεν έχει μεγάλη έκθεση σε μεγάλη αξία ζημιών, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απώλειας φήμης καθώς δεν αποζημιώνει ευρέως τους κινδύνους διακοπής επιχειρησιακών λειτουργιών και απαιτήσεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Σημειώνει ότι ορισμένοι από τους συμβασιούχους δεν γνώριζαν ότι στις πολιτικές που είχαν υπογράψει εξαιρείται ο πανδημικός ιός,

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ψηφιακές κλήσεις και οδική ασφάλεια: Μια εξέλιξη που αφορά και την ασφαλιστική αγορά

Το ζητούμενο δεν είναι η αύξηση των κλήσεων, αλλά η μείωση των ατυχημάτων

GDV: Η μεταφορά δεν λύνει το πρόβλημα, πώς ασφαλίζονται οι κίνδυνοι

Για τους Γερμανούς ασφαλιστές, οι αυξανόμενοι κίνδυνοι απαιτούν μια συνολική αντίληψη που να εμπεριέχει την πρόληψη και την κυβερνητική ευθύνη

Αλλαγή νοοτροπίας τώρα – πριν από την επόμενη καταστροφή

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με όρους «μετά την καταστροφή»

Swiss Re: Πώς οι ακριβές κατασκευές αυξάνουν το κόστος των αποζημιώσεων

Η τάση των παγκόσμιων ασφαλισμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές να αυξάνονται κατά μ.ό. 5-7% ετησίως παραμένει αμετάβλητη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αντασφαλιστικές διαφορές στο Ντουμπάι, δικαστική Απόφαση σταθμός για (αντ)ασφαλιστές

Η διαφορά αντασφάλισης για τις πλημμύρες στο Ντουμπάι οδηγεί σε απόφαση-σταθμό του DIFC

Επαγγελματική Ασφάλιση: Το νέο Σχέδιο Νόμου, οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι προοπτικές του θεσμού

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.), Δρ. Χρήστος Νούνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «120' Markets»

Ηρθε η ‘επιταγή’ των ασφαλισμένων ζημιών από καταστροφές, Munich Re

Οι ασφαλισμένες ζημιές από φυσικές καταστροφές ανήλθαν συνολικά στα 44 δισ. δολάρια ΗΠΑ, ποσό που αντιστοιχεί σε ασφαλιστικό κενό της τάξης του 60%

Το πρώτο εποπτικό πλαίσιο στην αγορά αντασφάλισης της Λιβύης

Το νομοθετικό κενό των 20 ετών στην αγορά αντασφάλισης καλύπτει το νέο εποπτικό πλαίσιο στο κλάδο σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λιβύης.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε τον Δείκτη Υγείας ΕΔΑ να τρίζει

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε να ‘τρίζει’  ο ΕΔΑ  την περασμένη εβδομάδα ……όταν είδε … πραγματικά… τι έγινε με τον  δείκτη υπολογισμού κόστους υγείας (ΕΔΑ)

Αντασφαλιστικές διαφορές στο Ντουμπάι, δικαστική Απόφαση σταθμός για (αντ)ασφαλιστές

Η διαφορά αντασφάλισης για τις πλημμύρες στο Ντουμπάι οδηγεί σε απόφαση-σταθμό του DIFC

Urba360: Εντοπίστε κινδύνους πριν αυτοί εμφανιστούν

Σε μια εποχή έντονης αβεβαιότητας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορείτε να προλαμβάνετε τους κινδύνους στον αγροδιατροφικό κλάδο..πριν αυτοί εμφανιστούν.

Επαγγελματική Ασφάλιση: Το νέο Σχέδιο Νόμου, οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι προοπτικές του θεσμού

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.), Δρ. Χρήστος Νούνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «120' Markets»

Ορμούζ 2026: Τι άλλαξε για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και τη διαμεσολάβηση

Ο πόλεμος ΗΠΑ/Ισραήλ-Ιράν (28 Φεβρουαρίου-17 Ιουνίου 2026) δεν ήταν για την Ελλάδα μια μακρινή κρίση.