Οι ασφαλιστικές κάθονται ή έχουν στεγνώσει από εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και δεν μπορούν να κάνουν δουλειά; Πάνω από μία εβδομάδα μας είπαν κάνουν να εκδώσουν ένα ασφαλιστήριο πυρός.
Για πρώτη φορά το ακούσαμε αυτό. Και έτσι, ο Ανασφάλιστος αντί να τραπεί σε φυγή, κόλλησε και άρχισε να ψάχνει. Οι μεν τα βάζουν με τους δε, και όλοι με όλους. Καταλαβαίνετε, η μόνιμη διαμάχη, μεταξύ ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και στελεχών από τις ασφαλιστικές, όταν δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Γιατί, άλλο είναι να βλέπεις τις εξελίξεις από αντικατοπτρισμούς του φωτός, μέσα σε ένα κτίριο, και άλλο υπό το φως το κανονικό.
Χαμένοι στην μετάφραση της γραφειοκρατίας
Οι μεν, είπαν για τους δε, ότι έχουν χαθεί στην γραφειοκρατία και δεν τους μένει χρόνος για δημιουργία. Ότι έχουν αντιστρέψει τους όρους και αντί την γραφειοκρατία να την διεκπεραιώνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι, την διεκπεραιώνουν τα διοικητικά και ανώτατα στελέχη, με αποτέλεσμα η δημιουργικότητα να χάνεται.
Μας είπαν, επίσης ότι λείπουν από το underwriting στελέχη και ότι σπανίζουν τα άτομα με προσόντα που άλλοτε υπήρχαν. Πώς να βγει η παραγωγή αναρωτήθηκαν και ποια ποιότητα μπορεί να μεταφέρει η ασφαλιστική διαμεσολάβηση, όταν μπαίνει φρένο στην σωστή επικοινωνία;
Είναι τόσα στην Ελλάδα που δεν αφήνουν την ασφαλιστική αγορά να αναπτυχθεί. Αν τα δούμε με πιο διαπεραστική ματιά, όμως, όλα αυτά που δεν αφήνουν την ασφαλιστική αγορά να ανθίσει, ανάγονται σε θέματα κουλτούρας. Στο θέμα της ελληνικής κουλτούρας ανάγεται η άρνηση για μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στο θέμα της ελληνικής κουλτούρας είναι η άρνηση εφαρμογής μηχανισμού προστασίας από τις φυσικές καταστροφές, η άρνηση προστασίας στην υγεία.
Στελέχη με ακαδημαϊκή και κοινωνική μόρφωση και μεγάλη εμπειρία υπάρχουν στην ασφαλιστική αγορά, γιατί να κάνουν την δουλειά άλλων και να γίνονται αυτές οι καθυστερήσεις ;
Ένα ακόμα μείον αυξάνει το λογαριασμό.